Connect
To Top

ΑΝ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο υποψήφιος σύμβουλος Κοινότητας Σερρών κ. Ανέστης Παπαδόπουλος μας μιλά για τη θητεία του μέχρι σήμερα και τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων.

Σχολιάστε μας τη θητεία σας στο τοπικό συμβούλιο Σερρών. Ήταν τα πράγματα όπως τα περιμένατε; Έγινε έργο στο βαθμό που μπορούσε να γίνει από ένα τοπικό συμβούλιο;

Eίχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2014 με το συνδυασμό του κ. Στέφανου Φωτιάδη και να εκλεγώ σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Σερρών.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ασχοληθήκαμε με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων, την κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού εξόδων της Δημοτικής κοινότητας Σερρών, καθώς και τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας. Επίσης, οριοθετήσαμε χώρους λειτουργίας εμποροπανηγύρεων και λαϊκών αγορών. Ταυτόχρονα, καταθέσαμε προτάσεις αξιοποίησης και βελτίωσης αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, υλοποίησης των παιδικών χαρών, καθαριότητας, οδοποιίας, μέριμνα αδέσποτων και γενικότερα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Σερραίου δημότη.

Δυστυχώς, όμως, αρκετές από τις προτάσεις μας δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής και μέριμνας από τη σημερινή Δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα το έργο του τοπικού συμβουλίου να είναι μηδαμινό και να απαξιώνεται συνεχώς ο ρόλος μας.

Πολλοί λένε πως το τοπικό συμβούλιο δεν έχει ρόλο. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Προσωπικά πιστεύω πως οι αρμοδιότητες και ο ρόλος κάθε τοπικού συμβουλίου είναι καθοριστικός και άμεσα λειτουργικός αν η εκάστοτε Δημοτική αρχή προτίθεται να συνεργαστεί πραγματικά και ουσιαστικά. Η νέα τροπολογία στον Κλεισθένη αναβαθμίζει το ρόλο των τοπικών συμβουλίων και ενισχύει σαφέστατα το ρόλο και τις αρμοδιότητές τους. Η φιλοσοφία του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ και του επικεφαλής του, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόλο των συμβουλίων, δίνοντάς σε αυτά την οντότητα που τους αρμόζει.

Είστε εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. και τον Στέφανο Φωτιάδη. Τι πιστεύετε πως άλλαξε από τις εκλογές του 2014 στο συνδυασμό;

Η ελευθερία της γνώμης, οι δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η αποτελεμσατικότητα, η συνέπεια και ο προγραμματισμός – σχεδιασμός, είναι τα βασικά σημεία που για ακόμη μια φορά είμαι υποψήφιος στο πλευρό του Στέφανου Φωτιάδη. Μια παράταξη που συνδυάζει την εμπειρία με το νεανικό ενθουσιασμό και την επιστημονική – κοινωνική και πολιτιστική κατάρτιση απαλλαγμένου από ‘’χρώματα’’ και μακρυά από την κεντρική πολιτική σκηνή. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν θέση τα κόμματα και οι σκοπιμότητες, παρά μόνο, τα πρόσωπα και η ανιδιοτελής αγάπη για το τόπο μας για τις ΣΕΡΡΕΣ μας.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα βασικά προβλήματα στην πόλη των Σερρών, που δεν αντιμετωπίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια;

Αρκετά είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας όπως χώρος πάρκιγκ, καθαριότητα, οδοποιία, χώροι άθλησης , παιδικές χαρές, αδέσποτα , τουρισμός.

Αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή, εσείς ποιο θέμα θα θελήσετε να λυθεί πρώτο στις Σέρρες;

Αν οι Σερραίοι δημότες, μας δώσουν την εντολή να διοικήσουμε , θα εστιάσουμε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προσέλκυση επισκεπτών, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι σερραϊκές επιχειρήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δράσεις που θα γίνουν μελλοντικά “θεσμός”.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Τοπική Αυτοδιοίκηση