Connect
To Top

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο γνωστός ψυχίατρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Σωτηρίου, μας μιλά για την υποψηφιότητά του και το όραμά του για το δήμο Σερρών.

Εκ νέου υποψήφιος κ. Σωτηρίου. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης διαδικασίας, για το οποίο εκφράσατε και εκφράστηκαν πολλές ενστάσεις και στο δημοτικό συμβούλιο, τι γεύση σας άφησε;

Οι προηγούμενες δημοτικές εκλογές έδειξαν πολλά ανορθόδοξα φαινόμενα: εκλογικά τμήματα χωρίς εκλογικούς αντιπροσώπους κ.α. Και η κατανομή και ανακήρυξη των δημοτικών συμβούλων στις παρατάξεις βασίστηκε σε μη συνταγματική ερμηνεία (μη εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας, όπως ρητά προέβλεπε η εισαγωγική έκθεση του νόμου Καλλικράτη). Έτσι, η θέση μου στο ΔΣ μένει μέχρι σήμερα ανενεργός. Περασμένα, ξεχασμένα, ελπίζοντας να μη ξανασυμβούν.

Η παράταξη «φρεσκαρίστηκε», ανανεώθηκε με την αλλαγή του σήματος και όχι μόνο. Ήταν απαραίτητη πιστεύετε η ανανέωση αυτή; Στη βασική φιλοσοφία υπάρχει κάποια αλλαγή ή εμπλουτισμός μετά από πέντε σχεδόν χρόνια;

Δημιουργήθηκε τώρα μια ευρύτερη δημοτική παράταξη με την ένταξη ως υποψηφίων δημοτικών συμβούλων νέων στην ηλικία και ως προς την συμμετοχή. Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους υποψηφίους χαρακτηρίζεται από γνήσια συναδελφικοτητα, από αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα και ενθουσιασμό για τη συμμετοχή στο έργο της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η επαγγελματική σας «στέγη» είναι στο νοσοκομείο Καβάλας, οπότε γνωρίζετε και τα δρώμενα του Δήμου Καβάλας. Θα θέλατε να μας κάνετε μία σύγκριση με το δήμο Σερρών, σε κάποια σημεία που εσείς θεωρείτε βασικά για την σωστή λειτουργία ενός Δήμου.

Από την πρώτη χρονιά (2000) μέχρι και σήμερα, η συνεργασία μου με όλους τους Δημάρχους (κος Εριφυλλιδης, κος Σιμιτσης, κα Τσανάκα) ήταν αμοιβαία επωφελής. Κατ’ αρχήν, στην υλοποίηση προγραμμάτων φυσικής άσκησης γενικού πληθυσμού και ασθενών. Στη συνέχεια, συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου από το 2013 μέχρι σήμερα, κυριολεκτικά, στην προώθηση στην εργασιακή ένταξη δεκάδων ΑΜΕΑ και ανέργων (στους Δήμους Καβάλας και Νέστου). Και, πέρα από αυτού του είδους την συνεργασία, διέκρινα σε όλους, όχι μόνο την ουσιαστική διάθεση και προσπάθεια για καλαίσθητες παρεμβάσεις, για ποιοτική καθημερινότητα των δημοτών αλλά και για τον περιβάλλοντα, δομημένο και μη, χώρο.

Ποιο θεωρείτε αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό πρόβλημα στο Δήμο Σερρών;

Το πρώτο, κατά την γνώμη μου, αυτή την περίοδο είναι η ανόρθωση της οικονομικής ανάπτυξης, για την οποία χρειάζονται πολλές νέες θέσεις εργασίας. Αυτή, όμως, δεν θα έρθει μόνο από τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και από την ικανότητα της νέας δημοτικής αρχής να προσελκύσει επενδύσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό (ομογενείς και αλλοδαποί). Αυτό δεν είναι « άπιαστο όνειρο», μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μου το έδειξε η προηγούμενη πενταετία κατά την οποία συνεργάστηκα με φορείς, μεγάλα ιδρύματα της χώρας, κοινοτικά προγράμματα. Επίσης, υποβοηθητική θα είναι η σωστή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου ( όχι πώληση). Η σταδιακή επίτευξη αυτού του στόχου θα συντελεί στις υλοποιήσεις έργων υποδομής, ενίσχυσης και βελτίωσης της ποιότητας καθημερινής ζωής των δημοτών στα χωριά και τη πόλη.

Έχετε κάποιο προσωπικό «όραμα» για τον Δήμο μας;

Όραμα που μπορούμε να υλοποιήσουμε είναι: Ένας Δήμος λειτουργικός, δημότες σε περιβάλλον ευημερίας (οικονομικής, πολιτιστικής), ένας Δήμος φιλόξενος, τόπος καθιερωμένων θεσμών και εκδηλώσεων. Για να πραγματοποιηθεί το όραμα χρειάζονται «λιγότερα λόγια-συνθήματα και πιο πολύ δουλειά».

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Συνεντεύξεις