Connect
To Top

ΛΩΞΑΝΤΡΑ: ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΓΕΥΣΗ

Τα αφυδατωμένα λεμονάκια ή μοσχολέμονα αποτελούν ένα από τα μικρά μυστικά της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών χωρών της Αφρικής.

Χαρίζουν στα πιάτα μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Η διαδικασία αποξήρανσης τους ξεκινά με βράσιμο σε αλατισμένο νερό, έπειτα τα αφήνουμε στον ήλιο για αρκετές μέρες μέχρι να αφυδατωθούν εντελώς. Τα λεμονάκια συνδέονται περισσότερο με την Περσική αλλά και την Ιρακινή κουζίνα οπού θεωρούνται βασικό συστατικό χωρίς να αντικαθιστούν το λεμόνι.

Χρησιμοποιούνται σαν άρτυμα.

Χρησιμοποιείται ολόκληρο αφού πρώτα κάνουμε μερικές τρύπες στο περίβλημα για να αρωματίσουμε σούπες, μαγειρευτά κρέατα και ψάρια. Μπορείτε να το προσθέσετε στο εσωτερικό του κοτόπουλου για έξτρα γεύση.
Τέλος μπορείτε να το σπάσετε και αφού αφαιρέσετε τους σπόρους να το τρίψετε στο μύλο των μπαχαρικών σας.

Αφυδατωμένα λεμονάκια θα βρείτε στο μπαχαροπωλείο ΛΩΞΑΝΤΡΑ!

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις