Connect
To Top

Γ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Λίγο πριν τις κάλπες, κ. Ματθαίου, τι γεύση σας έχει αφήσει ο προεκλογικός αγώνας; Ήταν όπως το περιμένατε ή όχι;

Ο προεκλογικός αγώνας εξελίσσεται ομαλά μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αλλά και των  υποψηφίων Δημάρχων. Σίγουρα όπως σε κάθε προεκλογικό αγώνα έτσι και σε αυτόν θα υπάρξουν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων αλλά πάντα σε πνεύμα συζήτησης και δημοκρατίας. Σημασία έχει να καταλάβει ο κόσμος ότι όλοι οι υποψήφιοι κατεβαίνουν στις εκλογές για τον ίδιο σκοπό. Ο κόσμος θα κρίνει ποιους θεωρεί πιο ικανούς να εκλεχθούν και θα το δείξει με την ψήφο του.

Προσωπικά πάντα μου άρεσε να γνωρίζω ανθρώπους. Μια καλή συνήθεια που έχω είναι ότι δεν αφήνω σχεδόν ποτέ να περάσει μια μέρα χωρίς να έχω γνωρίσει έναν νέο άνθρωπο, μια καινούρια ιδέα, μια άλλη σελίδα. Αυτή την προεκλογική περίοδο έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους δημότες για τις δημοτικές εκλογές; Τι σας ρωτούν, τι ζητούν από τους υποψηφίους;

Από την πρώτη μέρα που γνωστοποίησα την υποψηφιότητα μου με τον Συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων» του κυρίου Αλέξανδρου Χρυσάφη, έρχονται άνθρωποι να μου μιλήσουν, να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις και να μου εκφράσουν τα προβλήματα τους. Αυτό για μένα είναι μάθημα ζωής, αφύπνισης και ευθύνης και με πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσω αυτό που αναλογεί σε όλους μας, στον Δήμο μας, στον τόπο μας.

Οι δημότες μας έχουν κουραστεί από τα ψέματα και από τις υποσχέσεις. Θέλουν κάτι νέο και άφθαρτο, θέλουν νέες ιδέες από νέα πρόσωπα και πιστέψτε με πως σε αυτές τις εκλογές θα το δείξουν με την ψήφο τους. Αυτό που ζητάνε είναι να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να μιλήσουμε με πράξεις και αυτό θα κάνουμε.

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ…

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Μια παρουσία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε μαζικότητα και ενθουσιασμό.  

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω σε όλους τους δημότες μας, ότι στη «Συμμαχία Σερραίων» θα παλέψουμε για αυτόν τον τόπο, για το μέλλον του Δήμου μας τον οποίο θέλουμε πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο. Να κάνουμε το Δήμο Σερρων κέντρο ανάπτυξης και δημιουργίας. Πάντα με διαφάνεια και πάντα λαμβάνοντας και αξιολογώντας τις απόψεις όλων των συνδημοτών μας.

Οι προτάσεις μας για τον Δήμο σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς είναι κατά βάση κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες! Προτάσεις που καταρτίστηκαν από τις ομάδες εργασίας της «Συμμαχίας Σερραίων», μαζί με τεχνοκράτες, με φορείς και υπηρεσίες.  Αλλά κυρίως μέσα από μια πορεία που κάναμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης, σε όλα τα χωριά του δήμου όπου συζητήσαμε, καταγράψαμε τα προβλήματα,  μελετήσαμε και σχεδιάσαμε μαζί με τους δημότες, τις λύσεις  γι’ αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Καλώ τους δημότες μας να ενημερωθούν για τις προτάσεις μας είτε περνώντας από τα γραφεία της «Συμμαχίας Σερραίων»  είτε καλώντας εμένα προσωπικά. Θα είναι χαρά μου να τους τις παρουσιάσω από κοντά και το βασικότερο να τους εξηγήσω τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μας βοηθήσουν για να γίνουν πράξη.

Αν εκλεγείτε, με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Θα σας πω που θα μπορούσα να βοηθήσω και να συμβάλω:

  • Στις Αστικές Αναπλάσεις λόγο του επαγγέλματός μου που είναι Τοπογράφος Μηχανικός με ειδίκευση μάλιστα στις Αστικές Αναπλάσεις.
  • Στον πολιτισμό λόγω της εργασιακής μου εμπειρίας, καθώς τα 2 τελευταία χρόνια συνεργάστηκα ως τοπογράφος μηχανικός με την εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών και γνωρίζω πολύ καλά την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.  
  • Τέλος λόγο του νεαρού της ηλικίας μου δεν θα μπορούσα να μη βοηθήσω την νεολαία μας και τον αθλητισμό μας. Δυο τομείς που δώσαμε μεγάλη βαρύτητα γιατί  η «Συμμαχία Σερραίων» ως νέος συνδυασμός, απαρτίζετε από πολλούς νέους και νέες που ασχολήθηκαν πρώτη φορά με την πολιτική και οφείλουμε να αναδείξουμε την νεολαία και τον αθλητισμό στον Δήμο μας.  

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις