Connect
To Top

Φ. ΠΑΣΧΑΛΗ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το προσωπικό της όραμα για το Δήμο των Σερρών, μας μιλά η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ., Φανή Πασχάλη.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές; Γιατί με τον Στέφανο Φωτιάδη;

Ως ενεργή πολίτης του τόπου μας, πολλές φορές μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να απευθυνθώ στην τοπική αυτοδιοίκηση για θέματα που τον αφορούν. Πάντα οραματιζόμουν το ιδανικό περιβάλλον, την άψογη εικόνα, την καθαριότητα και γενικότερα την πολιτισμένη όψη του τόπου μας με σκοπό την καλύτερη διαβίωση. Η απόφασή μου να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές βασίστηκε στο γεγονός ότι, οι αυτοδιοικητικοί είναι άνθρωποι κοντά στον πολίτη και δίπλα στα προβλήματά του. Η συνεργασία πολίτη και αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στην καθημερινότητα είναι το ζητούμενο του συνδυασμού με τον οποίο «συστρατεύομαι». Η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Στέφανου Φωτιάδη έχει να κάνει με τη γνώση , την μεγάλη πείρα που συνοδεύεται από έργα και το ειδικό βάρος που έχει ο ίδιος στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Αρχές του συνδυασμού μας είναι η αλήθεια, η αξιοπρέπεια και η ελπίδα οι οποίες μ’ εκφράζουν απόλυτα. Σκοπός μας είναι ένας Δήμος πρωταγωνιστής όπως του οφείλουμε και αξίζει να είναι.

Η προεκλογική περίοδος είναι στην τελική ευθεία. Πως είναι το κλίμα, τι εισπράττεται από τους δημότες;

H προεκλογική περίοδος είναι στην τελική ευθεία, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης. Να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του πολίτη που επιλέγει να συμπορευθεί μαζί μας. Το κλίμα είναι θετικό και αισιόδοξο. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε καθόλα έτοιμοι για να το ακολουθήσουμε. Έχουμε στη διάθεση μας ένα πολύ καλά μελετημένο και δομημένο πρόγραμμα το οποίο καλύπτει όλους τους τομείς. Είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα.

Που εντοπίζετε τα μεγαλύτερα προβλήματα στον δήμο των Σερρών; Ποιο θεωρείτε πως είναι το Νο 1 πρόβλημα, με το οποίο θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί αμέσως;

Ο Δήμος μας, πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να αξιοποιήσει προς όφελος του Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι αναγκαία η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η εφαρμογή δράσεων πληροφορικής και νέων τεχνολογιών για την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Η υποστήριξη των συμπολιτών, η αξιοποίηση της συλλογικής Σερραϊκής ευφυΐας και η ανάδειξη του έξυπνου Δήμου γενικότερα θα δώσει ξεχωριστή ταυτότητα και ισχυρή προσωπικότητα στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας . Κύριο μέλημα μας είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών από κοινού με τον δημότη. Η ενίσχυση των τοπικών αγορών, η πολιτισμένη όψη της πόλης είναι κάποια από τα θέματα που θα αντιμετωπιστούν από κοινού. Όπως προανέφερα μαζί με τον δημότη και δίπλα σ αυτόν.

Έχετε  προσωπικό «όραμα» για τον δήμο μας;

Ενότητα, συνεργασία και κοινή δράση αυτοδιοίκησης και πολίτη είναι ένα από τα προσωπικά μου οράματα. Να είμαστε ο Δήμος της συμμετοχής και του εθελοντισμού. Όπως είπα διπλά και μαζί με τον πολίτη για την «καλή διακυβέρνηση» του τόπου μας.

Αν εκλεγείτε με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε στο Δήμο των Σερρών;

Έχουμε έναν άξιο Αρχηγό που γνωρίζει καλά τις δεξιότητες μας και πως να μας αξιοποιήσει στη Δημοτική Αρχή. Ένας Δήμος καθαρός, νοικοκυρεμένος, με περιποιημένα πάρκα, παιδικές χαρές, πεζόδρομους, χωρίς αδέσποτα ζώα και όλα εκείνα που θα τον έφερναν πιο κοντά στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι το όραμά μου. Πάνω σε αυτό εργάζομαι και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω ουσιαστικά. Ο πολιτισμός ξεκινάει από τα σπίτια μας και αντανακλάται στην πόλη που ζούμε… Ας το αναδείξουμε λοιπόν…

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις