Connect
To Top

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΛΑΖΗ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Χρυσάνθη Παζάλη, μιλά για το μεράκι της για την ενασχόληση με τα κοινά…

Κ. Παλάζη, πάλι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι μεράκι, μικρόβιο ή ανάγκη η ενασχόληση με τα κοινά;

κ. Νάβαλη, καταρχάς σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα λόγου που μου δίνεται, μέσα από την ιστοσελίδα σας να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ, αναφορικά με τους λόγους της επιθυμίας μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Ναι.. είναι και τα τρία όπως εύστοχα το εντοπίζετε. Μεράκι να βάλλω τις δεξιότητες, το πείσμα και τις δυνάμεις μου, για να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο, ανάγκη να κάνω πράξη την αλλαγή προς το καλύτερο, η οποία δεν πρέπει να αναμένουμε πάντοτε να προέλθει από τρίτους. Όσο για το μικρόβιο, αυτό πραγματικά χρήζει διερεύνησης -όπως λέει και ο άνδρας μου- που στηρίζει και κατανοεί τον κόπο να αφήνει κανείς τον καναπέ και να διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του.

Γιατί με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ;

Για δύο λόγους: για τον επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρο Χρυσάφη που έχει όλα τα προσόντα να σταθεί στο ύψος της ευθύνης διοίκησης του Δήμου αποτελεσματικά. Διαθέτει γνώση, εμπειρία, δεν έχει καμία ανάμειξη με τις έως τώρα επιλογές όλων των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων μας (της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης), οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την κατάντια του Δήμου μας για πολλά χρόνια. Και το κυριότερο γιατί θεωρώ ότι ως άνθρωπος διαθέτει πρώτα από όλα αίσθημα υπευθυνότητας, διάθεση να ακούσει και να μάθει από τον κάθε πολίτη και ικανότητα συνεργασίας που θα αποτελεί το μέγιστο κριτήριο αποτελεσματικής διοίκησης για τον Νέο Δήμο και τους εκπροσώπους της απλής αναλογικής και των συνεργιών, προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικές δράσεις. Και ο δεύτερος λόγος αφορά το πρόγραμμα και το οργανωτικό πλάνο για τον Δήμο μας το οποίο θα έχουμε σύντομα τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στους συνδημότες μας.

Που εντοπίζετε τα μεγαλύτερα προβλήματα στον δήμο των Σερρών; Ποιο θεωρείτε πως είναι το Νο 1 πρόβλημα, με το οποίο θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί αμέσως;

Η καθημερινότητα, η προβληματική καθημερινότητά μας θα αποτελέσει την προτεραιότητα των δράσεων μας την επόμενη μέρα. Πέρα από τα σχέδια δράσης που θα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνειδητοποιήσουν άμεσα οι συμπολίτες μας τον νέο αέρα που θα πνεύσει στην πόλη από το φθινόπωρο του 2019. Κυκλοφοριακό, καθαριότητα, σκουπίδια, υπερβολικές χρεώσεις στα δημοτικά τέλη, έλλειψη πρασίνου, αδέσποτα, ηχορύπανση, δράσεις για να ζωντανέψει η πόλη ..είναι λίγα από τα πρώτα πράγματα που με δράσεις και παρεμβάσεις θα απασχολήσουν άμεσα το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Έχετε προσωπικό «όραμα» για τον δήμο μας;

Όταν ήρθα πριν 20 χρόνια ξανά στην πόλη μου για να αποκτήσω οικογένεια και να εργαστώ, διαρκώς γκρίνιαζα για τα όσα έβλεπα να συμβαίνουν αλλού και στην πόλη μου από την άλλη μεριά, αντιμετώπιζα μόνο μιζέρια και υποβάθμιση. Το έβαλα πείσμα λοιπόν, μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις οι άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις που έχουμε ιδέες, που μπορούμε να υλοποιήσουμε δράσεις, που έχουμε τη τεχνογνωσία για να το κάνουμε. Και που στην περίπτωσή μου κ. Νάβαλη δεν θα το κάνουμε για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης ή προβολής. Αλλά για να αφήσουμε ένα στίγμα προόδου και ανάπτυξης, γιατί το χρωστάμε στην πόλη που μεγαλώσαμε και αγαπάμε.

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε τη δυνατότητα να μιλήσω για το “μικρόβιο” μου, ελπίζω οι συμπολίτες μου να μας δώσουν δύναμη να κάνουμε πράξεις. Καιρός είναι!

παλαζη

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Τοπική Αυτοδιοίκηση