Connect
To Top

Δ. ΝΟΤΑΣ: ΘΕΛΩ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ

“Θέλουμε έναν δήμο με χαμηλό κόστος διαβίωσης και υψηλές υπηρεσίες” τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτρης Νότας.

Τι έχετε να μας πείτε για τη θητεία σας στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά, κ. Νότα. Τι δυσκολίες υπήρχαν;

Έχουμε μία βασική συνταγή. Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Η θέση του δημάρχου για μένα είναι θέση ευθύνης. Η θητεία μας κύλησε σε πολύ δύσκολη περίοδο. Οι περικοπές των χρηματοδοτήσεων από το κράτος ήταν πολύ μεγάλες. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε τα ελάχιστα αυτά χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να μην αυξήσουμε καθόλου τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών μας. Στο δικό μας δήμο, στατιστικά, πρέπει να έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα.

Είχαμε ένα στόχο τον οποίο πετυχαίνουμε μέρα με τη μέρα. .. να δημιουργήσουμε έναν δήμο χαμηλού κόστους διαβίωσης και υψηλών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Δέχεστε κριτική από τους αντιπάλους σας για το ύψος χρηματοδοτήσεων για έργα που καταφέρατε να φέρετε στο Δήμο. Κάποιοι λένε, πως δεν αξιοποιήθηκαν μελέτες που προϋπήρχαν.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε βελτιώσουμε υποδομές , άρα και τις υπηρεσίες προς τον δημότη, μέσα από χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα. Εμείς κάναμε 51 προτάσεις. Ξέρετε πως είναι πολύ δύσκολο γιατί κάθε πρόταση είναι μελέτη και ολοκληρωμένος φάκελος, δηλαδή 1 πρόταση κάθε μήνα σχεδόν.

Όπου υπήρξαν προσκλήσεις καταθέσαμε πρόταση. Είμαι περήφανος γιατί η προεκλογική μας εκστρατεία το 2014 είχε ως κεντρικό στόχο το πόσιμο νερό στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά. Καταφέραμε και χρηματοδοτηθήκαμε με 3.630.000 ευρώ για τα έργα της ύδρευσης. Βέβαια μπαίνουν τα ερωτήματα γιατί αυτά τα βασικά έργα υποδομής δεν έγιναν πιο μπροστά και γιατί ο δημότης να πίνει νερό από δίκτυα με αμιαντοσωλήνες.

Υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα με υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης, θέματα που έπρεπε να είχαν λυθεί πριν πολλά χρόνια. Ήδη έχουν δρομολογηθεί έργα και σε αυτό το κομμάτι.

Υπήρχαν λοιπόν, θέματα βασικά, προβλήματα που λύθηκαν, αλλά επειδή είναι «υπόγεια» και δεν φαίνονται, δεν μπορεί να λέγεται πως δεν έγινε έργο. Για μας σημασία  είχε πρώτα η υγεία του δημότη και τα έργα βασικών υποδομών.

Συγκεκριμένα για τον Βιολογικό καθαρισμό σας χρεώνουν πως ήταν έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών και δεν το πιστώνετε σε σας.

Σε ό,τι αφορά στον βιολογικό καθαρισμό, η μελέτη είχε αρχίσει από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους Εμμ. Παπά και Στρυμόνα. Σε εμάς κατέληξε η μελέτη αρκετά χρόνια μετά, 4 δημοτικές αρχές πέρασαν για να φτάσει σε μας. Σήμερα υλοποιείται. Ποτέ δεν υποστήριξα πως εμείς κάναμε τη μελέτη, αλλά εμείς καταφέραμε και φτάσαμε στην υλοποίηση.

Τι έχετε  να πείτε στους συνδημότες σας, λίγες ημέρες πριν την κάλπη;

Θα ήθελα να ζητήσω κάτι από τους συνδημότες μου. Θέλω να τους κοιτάξω στα μάτια και σε πρώτη φάση να τους ζητήσω να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν όποιον πιστεύουν πως είναι άξιος για δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά. Σε ότι αφορά εμένα θα ήθελα να με κρίνουν και να με συγκρίνουν. Να σκεφτούν τι έργο έγινε στα 4,5 χρόνια της δικής μας θητείας και τι έργο έγινε από τους άλλους ή τα προηγούμενα χρόνια. Ας σκεφτούν καθαρά και τότε είμαι σίγουρος πως θα επιλέξουν εμάς για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει, για να κάνουμε έναν δήμο οποίος με χαμηλό κόστος διαβίωσης προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις