Connect
To Top

ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΥΠΝΟ

Τη γνώμη μας για τις δύο μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, τις γνωρίζεις. Το φαγητό και ο ύπνος είναι πρώτα στην λίστα μας και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές αρνητικές αντιδράσεις σε αυτό.

Ο ύπνος ειδικά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σου, που δεν πρέπει να παραλείπεις.

Και πώς θα έχεις έναν καλό και ωφέλιμο ύπνο αν δεν προσέχεις τον εαυτό σου και δεν κάνεις τα πράγματα που πρέπει για να είναι καλός; Θα αναρωτηθείς ποια είναι αυτά τα πράγματα, και με λίγα λόγια θα σου απαντήσουμε να μην αγνοείς τα σημάδια που σου στέλνει το σώμα και ο εγκέφαλός σου.

Αρχικά για να κοιμηθείς: πρέπει να νιώσεις νυσταγμένη

Και μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά μερικές φορές πηγαίνουμε για ύπνο, χωρίς πραγματικά να νυστάζουμε. Και δεν εννοούμε απλά να νιώθεις κουρασμένη ή ακόμη και εξαντλημένη. Αλλά πραγματικά να μην μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά. Όταν το νιώσεις αυτό, τότε είσαι πραγματικά κουρασμένη και νυσταγμένη.

Δεύτερον: πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο για να χαλαρώσει

Το να χαλαρώνεις το βράδυ είναι πρόκληση για πολλούς. Η ζωή μπορεί να είναι αγχωτική και απαιτητική, οπότε όταν έρθει η ώρα για ύπνο, μπορεί ακόμη να είσαι σε υπερένταση, καθιστώντας έτσι τον ύπνο δύσκολη υπόθεση. Μόλις επιστρέψεις από τη δουλειά και τελειώσεις και με τις εκκρεμότητες του σπιτιού, δώσε στον εαυτό σου, τουλάχιστον μία ώρα να χαλαρώσει πριν πέσεις για ύπνο. Διάβασε ένα βιβλίο, άκου λίγη μουσική ή κάνε κάτι άλλο που πιστεύεις ότι θα διώξει το στρες και την κούραση. Σε καμία περίπτωση μην ασχοληθείς με το κινητό σου ή ανοίξεις τον υπολογιστή σου.

Μπορείς επίσης αν θέλεις να κάνεις λίγη γυμναστική για να δώσεις στο σώμα σου λίγη ώθηση. Η γυμναστική πριν τον ύπνο έχει πολλά οφέλη. Μειώνει το στρες και το άγχος και διευκολύνει στην ξεκούραση σου μετά.

Τρίτον: πρέπει να δώσεις προσοχή στα σήματα ύπνου που σου δίνει ο οργανισμός σου

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να πιέσουμε τον εαυτό μας να κοιμηθεί ή περιμένουμε να έρθει όταν τον θέλουμε. Αλλά όπως το σώμα σου, σου κάνει νόημα όταν πεινάς, έτσι συμβαίνει και όταν χρειάζεσαι ύπνο. Δυστυχώς, έχουμε χάσει την επαφή με αυτό το έμφυτο σήμα επειδή παρεμβαίνουμε (χωρίς να το γνωρίζουμε) στον ύπνο μας, προσπαθώντας να τον κάνουμε να έρθει. Το σώμα σου όμως θα κοιμηθεί όταν είναι έτοιμο. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να ακούς αυτά τα σήματα.

πηγή: www.omned.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019
 • ΠΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

  Η υπερκατανάλωση του αλατιού, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

  Beautiful Life10 Μαρτίου 2019