Connect
To Top

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ;

Κοιμάστε μπρούμυτα ή ανάσκελα; Μπορείτε να κοιμάστε καθ‘ όλη τη διάρκεια της νύχτας ή ανά διαστήματα; Ο τρόπος που κοιμάστε, μπορεί να είναι η εξήγηση του πώς και πόσο κοιμάστε, λένε οι ειδικοί.

Θέσεις ύπνου

Δεν υπάρχει πραγματικά μία σωστή στάση που ο γιατρός μπορεί να συνιστά για ύπνο. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι δεν πρέπει να αλλάζετε τον φυσικό τρόπο ύπνου σας εκτός εάν υπάρχει ιατρική αναγκαιότητα. Το ανθρώπινο σώμα τείνει να βρίσκει ασυνείδητα τη θέση που είναι πιο άνετη γι ‘αυτό. Ωστόσο, είναι πιθανό, ορισμένα προβλήματα, όπως η υπνική άπνοια, το ροχαλητό, ο πονοκέφαλος, η καούρα και η δυσκολία στην πλάτη, να γίνουν χειρότερα λόγω του τρόπου με τον οποίο κοιμάστε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται μόνο σε μια συγκεκριμένη θέση κάθε βράδυ και τείνουν να βρίσκουν άλλες θέσεις άβολες και μερικές φορές επώδυνες. Ο ύπνος σε θέσεις διαφορετικές από τις φυσικές του, τείνει να μετατρέπεται σε ανήσυχο και ενοχλητικό.

Πολλοί άνθρωποι, συνήθως, επιλέγουν τη θέση του ύπνου με βάση το επίπεδο άνεσης στην αναπνοή. Εάν ο αεραγωγός στο λαιμό γίνεται στενότερος, ο άνθρωπος αυτός επιλέγει να κοιμάται μπρούμυτα. Συνιστάται ότι οι άνθρωποι που ροχαλίζουν και εκείνοι με υπνική άπνοια δεν πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα. Η συνιστώμενη θέση για τέτοιου είδους άτομα είναι σε μία από τις δύο πλευρές τους, καθώς έτσι διατηρούνται ανοικτοί οι αεραγωγοί τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας, ενώ ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να την καταστήσει χειρότερη. Οι γιατροί έχουν επίσης συστήσει ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στην καρδιά, κάτι που είναι καλό τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε επαρκή ύπνο τη νύχτα,  διότι χωρίς αυτόν ο οργανισμός παραμένει κουρασμένος την επόμενη μέρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά σας. Επομένως, ένας καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Το στρώμα σας μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της ποιότητας του ύπνου σας.

Τέλος, είναι καλύτερο να κοιμάστε με τον πιο άνετο τρόπο. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα όπως η άπνοια ύπνου ή το ροχαλητό, δοκιμάστε διαφορετική θέση σε συνεννόηση με το γιατρό σας.

πηγή: www.iatronet.gr

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις ποδήλατο… εμείς σου δείχνουμε τους τέσσερις καλύτερους!

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ(!) ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

  Αν είστε φαν των αναψυκτικών, αλλά προσπαθείτε να κάνετε υγιεινότερες επιλογές, ένα σχετικά νέο δημοφιλές ποτό αξίζει την προσοχή σας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΑΛΛΕΡΓΙΑ;

  Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως συνάχι, φτέρνισμα και βήχας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ;

  Εδώ και χρόνια ακούμε πως το κρύο νερό μάς βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς...

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Ο μεσημεριανός ύπνος, ακόμα και ο σύντομος, επιτρέπει και στους πιο κουρασμένους να ξαναβρούν τον ρυθμό τους και ο οργανισμός να...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ

  Όταν καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, αυτός απορροφάται από το σώμα σας, κυρίως μέσα από το άνω τμήμα του...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

  Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τα χημικά προϊόντα επειδή τα συναντάμε πολλές φορές την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε χωρίς να το σκεφτόμαστε...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ; ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  Μια έρευνα που έγινε από την εταιρεία στρωμάτων Yogabed στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ

  Τα προβιοτικά έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφής.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018