Connect
To Top

Π.ΚΟΤΡΩΝΗΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κοτρώνης, μας μιλά για το πρόγραμμα του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ. και το προεκλογικό κλίμα.

Είμαστε στην προεκλογική περίοδο. Πως θα χαρακτηρίζατε το μέχρι στιγμής κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους συνυποψηφίους;

Έχω τονίσει ευθύς εξαρχής, ότι ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» διασφαλίζει εκτός όλων των άλλων και το ήρεμο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, έστω και εξ’ ανάγκης. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η μετεκλογική συνεργασία είναι μονόδρομος. Εύχομαι και ελπίζω ότι η εμπέδωση του συναινετικού κλίματος, θα αποτελέσει και συνειδητή επιλογή όλων των παρατάξεων

Τι μηνύματα παίρνετε από τους δημότες, κ. Κοτρώνη; Τι τους απασχολεί, τι ζητούν, τι ρωτούν, τι προτείνουν;

Τους απασχολεί η οπισθοδρόμηση του δήμου μας τα τελευταία χρόνια (παρά τα όποια θετικά). Ζητούν, και απαιτούν θα έλεγα, τη συνεργασία όλων και κυρίως μετεκλογικά. Θέλουν να μάθουν τις προτάσεις της κάθε παράταξης και του υποψηφίου δημάρχου, συνεπώς παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου, οι πολίτες δίνουν μεγάλη σημασία στις προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών. Από την πλευρά τους, έχουν προτάσεις για πολλά θέματα κυρίως της καθημερινότητας, αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εγγύτερη μορφή εξουσίας που αφορά τους πολίτες.

Παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες, οι βασικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ., παράλληλα με τους υποψηφίους. Πιστεύετε πως είναι ολοκληρωμένο πρόγραμμα; Ρεαλιστικό ή υπερβολικό;

Είναι ένα τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο Πρόγραμμα. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα «δυναμικό» Πρόγραμμα, υπό την έννοια ότι, είναι προσαρμόσιμο στην επικαιρότητα και στις απαιτήσεις των καιρών, που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και αλλάζουν συνεχώς. Συνεπώς ένα πρόγραμμα που σήμερα θεωρείται ολοκληρωμένο και πλήρες, αύριο μπορεί να καταστεί ελλιπές. Οι ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί στην παράταξη έχουν τη ευθύνη να παρακολουθούν τις εξελίξεις και με τη συμμετοχή των φίλων της παράταξης αλλά και των πολιτών να το προσαρμόζουν ανάλογα.

Γνωρίζουμε, πως ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και στη συνέχεια, αγωνιστήκατε για τα στρατόπεδα και είστε ιδιαίτερα ευαίσθητος για το θέμα. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις;

Το συμπέρασμά μου, το οποίο επιβεβαιώνεται από το πρόσφατο γεγονός της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ στο δήμο Χανίων, είναι ότι οι αποφάσεις για την παραχώρηση ή μη είναι κυρίως πολιτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε παράταξη δεν πρέπει να έχει χαραγμένη μία μακροπρόθεσμη στρατηγική αλλά να επεξεργάζεται και τακτικές κινήσεις. Εμείς ως παράταξη, μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ σε σχέση με την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών κατά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την μη αποδοχή της συμφωνίας με τον πρώην υπουργό κ. Δ.Αβραμόπουλο, επανατοποθετούμαστε ως εξής: Η διεκδίκηση της παραχώρησης κατά χρήση για 99 χρόνια με βάση το άρθρο 84 του Ν.3883/2010, είναι πλέον μονόδρομος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Αν επιτευχθεί αυτό, προτείνουμε αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, μετά από ολοκληρωμένη μελέτη για τον τρόπο ενσωμάτωσης στη ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: