Connect
To Top

Π.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών, με τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” , Παύλος Φαρμάκης, μιλά στο blife.gr για το διακύβευμα των εκλογών για την Τ.Α.

Πως κύλησε η προεκλογική περίοδος; Τι έχετε εισπράξει από τους Σερραίους μέχρι σήμερα;

Η προεκλογική περίοδος μέχρι σήμερα κύλησε ομαλά. Σε αυτό βοήθησε εμάς, τη Λαϊκή Συσπείρωση και η όλη προηγούμενη δράση και στάση του ΚΚΕ των συντρόφων και των φίλων. Το ότι εμείς βρισκόμαστε σε «προεκλογική περίοδο» συνέχεια και όχι μόνο παραμονές εκλογών. Είμαστε σε περιοδείες, επαφές, ενημερωτικά φυλλάδια, το Ριζοσπάστη και συσκέψεις συνεχώς με τον κόσμο. Γι’ αυτό και οι εκλογές γενικά δεν μας αιφνιδιάζουν. Ειδικά προεκλογικά έχουμε και τη βοήθεια επιπλέον φίλων και οπαδών του κόμματος και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η δουλειά είναι συλλογική.

Ποια είναι τα προβλήματα που προτάσσουν οι Σερραίοι και επιζητούν την άμεση επίλυσή τους;

Αυτό εξαρτάται και με την περιοχή στην οποία απευθύνεσαι. Στην αγορά και το κέντρο σου λένε για το παρκάρισμα, τα τραπεζοκαθίσματα και θέματα της αγοράς. Στις συνοικίες για την καθαριότητα, την αποκομιδή σκουπιδιών κλπ. Εμείς σταθερά επιδιώκουμε λύση με βάση το συμφέρον των λαϊκών αναγκών. Όχι ότι συμφέρει τις εργολαβίες τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε όλα τα θέματα από τη μικρή λακκούβα μέχρι το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Πως «βλέπετε» τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στην… εποχή του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»;

Όλες οι λειτουργίες του «Κλεισθένη» θα είναι βαθιά αντιλαϊκές. Όσο και αν θέλουν να το κρύψουν και να μη βγάζουν κουβέντα προεκλογικά όλες οι άλλες παρατάξεις που δεν θέλουν να θίξουν την πολιτική της ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, είναι το μακρύ χέρι της ΕΕ στον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας με τις κυβερνήσεις να την εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα. «Δεξιές» ή «αριστερές». Ο λαός θα τον νοιώσει βαριά στις πλάτες του. Η μόνη του ανακούφιση θα είναι η φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γι’ αυτό και η ενίσχυσή μας είναι απαραίτητη και αναγκαία. Είμαστε αυτοί που θα κάνουμε τη διαφορά.

Τι θέλετε να πείτε στους Σερραίους δημότες λίγες μόλις ημέρες πριν την κάλπη;

Να αποφασίσουν πριν πάνε στην κάλπη με πολιτική σκέψη. Οι τοπικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, είναι βαθειά πολιτικές και όχι άχρωμες και πιο χαλαρές όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν. Δεν είναι ο θείος ή ο ξάδερφος που πρέπει να υποστηρίξεις, αλλά ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος που θα σε χαρατσώσει για κάθε κοινωνική παροχή του δήμου, καθαριότητα, δρόμοι, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Κέντρα Υγείας χωρίς ουσιαστικές υποδομές. Να ψηφίσει με βάση το ταξικό του συμφέρον. Εκεί θα φανεί και πραγματικά αν μπορεί να το διακρίνει όπως το παρουσιάζουμε στο πρόγραμμά μας κόντρα σε όλες τις άλλες τόσο όμοιες μεταξύ τους, αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Να σκεφτεί ποιοι πραγματικά στάθηκαν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια με κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον κάθε αγώνα τους ή με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Ας σκεφτεί που ήταν όλοι οι άλλοι. Σε αγροτικές κινητοποιήσεις, σε διεκδικήσεις εργαζομένων του Δήμου και σε τόσα άλλα προβλήματα. Πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τον τρόπο αντίδρασής του σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα του.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις