Connect
To Top

ΛΩΞΑΝΤΡΑ: ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ!

Όλος ο κόσμος των μπαχαρικών είναι στην “ΛΩΞΑΝΤΡΑ”!!!

Ό,τι μπαχαρικό ή μείγματα μπαχαρικών και αν ψάχνετε θα τα βρείτε στην ΛΩΞΑΝΤΡΑ…

To Ραζ ελ Χανουτ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που συνδέεται με την κουζίνα της Βόρειας Αφρικής και κυρίως του Μαρόκου. Η ονόμασία του στα αραβικά προέρχεται από το ras που σημαίνει κεφάλι και το hanout που είναι το κατάστημα. Επομένως καταλαβαίνουμε ότι το μείγμα περιλαμβάνει ότι καλύτερο διαθέτει ή μπορεί να ετοιμάσει ο μαγαζάτορας. Ακριβώς γι αυτό το λόγο η σύνθεση του δεν είναι σταθερή καθώς συνδυάζονται 20 με 40 μπαχαρικά και βότανα.
Το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρύφαλο. το μοσχοκάρυδο και τα τριαντάφυλλα συνδεδεμένα με τέχνη δημιουργούν ένα μεθυστικό αρωματικό σύνολο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα πλήθος πιάτων απο κους κους και σούπες σε μαγειρευτά, κυνήγι. Ταιριάζει σε όλα τα κρέατα αλλά και στα ψάρια τα ζυμαρικά το ρύζι και τα λαχανικά.

Στο μαγικό χώρο των μπαχαρικών η ανάμειξη διαφορετικών αρωμάτων και γεύσεων με στόχο τη δημιουργία επιτυχημένων συνδυασμών οπού κανένα μπαχαρικό δε θα επισκιάζει το άλλο και όλα μαζί θα δημιουργήσουν ένα νέο αρωματικό μείγμα.Ακόμα πιο περίπλοκο όταν έχουμε να κάνουμε με μια ντελικάτη λεπτή γεύση όπως το ψάρι. Η Λωξάντρα έχει να σας προτείνει το δικό της μείγμα για ψάρι που μυρίζει Μεσόγειο!
Αρώματα βασιλικού, λεμονιού, σχοινόπρασου και μαραθόσπουρου ξεχωρίζουν και δίνουν γεύση.
Δοκιμάστε το ψητά ψάρια φούρνου. Μια κουταλιά του γλυκού αρκει για δύο άτομα. Αλείφουμε την κοιλιά του ψαριού, τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις