Connect
To Top

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ

Στην εκπνοή της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, μας μιλά για το πρόγραμμά του και τους στόχους του για τον Δήμο Σερρών.

Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, κ. Φωτιάδη. Τι έχετε να πείτε στους Σερραίους για το πρόγραμμά σας, για τις προτάσεις σας για τον Δήμο Σερρών.

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Έγραψαν προγράμματα μακροσκελή, ξεσήκωσαν προτάσεις από το εξωτερικό ή από άλλες περιοχές. Μέχρι σήμερα δεν θέλησα να το σχολιάσω. Όμως όλο αυτό εξελίχθηκε σε κάτι επικίνδυνο, γιατί η αυτοδιοίκηση έχει νομικό πλαίσιο, υπάρχουν συνταγματικά κολλήματα. Κάποιοι συνυποψήφιοι έφεραν απόψεις , θέσεις, πετυχημένων πρακτικών αλλού, αλλά μη εφαρμόσιμων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδος

Εμείς είμαστε χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζουμε την εξέλιξή του. Ξέρουμε τι εφαρμόζεται και τι όχι. Έτσι λοιπόν εμείς συντάξαμε ένα πρόγραμμα στη βάση του παλιού, το οποίο διανθίσαμε και εμπλουτίσαμε και παραδώσαμε ένα πρόγραμμα από τους Σερραίους για τους Σερραίους. Βασιστήκαμε στους δικούς μας Σερραίους επιστήμονες και δημιουργήσαμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα – δεν γίνεται αλλιώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – και απολύτως εφαρμόσιμο. Και μπορεί η επιστήμη – η λογιστική, η οικονομική κ.λ.π. – να προτείνει, η πολιτική όμως αποφασίζει με γνώμονα τον Άνθρωπο.

Δεσμευτήκατε πως θα μειωθεί οριζοντίως η τιμή του νερού κατά 30%. Κατηγορηθήκατε για λαϊκισμό και ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Τι απαντάτε;

Σε ότι αφορά την τιμή του νερού, εδώ και χρόνια είχαμε άλλη άποψη. Είχαμε συγκρούσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί είχαμε άποψη τεκμηριωμένη και πρόταση κοστολογημένη. Αν πάρουμε μία απόφαση που δεν είναι τεκμηριωμένη τότε δεν θα εγκριθεί, είναι απλό. Πριν από μήνες είχα εξαγγείλει 30% μείωση στην τιμή του νερού και κάποιοι μίλησαν για λαϊκισμό. Μετά από λίγο καιρό έγινε μείωση της τιμής του νερού σχεδόν στο 20%. Όσα εξαγγέλλονται για τους τρόπους μείωσης είναι ήδη δρομολογημένα από τη ΔΕΥΑΣ. Χρειάζεται επιπλέον νοικοκυριό και θα έχουμε το αποτέλεσμα που εξαγγείλαμε. Με την πρόταση μας , να ξέρει το αστικό κομμάτι του Δήμου, πως θα σταματήσει να πληρώνει το μάρμαρο. Όλοι ίσοι στο Δήμο μας.

Σε ποιους άλλους άξονες δίνεται βαρύτητα στο πρόγραμμά σας;

Στις προτεραιότητές μας είναι τόσο η καθημερινότητα όσο και η κοινωνική πολιτική. Φυσικά ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι για μας ουσιαστικοί πυλώνες ανάπτυξης γιατί συνδέονται άρρηκτα με τον τουρισμό. Μετά την μεγάλη προσπάθεια που είχε γίνει στη Νομαρχία με τον Γιώργο Καπουτσίδη και μας ζήλευαν, πήραμε σε 4 χρόνια, 4 πρωτιές για την  τουριστική προβολή μας. Από τότε το θέμα έχει πέσει. Έχουμε ανάγκη να ξεκινήσουμε και πάλι το κομμάτι της ουσιαστικής τουριστικής προβολής. Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχαμε κάνει ενέργειες για τον Λαϊλιά, πρώτοι είχαμε χρηματοδοτήσει τις εργασίες για το Λόφο Καστά. Έχουμε την τεχνογνωσία λοιπόν και ξέρουμε πως μόνο με δουλειά υπάρχουν αποτελέσματα. Έχουμε στόχο να στηρίξουμε το κομμάτι του τουρισμού, της τουριστικής προβολής και της προσέλκυσης τουριστών στην περιοχή μας γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες.

Τι έχετε να πείτε στους Σερραίους, λίγο πριν την  κάλπη;

Έχω την τιμή να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μου άνθρωποι από άλλες παρατάξεις, επικεφαλής παρατάξεων, με τους οποίους είχαμε συγκρουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας έχει ανθρώπους από διαφορετική εντελώς κομματική προέλευση. Εμείς διδάσκουμε λοιπόν αυτό που περιγράφεται ως νέο από κάποιους… Εμείς κάναμε πράξη αυτό που απαιτεί η νέα εποχή. Κάποιοι προσέτρεξαν σε κομματικές δεξαμενές, είναι γνωστό και δηλώνουν υπερκομματικοί. Η παράταξή μας το κάνει στην πράξη. Εμείς λέμε πως και το όνομα και η ψυχή μας είναι Σερραϊκά. Δεν ομαδοποιούμε κανέναν, λέμε όλα στο φως, δεν υπάρχουν υποσχέσεις, δεν ξεχωρίζουμε τους Σερραίους. Είμαστε ξεκάθαροι.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις