Connect
To Top

ΑΛ. ΧΡΥΣΑΦΗΣ: O ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μας μιλά για το όραμά του για τον Δήμο Σερρών.

Λίγες ημέρες πριν την κάλπη, κ. Χρυσάφη, πείτε μας πως βιώσατε τον προεκλογικό αγώνα; Οι χαμηλοί τόνοι είναι αποτέλεσμα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ή και των προσώπων που συμμετέχουν στις εκλογές;

Πρέπει να παραδεχτούμε πως ήταν ένας πολύ καλός προεκλογικός αγώνας. Κυριάρχησε ο πολιτικός πολιτισμός, κυριάρχησε η ουσία και σε αυτό πιστεύω συνεισέφεραν όλοι οι συνυποψήφιοι και είναι μία νίκη για τον Σερραίο δημότη. Πιστεύω πως έτσι πρέπει να διεξάγεται η προεκλογική αντιπαράθεση, στη βάση προγραμμάτων και θέσεων, για να αξιολογήσει ο πολίτης καλύτερα ποιος θα είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή. Φυσικά η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων σε όλα τα ψηφοδέλτια βοήθησε πολύ, γιατί το νέο, το φρέσκο, το καινούριο, είναι μακριά από τις πρακτικές ανούσιων εντάσεων και ρήξεων.

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος σας;

Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν μιας μεγάλης πορείας που είχαμε με τον κόσμο τους τελευταίους 14 μήνες, από την ίδρυση της συμμαχίας Σερραίων, από το Μάρτιο δηλαδή του 2018. Οι σύμμαχοι χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, ήρθαν σε επαφή με πολίτες, φορείς, με ενώσεις πολιτών. Αξιοποιήσαμε όλες τις προτάσεις και τις θέσεις αυτών των ομάδων, ώστε να φτάσουμε σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των επαφών, αλλά προσδιορίζει συγχρόνως το δικό μας στίγμα και το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τον δήμο. Έναν δήμο έξυπνο, έναν δήμο αλληλέγγυο, έναν δήμο που θα απαντά στο σήμερα και το αύριο, έναν δήμο πρότυπο.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος δεν θα μπορούσε παρά να προτάσσει τη βελτίωση της καθημερινότητας, την καθαριότητα, το πράσινο, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τα αδέσποτα, το κυκλοφοριακό, την κοινωνική πολιτική, τις αναπλάσεις σε όλο τον δήμο.

Υπάρχουν βέβαια και τα έργα υποδομής για τα οποία ο ρόλος του δήμου είναι καταλυτικός.

Άλλος άξονας είναι η αναπτυξιακή πολιτική. Ο δήμος θα πρέπει να δίνει το στίγμα του πως αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη, πως μεγαλώνει η πίτα για τους πόρους. Γι αυτό και πρόθεσή μας είναι η μείωση των δημοτικών τελών και η απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών από αυτά.

Η κοινωνική πολιτική είναι βασικός άξονας του προγράμματός μας και φυσικά απαντάμε και στις ανάγκες της περιφέρειας, στις ανάγκες του αγροτικού τομέα, με διάφορες παρεμβάσεις.

 Η τιμή του νερού είναι βασική εξαγγελία και δική σας

Πρέπει να απαντήσουμε οπωσδήποτε στο πρόβλημα της άδικης τιμολόγησης του νερού που έχουμε στα χωριά. Προτείνουμε τη μείωση της τιμής του νερού στα χωριά και προσδιορίζουμε ακριβώς το πώς θα γίνει αυτό, γιατί πολλές φορές οι λαϊκίστικες εξαγγελίες οριζόντιων μειώσεων για το σύνολο του δήμου, οι οποίες δεν  μπορούν να χρηματοδοτηθούν, νομίζω πως δεν συμβάλλουν στην αύξηση του επιπέδου ενός προεκλογικού αγώνα. Έχουν περάσει οι εποχές των υποσχέσεων που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πρέπει να αιτιολογούμε πλήρως τις προτάσεις μας.

Τι έχετε να πείτε στους δημότες; Για ποιο λόγο να επιλέξουν Αλέξανδρο Χρυσάφη;

Είμαι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και ζει σε αυτόν τον τόπο. Τριάντα πέντε  χρόνια επαγγελματίας, δίνω τις μάχες μου σε αυτόν τον τόπο καθημερινά, σε έναν τομέα που είναι απαιτητικός, εξεύρεσης πόρων, προγραμμάτων, υποστήριξης και οργάνωσης επιχειρηματικών δομών και υποδομών. Αυτή την τεχνογνωσία θα ήθελα να την μεταφέρω στους συνδημότες μου. Επίσης σε αυτή την πορεία έχω μία υπέροχη ομάδα, μια ομάδα από νέους ανθρώπους, από πρόσωπα που έχουν να δώσουν πολλά στην  σερραϊκή τοπική αυτοδιοίκηση, με φρεσκάδα, με λαχτάρα με φαντασία και πολύ όρεξη για δουλειά. Νομίζω πως ο συνδυασμός μιας τέτοιας ομάδας και ενός ανθρώπου που τεκμηριωμένα μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες ενός σύγχρονου δήμου, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το αύριο του δήμου αυτού.

Θεωρώ πως οι συμπολίτες μου πρέπει να αξιολογήσουν και θα δώσουν την ευκαιρία σε εμάς, ώστε να δουν πως είναι η άσκηση μιας διαφορετικής πολιτικής.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις