Connect
To Top

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

To ταχίνι είναι μια παχύρρευστη κρέμα που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού.

Καταναλώνεται ως υγιεινό σνακ, αλλά αποτελεί και πρώτη ύλη για πολλά φαγητά και γλυκά. Αποτελεί σπουδαία τροφή διότι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, πολλοί περιλαμβάνουν το ταχίνι στη λίστα με τις υπερτροφές.

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι περιέχουν 178 θερμίδες, 16 γραμμάρια λίπους, 6 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2.8 γραμμάρια φυτικές ίνες, 0,15 γραμμάρια σακχάρων και 5 γραμμάρια πρωτεϊνών. Στην αγορά, υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά είδη ταχινιού και μάλιστα συνδυάζονται με μέλι ή και κακάο. Εδώ ξεδιπλώνουμε 10 σημαντικούς λόγους που το ταχίνι χρειάζεται να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

10 οφέλη του ταχινιού στην υγεία μας

1. Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, λεκινθίνη, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο.

2. Αποτελεί πλούσια πηγή μεθειονίνη, που συμβάλει στην αποτοξίνωση του ήπατος.

3. Είναι από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου.

4. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5 και Β15.

5. Βοηθά στην ενίσχυση της υγείας της κυτταρικής ανάπτυξης

6. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και του μυϊκού τόνου.

7. Διαθέτει υψηλά επίπεδα πρωτείνης, καθιστώντας το ως καλύτερη πηγή της ακόμα και από τους ξηρούς καρπούς.

8. Πέπτεται εύκολα από τον οργανισμό μας, λόγω του υψηλού αλκαλικού μεταλλικού περιεχομένου, βοηθώντας και τη διαδικασία απώλειας βάρους.

9. Υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα καλά λιπαρά.

10. Προλαμβάνει κατά της αναιμίας.

Τρόποι κατανάλωσης του ταχινιού

– Φτιάξτε dressing σαλάτας με ταχίνι, ελαιόλαδο, μηλόξιδο και φρέσκο κουρκουμά

– Αναμίξτε το με αβοκάντο αφού το λιώσετε, ώστε να φτιάξετε μια άκρως θρεπτική πάστα που μπορείτε να αλείψετε σε ψωμί και φρυγανιά.

– Συνδυάστε το με σκόρδο και ρεβίθια για ένα νόστιμο χούμους.

– Αν προτιμάτε να το καταναλώνετε ως γλυκό, μπορείτε να φτιάξετε μπάλες ενέργειας με κομμάτια σοκολάτας και μπισκότο ή ακόμα καλύτερα με μέλι.

πηγή: www.enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις