Connect
To Top

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ

Ο Γιώργοσ Ματθαίου μας μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά και να θέσει υποψηφιότητα στο πλευρό του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Ποιος είναι ο Γιώργος Ματθαίου;

Ονομάζομαι Γιώργος Ματθαίου. Γεννήθηκα το 1986 στις Σέρρες, στην πόλη όπου μεγάλωσα, εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα. Το επάγγελμα μου είναι Τοπογράφος μηχανικός και ασκώ το επάγγελμα που σπούδασα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζοντας διαρκώς νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Μια από αυτές ήρθε όταν και εντάχθηκα στην ομάδα κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ)  συμβάλλοντας τόσο στο πλαίσιο της μελέτης όσο και στο κομμάτι της κατασκευής. Κατά την διάρκεια του πολυεπίπεδου και απαιτητικού αυτού έργου είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλα τα μήκη και πλάτη της Μακεδονίας, να γνωρίσω καλύτερα τον νομό μας και να δουλέψω πλάι σε μια πληθώρα συνδημοτών μου από όλες τις ειδικότητες. Ακόμη, η στενή συνεργασία μου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και τις Διευθύντριες κ. Μαλαμίδου Δήμητρα και κ. Μάλαμα Πηνελόπη, στα πλαίσια του ίδιου έργου με έκανε να αντιληφθώ πως ο πολιτισμός μας είναι ένας πλούτος που οφείλουμε να αναδείξουμε στρατηγικά.

Το 2017 αποφάσισα να  διευρύνω τις γνώσεις μου μέσω του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  του ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  «Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια, αστικά σύνολα, ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις»

Προσωπικά προκρίνω ως μεγαλύτερο μου προσόν την αμείωτη όρεξη να καταλάβω, να αξιολογήσω και τελικά να συμβάλλω στην επίλυση των μικρών και μεγάλων δυσλειτουργιών του Δήμου Σερρών.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στα κοινά ή έχετε ασχοληθεί και στο παρελθόν;

Είναι η πρώτη μου φορά, και θα ήθελα να είναι επιτυχημένη γιατί πραγματικά έχω πολύ όρεξη για δουλεία. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε!

Οι νέοι, πιστεύουν πολλοί, πως γενικότερα είναι αποστασιοποιημένοι από την πολιτική και δεν ενδιαφέρονται. Ισχύει; Αν ισχύει τι πιστεύετε πως φταίει;

Το μέλλον προκαλεί άγχος στους νέους, δεν βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν θέλουν να είναι «γραφικοί», αλλά ούτε ψηφίζουν, αφού «τίποτα δεν θα αλλάξει», ενώ πιστεύουν ότι η αποχή στέλνει μήνυμα.

Στους νέους υπερισχύουν τα συναισθήματα ανασφάλειας, απογοήτευσης, αποπροσανατολισμού, έλλειψης έμπνευσης και εμπιστοσύνης. Παρόλα αυτά αναδεικνύεται έντονα η ανάγκη για εξεύρεση νέων ιδεών, τις οποίες δεν μπορούν να εντοπίσουν στην παραδοσιακή πολιτική ή και την παραδοσιακή πολιτική δράση.

Σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές καλώ όλους τους νέους να έρθουν να ψηφίσουν καθώς και να διαβάσουν προσεκτικά τα προγράμματα των υποψήφιων συνδυασμών. Ούτως η άλλως είμαι και εγώ ένας από αυτούς και μοιράζομαι μαζί τους, τους ίδιους προβληματισμούς. Να έρθουν να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις από κοινού για να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας.

Εσάς τι σας έκανε να αποφασίσετε να θέσετε υποψηφιότητα για το Δήμο Σερρών;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα και θέλω να βοηθάω, όπως και όπου μπορώ. Αυτή την φορά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ να βοηθήσω τον κόσμο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ήρθε η πρόταση από τον κ. Χρυσάφη, υπήρξε ταύτιση απόψεων και ιδεών και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα κοινά του Δήμου μας.

Θέλω να αγωνιστώ για την τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι είναι καλό να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Άλλωστε, θεωρώ πως αυτός θα έπρεπε να είναι και ο σκοπός κάθε πολιτικού. Να βοηθάει με τις γνώσεις του τους πολίτες.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις