Connect
To Top

ΤΖΕΝΗ ΑΒΡΑΜΕΛΗ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, κ. Τζένη Αβραμέλη, μιλά στο blife.gr για την υποψηφιότητά της με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Συστήστε μας την Τζένη Αβραμέλη…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη αλλά τα τελευταία χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι μόνιμα στις Σέρρες. Διατηρώ με το σύζυγό μου, Απόστολο Σιώπη, ασφαλιστικό πρακτορείο στην οδό Κωστοπούλου 16 (Σιώπης Insurance Company SIC) και παράλληλα διαχειρίζομαι και τον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων του πρακτορείου μας. Είμαι ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του 23ου Δημοτικού Σχολείου με συνεχή και επιτυχή δράση.

Είστε υποψήφια με τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στα κοινά;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα κοινά, δίπλα σε έναν άνθρωπο που πιστεύω και εμπιστεύομαι, τον Αλέξανδρο Χρυσάφη. Έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, αυτοδημιούργητο, οικογενειάρχη και κυρίως πολύ καλό γνώστη ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ειδικότητα σε οργάνωση και διοίκηση και εύρεση χρηματικών πόρων για διάφορα έργα. Είχε επιτυχημένη πορεία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών και έχει ικανότητα διοίκησης και επίλυσης προβλημάτων. Κυρίως όμως έχει καθαρό και ποιοτικό πολιτικό λόγο, χωρίς να είναι επαγγελματίας της πολιτικής, όπως και εγώ. Αποφάσισα να συνταχθώ στο πλευρό του και να συμμετέχω ενεργά στα δρώμενα του τόπου μας, διότι δεν μπορώ να παραμένω παθητικός δέκτης σε θέματα που αφορούν εμένα και την οικογένεια μου ως πολίτες αυτού του τόπου. Άλλωστε σε όλη την επαγγελματική μου πορεία και δραστηριότητα έχω αποδείξει ότι μπορώ να τα καταφέρω και να παράξω ουσιαστικό έργο.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε την ενεργό συμμετοχή σας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κοινωνία μας αλλάζει και εμείς πλέον δεν πρέπει να παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες των εξελίξεων. Θεωρώ ότι ως νέος άνθρωπος πρέπει να προσφέρω και εγώ στον τόπο που ζω και μεγαλώνω και να μην παραπονιέμαι μόνο για τα λάθη που γίνονται, αλλά να προσπαθήσω να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη της περιοχής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε ο Νομός Σερρών βρίσκεται στην τελευταία θέση και αποφάσισα να αναλάβω ενεργό δράση όπως μπορώ κι εγώ και φυσικά εάν με τιμήσει και ο Σερραϊκός λαός με την ψήφο του. Είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο και ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω και να δημιουργήσω εκείνες τις συνθήκες οι οποίες είναι προσοδοφόρες ώστε αυτός ο τόπος να αποκτήσει μια διαφορετική υπόσταση και να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς τα έξω. Έτσι πιστεύω πως τώρα όχι μόνο είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά και εγώ η ίδια είμαι έτοιμη να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση, να επέμβω και να αλλάξω στο βαθμό που είναι εφικτό τα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν όλους μας στις Σέρρες.

Αν σας ζητούσα να ιεραρχήσετε τα τρία πιο προβλήματα που αντιμετωπίζετε ή βιώνετε στις Σέρρες, ποια θα ήταν αυτά;

Θεωρώ ότι αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όμως κατά προτεραιότητα θα έλεγα η καθημερινότητα των πολιτών που χρειάζεται βελτίωση, η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται καθώς και οι χωροταξικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Να γίνουν καίριες τομές για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου γιατί επιτέλους πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και για να γίνει αυτό πρέπει ο Σερραϊκός λαός να μας εμπιστευθεί με την ψήφο του και να μας δοκιμάσει στην πράξη τι πραγματικά και τι επί της ουσίας μπορούμε να προσφέρουμε.

Πως είναι μέχρις στιγμής η κατάσταση που βιώνετε ; Είναι όπως το είχατε φανταστεί ή εντελώς διαφορετικά;

Το κλίμα είναι θετικότατο, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη τόσο ως προς την υποψηφιότητα μου όσο και ως προς το συνδυασμό μας «Συμμαχία Σερραίων». Όπλο μας είναι το ότι είμαστε νέοι, δυναμικοί και αποφασισμένοι να δουλέψουμε. Να παράγουμε έργο και επιτέλους αυτός ο τόπος να πάει μπροστά και να αναδειχθεί όπως του αξίζει.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις