Connect
To Top

ΑΡ.ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ: Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΘΗΛΥΚΟ ΤΡΟΠΟ

Η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών, κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, μας μιλά για το όραμά της για τον Δήμο Σερρών.

Πως θα σχολιάζατε την προεκλογική περίοδο; Με δεδομένη και τη δημοσιογραφική σας εμπειρία, ήταν το κλίμα πιο ήπιο σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους; Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» τι ρόλο έχει παίξει σε αυτό;

Η αλήθεια είναι πως έζησα πολύ πιο ζωηρές προεκλογικές περιόδους στο παρελθόν ως δημοσιογράφος. Ως υποψήφια Δήμαρχος σήμερα, διαπιστώνω πως επιδιώχθηκε επιμελώς να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι από κάποιους συνυποψηφίους μου. Πιστεύω πως αυτό έγινε σκόπιμα. Φοβήθηκαν την αντιπαράθεση. Θέλησαν να αποφύγουν την κριτική και τις συγκρίσεις. Δεν είναι τυχαίο το οτι δεν διατύπωσαν γνώμη και δεν έκαναν κρίσεις -δεν συζητάω για λύσεις- ακόμη και για τρέχουσες και σοβαρές δυσλειτουργίες του ίδιου του Δήμου και των Υπηρεσιών του. Νόμισαν πως με αυτήν την τακτική θα κρύψουν το έλλειμμά τους σε γνώσεις και επιχειρήματα και θα εξασφαλίσουν πως οι συνδημότες μας δεν θα θυμηθούν τις αναποτελεσματικές θητείες τους σε Δήμο και αναπτυξιακούς φορείς. Δεν τα κατάφεραν. Προσωπικά, επέλεξα να μιλήσω για όλα και όλους, χωρίς να κρύψω λόγια ή να χαριστώ. Εκτιμήθηκε αυτό από τους συμπολίτες μου και χαίρομαι που ο καθαρός, τεκμηριωμένος και ειλικρινής λόγος, μετράει.

Ποιοι είναι οι κεντρικοί άξονες του προγράμματός σας; Ποια είναι η στόχευσή σας για τον Δήμο Σερρών;

Για εμάς, είναι κεφαλαιώδες το ζήτημα της ανάπτυξης. Το συνδέουμε άμεσα με την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και την κίνηση στην αγορά. Η πόλη μας πρέπει να γίνει θελκτική. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα επισκεψιμότητας. Να ξεπεράσουμε την οικονομία της ανακύκλωσης του δικού μας χρήματος που το δίνουμε ο ένας στον άλλον χωρίς να εισρέει νέο,… μάλλον το αντίθετο.

Η δική μας πρόταση και δέσμευση είναι η δημιουργία τοπόσημων σε μία πόλη που ΔΕΝ έχει Ιστορικό κέντρο. Οι ακάλυπτοι γκρίζοι τοίχοι του κέντρου των Σερρών θα γίνουν ο καμβάς πάνω στον οποίο θα αποτυπωθεί η Ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.

Με πανελλήνιο διαγωνισμό και βαριές καλλιτεχνικές υπογραφές, η πόλη μας θα γίνει ξεχωριστή, αποκτώντας ύφος και φρεσκάδα, με εικαστικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας σε αυτούς του τοίχους. Θα σπάσουμε το φράγμα της “αορατότητας” από το οποίο υποφέρουν οι Σέρρες. Θέλουμε επισκέπτες που θα ανοίγουν την πόρτα της πόλης μας και δεν θα την προσπερνούν.

Ποια είναι τα θέματα που απασχολούν κυρίως τους Σερραίους δημότες; Τι θέλουν από τη Δημοτική Αρχή;

Οι συνδημότες μας κουράστηκαν από την αναποτελεσματικότητα των κρατούντων και την κατάντια της πόλης και των χωριών. Η άσχημη κατάσταση των δρόμων, οι παράλογες χρεώσεις στο νερό, η απουσία έργων, η έλλειψη αθλητικών, πολιτιστικών, αγροτικών και άλλων υποδομών και οι χωρίς όραμα προσεγγίσεις των προβλημάτων αυτών από τους εκπροσώπους του Δήμου, απογοήτευσαν τους κατοίκους των Σερρών. Η διάθεσή τους να αλλάξουν τα πράγματα, να αλλάξουν τα πρόσωπα στα Δημοτικά Όργανα, είναι εμφανής και εδραιωμένη. Χαίρομαι που η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου εκφράζεται θερμά και προς το πρόσωπό μου και προς την ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων. Είμαστε έτοιμοι, και θα οδηγήσουμε το καράβι προς ανοιχτούς και φωτεινούς ορίζοντες.

Γιατί να ψηφίσουν οι Σερραίοι τη ΔΥΝΑΜΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ και την Αριάδνη Παπαφωτίου;

Δεν έχει νόημα να επιδιώκεις τον Δημαρχιακό θώκο απλώς για “νιώθεις Δήμαρχος”, ούτε επειδή νομίζεις πως τον δικαιούσαι μετά από κανα δυό αποτυχίες εκλογής, ούτε και για να κάνεις λογιστική διαχείριση τύπου Γραφείου Οικονομικών Συμβουλών. Δήμαρχος σημαίνει Όραμα, Εργο, Αποτέλεσμα, Φρέσκες ιδέες, Καθαρότητα και Ήθος. Αυτά πρεσβεύουμε, αυτά προτείνουμε και γι αυτά δεσμευόμαστε. Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ είναι συμπολίτες μας με επιστημονική επάρκεια, με πολύτιμη εμπειρία ζωής και έργου, πετυχημένοι επαγγελματίες, αγωνιστές, καθαροί και άνθρωποι της Προσφοράς . Είμαι πολύ υπερήφανη για τον καθέναν τους. Το Πρόγραμμά μας είναι ιεραρχημένο, κοστολογημένο και βασικά, υλοποιήσιμο. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνες. Η αλλαγή στον δήμο Σερρών, θα γίνει επειδή πια το θέλουν οι συμπολίτες μας. Και θα γίνει με θηλυκό τρόπο.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις