Connect
To Top

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.

Πρόκειται για τη σύναξη, τη συνάθροιση δηλαδή των πιστών, που εύλογα θέσπισε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες και φύλακες, σε μια κοινή γι’ αυτούς γιορτή.

Κατά τήν παράδοση , τήν νύκτα τής παραμονής τής εορτής τών αγίων, μαζεύουμε όλα τά παπούτσια τού σπιτιού καί τά κρύβουμε γιά νά μήν τά δεί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ πού θεωρείται καί ώς ό άγγελος τού θανάτου, καί μάς γράψει γιά νά μάς πάρει τήν ψυχή.

Επειδή ακόμα, το έργο Τους είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες κατακτώντας έτσι τους Ουρανούς, η Πολεμική μας Αεροπορία τους έχει ανακηρύξει Προστάτες της και τους γιορτάζει την ίδια μέρα, που τους γιορτάζει και η Εκκλησία μας, στις 8 Νοεμβρίου.

8 Νοεμβρίου: Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ – Θαύματα της εικόνας του Ταξιάρχη

Στο μέτωπο και στα μαγουλά του Ταξιάρχη, οι πιστοί κολλάνε μεταλλικά νομίσματα, που αφήνουν σημάδια στο πρόσωπο του, αλλά γρήγορα εξαλείφονται.

Κάθε τόσο τα μάτια του αρχαγγέλου βουρκώνουν, και οι χριστιανοί σκουπίζουν με μπαμπάκι τα δάκρυα του. Το ίδιο κάνουν με τον ίδρωτα, όταν συμβαίνει το πρόσωπο του να Ιδρώνει.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, με προσωπική παρουσία του, είναι και η θεραπεία ενός παιδιού, του Βασίλη Καραστήρη από την Αθήνα.

Ενώ έπαιζε ο μικρός, έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπίστωσαν πώς είχε μείνει τυφλός και παράλυτος.

Ο διευθυντής κάλεσε τους γονείς του παιδιού στο γραφείο του και τους είπε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή και ότι χρειάζεται άμεση επέμβαση, αλλά οι ελπίδες επιτυχίας είναι σχεδόν μηδαμινές.

Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο.

Ενώ το ετοίμαζαν για την εγχείρηση, καθώς διηγήθηκε αργότερα το ίδιο, το σκοτάδι των ματιών του διαλύθηκε, κι ένα φωτεινό όραμα πήρε τη θέση του: Βρέθηκε μπροστά σ’ ένα ναό με καμάρες, που η πρόσοψη του ήταν χτισμένη με κόκκινες πέτρες.

Από την ανοιχτή του πόρτα έβγαινε ένα εκτυφλωτικό φως.

Ο Βασιλάκης πλησίασε στην πόρτα, και τι να δει!

Ένα ωραίο παλικάρι, λουσμένο στο φως, είχε απλώσει τα χέρια και τον καλούσε: «Έλα Βασίλη, μη φοβάσαι, θα γίνεις καλά. Εγώ θα οδηγώ στην εγχείριση το χέρι του γιατρού».

Το παιδί πλησίασε, γονάτισε μπροστά του, αγκάλιασε τα πόδια του νέου κι ακούμπησε το κεφάλι του στον αριστερό του μηρό.

Τότε εκείνος άπλωσε το χέρι του και χάιδεψε το κεφάλι του μικρού.

Πριν χαθεί η οπτασία, τα παιδικά μάτια πρόλαβαν και είδαν στο βάθος του ναού μια εικόνα μαυριδερή με ασημένιες φτερούγες.

Η εγχείριση πέτυχε.

Η δράση και οι κινήσεις των μελών επανήλθαν.

Οι γιατροί απέδωσαν την επιτυχία σε θαύμα. Ήταν 8 Νοεμβρίου, εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Πέρασαν χρόνια. Έγιναν πολλές άλλ’ άκαρπες αναζητήσεις.

Ώσπου μια μέρα, σε τηλεοπτική παρουσίαση, αναγνώρισε ανέλπιστα και με συγκίνηση ο Βασίλης το ναό της οπτασίας του.

Και πήγε προσκυνητής στον Ταξιάρχη, για να προσφέρει τα δάκρυα της ευγνωμοσύνης του στο σωτήρα της ζωής του.

πηγή: www.ekklisiaonline.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : City Life

 • SALSA PARTY ΣΤΟ KOUZINA BAR

  Όλοι σε ρυθμό salsa… χορεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως το βράδυ της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου μετά τις 21:30, στο KOUZINA BAR!!!

  Beautiful Life14 Δεκεμβρίου 2019
 • ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

  Από το ΚΤΕΛ Σερρών ανακοινώνεται πως τα δρομολόγια Σέρρες – Ξάνθη -Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, θα εκτελούνται έως…

  Beautiful Life14 Δεκεμβρίου 2019
 • ΜΑΡΝΕΡΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ

  Σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Τζερόνιμο Στίλτον!!!

  Beautiful Life13 Δεκεμβρίου 2019
 • ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ

  Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, στις 17.30, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Σουλίου.

  Beautiful Life13 Δεκεμβρίου 2019
 • KOUZINA BAR: WINE & SWEETS TASTING EVENT

  Ένα έγκλημα γεμάτο πάθος θα συμβεί σήμερα το βράδυ… απολαύστε εξαιρετικό κρασί Σάμου, μαζί με “αμαρτωλές” γλυκές γεύσεις, στο KOUZINA BAR!

  Beautiful Life12 Δεκεμβρίου 2019
 • NEW YORK CAFE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΥ ΛΙΑΤΣΑ

  Βραδιά μουσικής, βραδιά διασκέδασης και κεφιού… Σήμερα, Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου,στις 21.00 η Πέννυ Λιάτσα μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής!

  Beautiful Life12 Δεκεμβρίου 2019
 • Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

  Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα – σημερινή...

  Beautiful Life12 Δεκεμβρίου 2019
 • ΤΟ KOUZINA BAR ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥ!

  To KOUZINA BAR έβαλε τα γιορτινά του και σας περιμένει για τις πιο όμορφες γιορτές!!!

  Beautiful Life10 Δεκεμβρίου 2019
 • Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

  Γιορτή της Αγίας Άννης σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2018 και η Εκκλησία μας τιμά την Αγία Άννα.

  Beautiful Life9 Δεκεμβρίου 2019