Connect
To Top

Π. ΚΑΛΩΤΑ: ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, κ. Παναγιώτα Καλώτα, μας μιλά για την υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. και το όραμά τους για τον Δήμο Σερρών.

Η παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, τι «γεύση» σας έχει αφήσει; 

Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Μαθήτευσα ξανά και ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Με τον τρόπο όμως που ήταν δομημένο το σύστημα, η αντιπολίτευση δεν είχε πολλές ευκαιρίες, γιατί ο δήμαρχος είχε πλειοψηφία και περνούσε τα πάντα. Συναινέσαμε σε πολλά θέματα, για τα οποία κρίναμε πως ήταν για το καλό του Δήμου και αυτό οφείλει να μας το αναγνωρίσει η δημοτική αρχή. Δεν μπορώ να πω πως υπήρξε ιδιαίτερη «ίντριγκα». Η πρώτη μου αυτή επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν απογοητευτική, γιατί διαφωνούσες, εξέφραζες προτάσεις, ιδέες και πάντα γινόταν αυτό που ήθελε η Δημοτική Αρχή. Ναι μεν, ο ρόλος της αντιπολίτευσης ήταν ουσιαστικός, αλλά τελικά πάντα ήταν η γραμμή της συμπολίτευσης που περνούσε.

Είστε και πάλι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη. Για ποιους λόγους επιλέξατε τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ.;  Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πάρετε την απόφαση αυτή;

Είναι μια νέα επιλογή. Ο δικός μας συνδυασμός, που είχε ως επικεφαλής τον Θεόδωρο Μηλίδη δεν συνεχίζει ως αυτοδιοικητική ομάδα. Με γνώμονα πως συνειδητά θέλω να συνεχίσω να προσφέρω, επέλεξα τον συνδυασμό του κ. Στέφανου Φωτιάδη. Είναι μία ομάδα, τουλάχιστον οι εκλεγμένοι, με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο Δημοτικό συμβούλιο με καλά αποτελέσματα. Είναι έμπειρη ομάδα, όπως και ο κ. Φωτιάδης είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός άντρας. Με αυτό το σκεπτικό επέλεξα να είμαι υποψήφια μαζί του.

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» φέρνει πολλές αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Δημοτικών Συμβουλίων. Πιστεύετε πως θα υπάρξουν προβλήματα ή δυσκολίες στη λειτουργία τους;

Είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική αλλαγή και πραγματικά δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει. Είμαι πολύ προβληματισμένη. Απαιτεί συναίνεση, συνεργασία, ηρεμία, υπομονή, πρέπει οι προτάσεις να μην βρίσκουν τους δημοτικούς συμβούλους αρνητικούς και να κάνουν μόνο αντιπολίτευση. Πιστεύω όμως, πως δεν είμαστε και τόσο εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο. Θα το δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει. Δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να έχει ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, αν όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι ώριμοι να το διαχειριστούν, τότε θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Θα φανούν οι αδυναμίες και μελλοντικά πιστεύω πως θα υπάρξουν βελτιώσεις.

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα έχετε πολλές επαφές με τους δημότες. Ποια είναι τα προβλήματά τους, τι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή; Σε σχέση με το 2014 υπάρχουν διαφορές σε όσα τους προβληματίζουν;

Υπάρχουν διαφορές από το 2014. Αρχικά υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν στις εκλογές και αυτό είναι καλό.

Οι δημότες από την πλευρά τους ενδιαφέρονται κυρίως για την καθημερινότητα, αλλά δυστυχώς ακούω και πολύ συχνά τους δημότες να ζητούν … δουλειά. Υπάρχει τεράστια αγωνία για απασχόληση, έστω και για λίγο. Ο κόσμος περνά δύσκολα και πολλές φορές μας απαξιώνει. Αυτό που θέλουν είναι να γίνει έργο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Θέλουν καλυτέρευση των οικονομικών τους. Είναι πολύ στενάχωρο αυτό και με πικραίνει η κατάσταση. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για τον Δήμο μας. 

Τι θα λέγατε στους δημότες των Σερρών;

Ζητούμε τη στήριξη των συνδημοτών μας, της πόλης και των χωριών, που εμείς τα βλέπουμε ως ενιαίο κομμάτι. Ο συνδυασμός μας δεσμεύεται να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, να γυρίσει σελίδα στον Δήμο Σερρών, δίνοντάς του αναπτυξιακό, θετικό πρόσημο.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις