Connect
To Top

Π. ΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο ΣΤ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κοτρώνης δίνει απαντήσεις για την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Στ. Φωτιάδη, ενώ μας μιλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα.

Το μόνο σίγουρο κ. Κοτρώνη, είναι πως σας ρωτούν όλοι, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με τον Στέφανο Φωτιάδη, με τον οποίο είχατε αρκετές πολιτικές διαφορές στο παρελθόν.

Γιατί εκτός από τις όποιες πολιτικές μας διαφορές, είχαμε άλλες τόσες συμπτώσεις θέσεων και προτάσεων, όπως είναι η διεκδίκηση και αξιοποίηση των πρώην Στρατοπέδων και η διαχείριση των Απορριμμάτων και κυρίως ο σεβασμός και η αλληλοεκτίμηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα τολμούσα να πω, ότι από μέρους του η αντιμετώπιση των όποιων πολιτικών συγκρούσεων μεταξύ μας, ήταν σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Η δε αναγνώριση των προγραμματικών επεξεργασιών της παράταξης που τότε ήμουν επικεφαλής, με είχε πραγματικά εντυπωσιάσει

Πολύς λόγος γίνεται, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, για το ακομμάτιστο και αυτόνομο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το υιοθετείτε; Τι απαντάτε σε όσους αφήνουν αιχμές για κομματική δέσμευση του συνδυασμού ΣΕΡΡ.Α.Σ.

Όχι μόνο το υιοθετώ αλλά το έκανα και πράξη σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης. Δεν θα ξεχάσω και την πικρία μου για τις κατηγορίες εναντίον μου από μεγαλοστελέχη της παράταξης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Κοτρώνης απαγορεύει να ακούγεται η λέξη ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις της «διάβασης πεζών» και πράγματι προσπαθούσα να το επιβάλλω, υπό την έννοια όμως ότι ήθελα την παράταξη αυτόνομη και ανεξάρτητη. Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν έχω ακούσει από κανέναν τέτοια αιχμή, γιατί δεν έχει και νόημα. Ο Στέφανος Φωτιάδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν υπήρξε ποτέ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Κάντε μία αναζήτηση και θα δείτε, ότι όλοι οι υπόλοιποι ΥΠΗΡΞΑΝ.

Η δημοτική παράταξη ΣΕΡΡ.Α.Σ. τι διαφορετικό έχει να προτείνει για τον Δήμο των Σερρών.

Όλες οι παρατάξεις έχουν προτάσεις σοβαρές. Πιστεύω στον πλούτο των διαφορετικών απόψεων, όμως τείνει να δημιουργηθεί μία τάση ότι η Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία – ΣΕΡΡΑΣ με το Στέφανο Φωτιάδη, έχει την τεχνογνωσία, την ΟΜΑΔΑ, και τον υποψήφιο δήμαρχο που μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται. Και αυτά δεν είναι άλλα από την αποκατάσταση της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της οργάνωσης. Θα είμαστε κοντά στον πολίτη, θα καταργήσουμε την έννοια της ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ, θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα που στην νέα περίοδο 2021-2027 θα είναι περισσότερα και ποιοτικότερα.

Μετά από χρόνια ενασχόλησης και μελέτης των θεμάτων του Δήμου Σερρών, ποιο μείζον θέμα πιστεύετε πως δεν έχει λυθεί ακόμη και σε πιο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή.

Κορυφαίο, αυτονόητο αλλά ταυτόχρονα και άλυτο εδώ και τόσα χρόνια είναι για μένα το ζήτημα των υποδομών, του οδικού δικτύου όλου του δήμου Σερρών βέβαια και όχι μόνο της πόλης. Οι ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής (το βλέπουμε αυτές τις μέρες) αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που απαιτούνται υπάρχουν, απλώς δεν είναι στις προτεραιότητες των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Οι δε τρεις (3) προτεραιότητες κατά την άποψή μου είναι: 1) ποιοτικό και πλήρες οδικό δίκτυο 2)Καθαριότητα 3) Καθημερινότητα του πολίτη, όλα τα υπόλοιπα, έπονται.

Πιστεύεται πως υπάρχει η πολιτική ωριμότητα, τόσο από τους δημότες όσο, κυρίως, από τους εν δυνάμει αιρετούς, για τη επιβαλλόμενη εκ του νόμου πλέον, συνεργασία, μια που ο Κλεισθένης ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα;

Η πολιτική ωριμότητα είναι ζητούμενο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας. Όμως, κάποτε και από κάπου έπρεπε να αρχίσουμε. Ας αρχίσουμε λοιπόν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση , που είναι άλλωστε η πιο κοντινή μορφή εξουσίας στον Πολίτη. Η ωριμότητα αυτή θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα και εγώ είμαι όχι απλά αισιόδοξος αλλά κάτι παραπάνω από βέβαιος, ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν. Κάτω από την απαίτηση των πολιτών αλλά και του νέου θεσμικού πλαισίου, όπως εκφράζεται από τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», όλοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα συνεργαστούν. Όποιος δεν το κάνει, θα μείνει στο περιθώριο.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις

Η κρίση είναι για πολλούς προβλήματα και μιζέρια… για κάποιους άλλους όμως είναι δημιουργικότητα και ευκαιρίες. Αυτό που χρειάζεται είναι αισιοδοξία και ελπίδα, ελπίδα και αισιοδοξία… και περισσότερη δουλειά! Κάπως έτσι , ξεκίνησε αυτή η ιδέα… η ιδέα που έχει ένα γοητευτικό όνομα…. Beautiful Life.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Mail:

Τηλέφωνο: