Connect
To Top

ΜΠΑΧΑΡΟΠΩΛΕΙΟ ΛΩΞΑΝΤΡΑ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Το μπαχαροπωλείο – παντοπωλείο ΛΩΞΑΝΤΡΑ μας προτείνει τη συνταγή για μία  ανεπανάληπτη καροτόσουπα βελουτέ!
Υλικά

6 καρότα
2 πράσα
2 ξερά κρεμμύδια
1φλ. λευκό κρασί
2 λίτρα ζεστό νερό
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
μισό κουταλάκι κόλιανδρο
μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
μισό κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι κάρρυ
μισό κουταλάκι κύμινο
μαυροπίπερο και αλάτι
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος προαιρετικά

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα μπαχάρια μας και ενάμιση λίτρο νερό. Κατόπιν ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει πολτός.
Προσθέτουμε αν θέλουμε την κρέμα γάλακτος ή αλλιώς μόνο το υπόλοιπο βραστό νερό, το αλάτι, το μαυροπίπερο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να χτυπήσουμε τη σούπα σε δόσεις μέσα στο μούλτι.

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις