Connect
To Top

Π. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟΙ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Παύλος Καρυπίδης, έχοντας διατελέσει αντινομάρχης, επί θητείας Στέφανου Φωτιάδη, μιλά στο blife.gr και εξηγεί…

τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ. σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Σερρών.

Ο συνδυασμός εξελίχθηκε και «φρεσκαρίστηκε» με νέο σήμα και λογότυπο. Τα ΣΕΡΡ.Α.Σ. για τα Σέρρας λοιπόν… που πιστεύετε πως ξεχωρίζετε και κάνετε τη διαφορά σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους συνδυασμούς.

Θεωρώ πως το πλεονέκτημά μας είναι ο επικεφαλής αλλά και συνολικά η ομάδα. Έχει έναν άνθρωπο, τον Στέφανο Φωτιάδη, που κάποιοι λένε πως κούρασε. Όμως ασχολήθηκε με διάφορες βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήταν πρόεδρος στην Κοινότητα Λευκώνα. Μετά Δήμαρχος Λευκώνα και Νομάρχης. Οπότε γιατί κούρασε τους Σερραίους ή τους Σκουταριανούς; Είχε  δε την ευκαιρία και τη δυνατότητα  να ασχοληθεί  με όλα τα προβλήματα σε κάθε βαθμίδα… για παράδειγμα είναι μεγάλο σχολείο να έχεις αντιμετωπίσει πλημμύρες στη λίμνη Κερκίνη. Ο Στέφανος Φωτιάδης έχει την εμπειρία να αντιμετωπίζει αμέσως κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, ξέρει τι να κάνει. Έχει διαχειριστεί προγράμματα που αφορούν στην τοπική Αυτοδιοίκηση και μεγάλα έργα.

Παράλληλα έχουμε την τιμή να συμμετέχουν στην ομάδα μας άνθρωποι πολύ αξιόλογοι. Και η προηγούμενη ομάδα ήταν πολύ αξιόλογη γι αυτό και είχαμε φτάσει σχεδόν στο 50%. Αυτό που μα καταλογίζουν οι πολίτες είναι το γιατί δεν είχαμε κερδίσει. Βέβαια αυτό μας πεισμώνει περισσότερο, μας κάνει να λέμε ναι, μπορώ να διεκδικήσω.

Στον συνδυασμό μας έχουμε ανταμώσει άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και εμπειρίες. Υπάρχουν και νέοι άνθρωποι γεμάτοι ενθουσιασμό. Νομίζω πως είναι μία ομάδα, που μαζί  με τους Σερραίους, μπορεί να προχωρήσει τη τόπο μπροστά.

Ποια θεωρείτε, αυτή τη στιγμή ως τα πιο σοβαρά προβλήματα στο δήμο Σερρών;

Ο Δήμος Σερρών είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο που δίνεται βαρύτητα και τα χωριά μας αισθάνονται παραμελημένα. Ίσως ο μηχανισμός του δήμου, με τις υπηρεσίες του, πρέπει να ξαναδεί τη φιλοσοφία λειτουργίας του και έτσι θα κερδίσει και το αστικό κομμάτι και τα χωριά.

Στο θέμα του νερού για παράδειγμα, υπήρξε κάποιος που είπε: Μην μιλάτε, τα χωριά είναι ευνοημένα … και είδαμε πως στα χωριά έχουν αγανακτήσει για τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς. Δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο.

Ακόμη θα πρέπει να ξαναδούμε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Για παράδειγμα στην καθαριότητα. Μπορεί να έχουμε υπαλλήλους και μηχανήματα, ο συντονισμός όμως ίσως χρειάζεται βελτίωση. Να κάνουμε συζήτηση με το προσωπικό και να καταλάβουμε πως οι υπηρεσίες δεν στήνονται για τον υπάλληλο αλλά για τον πολίτη. Έτσι λειτούργησα και έτσι θα λειτουργήσουμε και θα είναι προς όφελος του ίδιου του μηχανισμού.

Στο πρόγραμμά σας εξέχουσα θέση κατέχει το κομμάτι του εθελοντισμού. Ποια είναι η φιλοσοφία σας και οι στόχοι σας για αυτό το κομμάτι;

Ο εθελοντισμός είναι σημαντικός γιατί όλα δεν μπορούν να γίνουν με λεφτά, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Πάρτε παράδειγμα τους συλλόγους. Κάποιοι μπορεί να λένε πως όσοι ασχολούνται κερδίζουν λεφτά. Κι όμως το μόνο κέρδος είναι η χαρά της προσφοράς.

Εγώ ασχολούμαι με τους συλλόγους πολλά χρόνια και ως χοροδιδάσκαλος και ως μέλος διοικήσεων. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή να μην απαξιώνονται. Αν κάποιος μπορεί να καλύτερα ας το κάνει. Ο εθελοντισμός θα αποδώσει, μόνο αν ο πολίτης δει πως έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά του. Είναι ευθύνη του Δήμου να έχει τις σωστές υποδομές και δομές ώστε να βελτιωθεί η συνείδηση του πολίτη. Αν γίνουν και κάποιες καμπάνιες τότε ο πολίτης θα ευαισθητοποιηθεί. Αν δει και το τελικό αποτέλεσμα να έχει θετικό πρόσημο, τότε θα αυξηθεί και η συμμετοχή. Εμείς νομίζω πως θα μπορέσουμε να το περάσουμε αυτό στον πολίτη.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις