Connect
To Top

ΑΘ. ΓΑΤΣΙΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ., Αθανάσιος Γάτσιος, μας μιλά για τους στόχους της παράταξης, εάν είναι η νέα Δημοτική Αρχή.

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» δημιουργεί  νέες καταστάσεις και δεδομένα για τα νέα Δημοτικά Συμβούλια. Πως σχολιάζεται τον νέο εκλογικό νόμο;

Μερικά πράγματα είναι δίκαια αλλά ίσως, όχι τόσο λειτουργικά. Αυτή όμως είναι η νομοθεσία. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, με πολύ προσοχή όμως, γιατί είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε στη συναλλαγή. Γι αυτό και ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του. Βέβαια, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς… οι πολίτες συνήθως επιλέγουν με βάση τους γνωστούς και τους συγγενείς. Το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο, πως οι εκλογές για την Τ.Α. είναι οι πιο αναξιοκρατικές. Είναι η συνευθύνη της κοινωνίας, που την άλλη μέρα των εκλογών λέμε όλοι μας «καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι». Είναι όμως αργά.

Ο συνδυασμός σας κατέβηκε στις εκλογές για τον Δήμο των Σερρών, ανανεωμένος. Ήταν αναγκαίο;

Είμαστε πολύ ανανεωμένοι, νέο σήμα, νέο όνομα και πολλοί νέοι υποψήφιοι, με πολύ ενθουσιασμό, που σε συνδυασμό με τους έμπειρους της παράταξης δημιουργούμε ένα κράμα με το σωστές αναλογίες. Χρειάζεται η εμπειρία οπωσδήποτε, χρειάζεται και ο ενθουσιασμός. Πολλές φορές πρέπει να ονειρεύεσαι το δύσκολο ή ακόμη και το αδύνατο για να προχωρήσεις. Είμαστε καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, με ανθρώπους όλων των επαγγελμάτων, όλων των κοινωνικών τάξεων, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κοινωνία εξελίσσετε, αλλάζουν τα δεδομένα, οπότε προχωράμε και εμείς, προσαρμοσμένοι, εναρμονισμένοι σε αυτά. 

Τι μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο; Τι ζητούν, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Η επαφή που έχουμε με τον κόσμο είναι συνεχής και εποικοδομητική. Το μείζον πρόβλημα είναι η ανεργία, οι νέοι δεν έχουν δουλειά. Βέβαια, η καθημερινότητα είναι πολύ βασικό θέμα. Η εύρυθμη λειτουργία του δήμου είναι το πιο σημαντικό θέμα. Η καθαριότητα, οι δρόμοι της πόλης, το κυκλοφοριακό, η αγροτική οδοποιία, οι έλλειψη παιδικών χαρών είναι θέματα που ακούμε καθημερινά και που βεβαίως γνωρίζουμε πολύ καλά, μια που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα έχουμε θέσει πολλές φορές.

Μεγάλο θέμα είναι τα χωριά μας και οι γειτονιές, όπου οι δημότες μας εκεί αισθάνονται παραγκωνισμένοι και παραμελημένοι. Ο δήμος μας δεν είναι μόνο αστικός, είναι και αγροτικός και δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία σε αυτό το κομμάτι.

Στα χωριά υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες για την τιμή του νερού. Η δική σας πρόταση, ως συνδυασμός είναι η μείωση της τιμή τους κατά 30%. Είναι όντως εφικτή λύση;

Την άποψη αυτή την έχουμε εκφράσει εδώ και πολύ καιρό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τότε είχαν πει πως ρίχνουμε «βόμβες» στα θεμέλια της ΔΕΥΑΣ. Λίγο καιρό μετά ήρθαν οι ίδιοι και μείωσαν την τιμή.

Είναι εφικτή λύση εάν υπάρξει καλύτερη διαχείριση της ΔΕΥΑΣ. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να δομηθεί με καλύτερο τρόπο η υπηρεσία και να σταματήσουν κάποιες σπατάλες που γίνονται. Σκεφτόμαστε να ενισχύσουμε τη ΔΕΥΑΣ και με άλλα αντικείμενα… π.χ. μπορεί να γίνει πάροχος φυσικού αερίου. Όταν η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώσει, πρέπει να βρεθούν τρόποι να ελαφρύνεις το οικονομικό κομμάτι. Πρέπει δηλαδή να βρεθεί τρόπος να μειωθούν και τα δημοτικά τέλη.

Στόχος της παράταξής μας είναι να γίνουν όλα αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις