Connect
To Top

Θ. ΔΕΔΟΥΣΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Δεδούσης, μιλά στο blife.gr για το έργο της Δημοτικής Αρχής του Δ. Νότα και τα νέα σχέδια για την επόμενη τετραετία.

Λίγες ημέρες πριν την κάλπη, κ. Δεδούση, τι μηνύματα λαμβάνετε από τους δημότες σας;

Όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας γινόμαστε δέκτες όλο και περισσοτέρων θετικών και ιδιαιτέρως εμψυχωτικών μηνυμάτων. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτελείται από ανθρώπους στις πιο παραγωγικές ηλικίες, με πληθωρική παρουσία στην τοπική μας κοινωνία και αυτό εκτιμάται από τους συνδημότες μας. Η αισιοδοξία λοιπόν, για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα από όλους τους συνυποψηφίους μου, πηγάζει κυρίως από την αποδοχή των πολιτών του Δήμου μας.

Ο κ. Νότας σε κάθε ομιλία του αναφέρεται στο έργο της Δημοτικής Αρχής και κυρίως στις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν την περίοδο αυτή. Αναγνωρίζεται η προσπάθεια και τα αποτελέσματα από τους δημότες;

Έστω και με αργά βήματα, μετά από τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, διαπιστώνω πως έστω σε έναν βαθμό, έχουμε ωριμάσει ως πολίτες. Η πλειοψηφία τουλάχιστον, έχει κατανοήσει σε ποιο πλαίσιο κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον Δήμο μας και ποια είναι τα μεγέθη των χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίστηκαν αυτή την πενταετία. Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά τον Σεπτέμβριου του 2014, σε ένα πολύ ρευστό πολιτικό κλίμα για τη χώρα που επηρέαζε αρνητικότατα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αρκεί να επισημάνουμε πως εκείνη την περίοδο δεκάδες έργα σε όλη τη χώρα απεντάχθηκαν παρά τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Έπειτα η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς ακολούθησε το βαθύτερο σημείο της κρίσης, το πρώτο οκτάμηνο του 2015. Αν λοιπόν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα που παρήγαγε έκτοτε αυτή η Δημοτική Αρχή και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων, και ειδικά αν τα συγκρίνει με αυτά που πέτυχαν πολύ μεγαλύτεροι Δήμοι ανά την Ελλάδα, θα διαπιστώσει το πραγματικά σπουδαίο έργο που διατελέστηκε.   

Ποιος είναι ο στόχος σας για την επόμενη θητεία, αν πάρετε εκ νέου εντολή από τους δημότες του Δήμου Εμμανουήλ Παπά;

Φυσικά η ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους και είτε υλοποιούνται ήδη, είτε αναμένουμε την έναρξη των σχετικών εργασιών. Γίνεται κατανοητό, πως η υλοποίηση αυτών των έργων εκτός από τη βελτίωση των υποδομών μας, ανοίγει και έναν τεράστιο κύκλο εργασιών στα διοικητικά όρια του Δήμου μας όπου πολλοί συνδημότες μας μπορούν να αξιοποιήσουν βρίσκοντας εργασία με αξιοπρεπέστατες μάλιστα απολαβές.

Από ‘κει και ύστερα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας που έχουμε ήδη προετοιμαστεί να αξιοποιήσουμε, με απώτερο στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής κυρίως για επιχειρήσεις και παραγωγούς αγροτοδιατροφικών προϊόντων με τη χρήση θερμοκηπίων. Συγκεκριμένα έχουμε δύο μεγάλα σχέδια. Πρώτον, την επέκταση του δικτύου Μέσης Πίεσης Φυσικού Αερίου εντός των διοικητικών μας ορίων και την “Ενεργειακή Σύμπραξη” των θερμοκηπίων της Μονόβρυσης. Αν το σχέδιο αυτό τελεσφορήσει θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για όλους στην περιοχή και όχι μόνο τους παραγωγούς της συγκεκριμένης Κοινότητας. Δεύτερον, την ενεργειακή αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Μενοικίου Όρους με την δημιουργία ενός μικρής κλίμακας υδροηλεκτρικού σταθμού, ένα έργο δηλαδή καθαρά “πράσινης” ενέργειας που θα επιφέρει επιπλέον οικονομικούς πόρους στον Δήμο μας και θα δοθεί η δυνατότητα ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής.

Ψηλά στις προτεραιότητες μας βρίσκονται επίσης, η ανάδειξη της πολιτιστικής, θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας, η πλήρης αξιοποίηση του Κωπηλατοδρομίου στο Πεθελινό και η περαιτέρω βελτίωση όλων των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, η υποστήριξη του ΚΕΘΙΣ  όπως και της Αερολέσχης Σερρών που δραστηριοποιείτε στα όρια του Δήμου μας.

Η προεκλογική περίοδος τι γεύση σας άφησε;  Ήταν όπως την περιμένατε ή υπήρξαν εκπλήξεις ή καταστάσεις ευχάριστες ή και δυσάρεστες;

Χωρίς να έχω πλήρη άποψη για το τι συμβαίνει προεκλογικά σε άλλους Δήμους, θα ήθελα να παρατηρήσω και να επισημάνω προς τους συνδημότες μας, πως το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο δικό μας Δήμο, είναι ιδιαίτερα υψηλό, ανάλογο θα έλεγα των προσωπικοτήτων που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο και της πλειοψηφίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα και με κάνει να αισιοδοξώ για την επόμενη μέρα.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις