Connect
To Top

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Όταν υπάρχει πίεση ή πόνος στο κεφάλι σας, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν αντιμετωπίζετε κάποιον τυπικό πονοκέφαλο ή αν είναι ημικρανία.

Η διαφοροποίηση μιας ημικρανίας από έναν παραδοσιακό πονοκέφαλο και αντίστροφα είναι σημαντική. Μπορεί αλλάξει τον τρόπο θεραπείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή μελλοντικών πονοκεφάλων. Λοιπόν, πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε έναν κοινό πονοκέφαλο και μια ημικρανίας;

Τι είναι πονοκέφαλος;

Οι πονοκέφαλοι είναι δυσάρεστοι πόνοι στο κεφάλι σας που μπορεί να προκαλέσουν πίεση και πόνο. Ο πόνος μπορεί να κυμαίνεται από ήπιος έως σοβαρός, και συνήθως συμβαίνει και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας. Ορισμένες συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες μπορεί να εμφανιστούν πονοκέφαλοι περιλαμβάνουν το μέτωπο και το πίσω μέρος του λαιμού. Ένας πονοκέφαλος μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία εβδομάδα. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου είναι ένας πονοκέφαλος από συναισθηματική φόρτιση. Οι λόγοι που προκαλούν αυτόν τον τύπο κεφαλαλγίας περιλαμβάνουν στρες, μυϊκή καταπόνηση και άγχος.

Άλλοι τύποι κεφαλαλγίας

Αθροιστικός πονοκέφαλος

Είναι σοβαρά επώδυνοι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται στη μία πλευρά του κεφαλιού. Σε αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζετε κύκλους επιθέσεων κεφαλαλγίας, ακολουθούμενους από περιόδους χωρίς κεφαλαλγία.

Πονοκεφάλος από ιγμορίτιδα

Συχνά συγχέεται με ημικρανίες, αυτοί οι πονοκέφαλοι συνυπάρχουν με συμπτώματα λοίμωξης όπως πυρετός, βουλωμένη μύτη, βήχας, συμφόρηση και πίεση του προσώπου.

Πονοκέφαλοι ‘βροντή΄’

Ένας τέτοιος πονοκέφαλος είναι ένας πολύ σοβαρός πονοκέφαλος που αναπτύσσεται σε 60 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα μιας υποαραχνοειδούς αιμορραγίας- μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεύρυσμα, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλο τραυματισμό. Καλέστε αμέσως ένα ασθενοφόρο αν νιώσετε κάτι τέτοιο.

Τι είναι ημικρανία;

Αυτοί οι πονοκέφαλοι είναι έντονοι και συχνά έχουν και άλλα συμπτώματα εκτός από τον πόνο στο κεφάλι. Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον πονοκέφαλο της ημικρανίας περιλαμβάνουν:

-ναυτία

-πόνο πίσω από το ένα μάτι ή το αυτί

-πόνο στους κροτάφους

– αίσθηση φώτων που αναβοσβήνουν

-ευαισθησία στο φως και / ή τον ήχο

-προσωρινή απώλεια όρασης

-εμετό

Σε σύγκριση με την ένταση ή άλλους τύπους πονοκεφάλου, ο πόνος της ημικρανίας μπορεί να είναι μέτριος έως σοβαρός. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν πονοκεφάλους τόσο σοβαρούς που αναζητούν φροντίδα σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας συνήθως επηρεάζουν μόνο μία πλευρά του κεφαλιού. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμφανιστεί η κεφαλαλγία ημικρανίας που να επηρεάζει και τις δύο πλευρές του κεφαλιού. Άλλες διαφορές περιλαμβάνουν την ποιότητα του πόνου: Ένας ημικρανικός πονοκέφαλος θα προκαλέσει έντονο πόνο που μπορεί να είναι παλλόμενος και θα κάνει πολύ δύσκολη την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες: ημικρανία με αύρα και ημικρανία χωρίς αύρα. Μια «αύρα» αναφέρεται στις αισθήσεις ενός ατόμου που βιώνει πριν πάθει μια ημικρανία. Οι αισθήσεις συνήθως συμβαίνουν οπουδήποτε από 10 έως 30 λεπτά πριν από μια επίθεση. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

-αίσθηση διανοητικής μείωσης ή αντιμετωπίζει πρόβλημα σκέψης

-αίσθηση φώτων που αναβοσβήνουν ή ασυνήθιστες γραμμές

-αίσθηση τσουξίματος ή μουδιάσματος στο πρόσωπο ή τα χέρια

-ασυνήθιστη αίσθηση οσμής, γεύσης ή αφής

Ορισμένοι πάσχοντες από ημικρανία ενδέχεται να εμφανίσουν συμπτώματα μία ή δύο ημέρες πριν από την εμφάνιση της ημικρανίας. Γνωστή ως φάση “πρόδρομος”, αυτά τα πιο ευδιάκριτα σημεία μπορεί να περιλαμβάνουν:

-δυσκοιλιότητα

-κατάθλιψη

-συχνό χασμουρητό

-ευερεθιστότητα

-δυσκαμψία του αυχένα

-περίεργες διατροφικές συνήθειες

Αιτίες ημικρανίας

Τα άτομα που παρουσιάζουν ημικρανίες αναφέρουν διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με αυτές. Μπορεί να περιλαμβάνουν:

-συναισθηματικό άγχος

-αντισυλληπτικά

-αλκοόλ

-ορμονικές αλλαγές

-εμμηνόπαυση

Παρατηρήστε πώς αναπτύσεται η κεφαλαλγία σας και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας.

πηγή: www. iatropedia.gr

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

    Προσπαθείς να τρως υγιεινά, όμως ίσως έχεις μία από τις παρακάτω λάθος διατροφικές συνήθειες που μπλοκάρουν το μεταβολισμό σου.

  Beautiful Life25 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις ποδήλατο… εμείς σου δείχνουμε τους τέσσερις καλύτερους!

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ(!) ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

  Αν είστε φαν των αναψυκτικών, αλλά προσπαθείτε να κάνετε υγιεινότερες επιλογές, ένα σχετικά νέο δημοφιλές ποτό αξίζει την προσοχή σας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΑΛΛΕΡΓΙΑ;

  Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως συνάχι, φτέρνισμα και βήχας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ;

  Εδώ και χρόνια ακούμε πως το κρύο νερό μάς βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς...

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Ο μεσημεριανός ύπνος, ακόμα και ο σύντομος, επιτρέπει και στους πιο κουρασμένους να ξαναβρούν τον ρυθμό τους και ο οργανισμός να...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ

  Όταν καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, αυτός απορροφάται από το σώμα σας, κυρίως μέσα από το άνω τμήμα του...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

  Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τα χημικά προϊόντα επειδή τα συναντάμε πολλές φορές την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε χωρίς να το σκεφτόμαστε...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ; ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  Μια έρευνα που έγινε από την εταιρεία στρωμάτων Yogabed στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018