Connect
To Top

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Οι ασκήσεις που ενισχύουν το πυελικό έδαφος λογικά δεν αποτελούν προτεραιότητα για εσάς. Κι όμως, ίσως να έπρεπε, ειδικά αν είστε γυναίκα. Όσο πιο δυνατή είναι αυτή η περιοχή, μειώνετε τον κίνδυνο ακράτειας, βελτιώνετε την σεξουαλική σας υγεία, αλλά ταυτόχρονα δυναμώνετε τον κορμό σας αλλά και την ισορροπία σας.

Οι πιο γνωστές από αυτές τις ασκήσεις είναι οι Kegels. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείτε να δείτε τους μύες να γυμνάζονται την στιγμή που τις κάνετε, και εμπεριέχουν κάποιους κινδύνους αν δεν γίνουν σωστά, όπως να τραβήξετε την κύστη σας. Οι παρακάτω, όμως, ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να γυμνάσετε το πυελικό σας έδαφος πιο ενεργά—και είναι πολύ πιθανό ήδη να είχαν θέση στο πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Γέφυρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα, ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Πάρτε μια αναπνοή, και υψώστε τους γοφούς. Παραμείνετε στην στάση αυτή για 10 δευτερόλεπτα, αναπνέοντας κανονικά. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις.

Κάθισμα στον τοίχο

Σταθείτε με την πλάτη σε έναν τοίχο, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Κάντε ένα κάθισμα, σαν να ετοιμάζεστε να καθίσετε σε καρέκλα. Παραμείνετε στην στάση για 10 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική, όρθια στάση. Κάντε 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα, και επαναλάβετε για 10 επαναλήψεις.

Αλματάκια

Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα. Κάντε ένα μικρό άλμα, ανοίγοντας τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι. Κάντε επαναλήψεις για 30 με 60 δευτερόλεπτα.

Παραλλαγή ροκανίσματος

Ξαπλώστε ανάσκελα, εκτείνοντας τα χέρια σας προς τα πάνω. Πάρτε μια ανάσα και τεντώστε το δεξί σας χέρι πίσω από το κεφάλι και το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός. Επιστρέψτε στην αρχική στάση και επαναλάβετε με τα αριστερά άκρα. Κάντε 10 επαναλήψεις από κάθε πλευρά.

πηγή: www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019