Connect
To Top

Dr NIKΟΣ ΖΑΠΑΡΑΣ: Η ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ακμή ενηλίκων γυναικών: Κι όμως δεν είσαι η μόνη. Εμπιστεύσου τον ειδικό… τον Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο Dr. Νίκο Ζαπάρα.

Μπορεί η ακμή να εμφανιστεί σε ενήλικες γυναίκες;
Παρόλο που η ακμή θεωρείται συχνά ως ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρεί και τις ενήλικες γυναίκες, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά τα 40 έτη.

Πώς μπορεί να επηρεάσει η ακμή των ενηλίκων γυναικών την ποιότητα ζωής;
Παρόλο που η ακμή τείνει να θεωρείται μη σημαντικό πρόβλημα, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή και την ψυχολογική διάθεση των ενηλίκων γυναικών.
Πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η ακμή των ενηλίκων γυναικών;

Σε κάθε περίπτωση στο ιατρείο μας, η αγωγή εξατομικεύεται και προσαρμόζεται καθόλη την διάρκεια της παρακολούθησης της ασθενούς.
Σημαντική βοήθεια παρέχεται καταρχάς, στον εντοπισμό και όπου είναι εφικτό, περιορισμό των επιβαρυντικών παραγόντων της όψιμης ακμής (π.χ. ορμονικές διαταραχές, stress, διατροφή κτλ). Ειδικές συστάσεις δίνονται και ως προς την χρήση των κατάλληλων δερμοκαλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων για την ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος.
Ανάλογα με την κλινική μορφή και βαρύτητα της κατάστασης, η θεραπεία μπορεί να γίνει με τοπικές φαρμακευτικές ουσίες (κρέμες, γέλες, μάσκες) ή με φάρμακα από το στόμα (δισκία, κάψουλες) ή συνδυασμό τους. Η φαρμακευτική αυτή αγωγή στοχεύει σε τρεις άξονες:
Αντιφλεγμονώδη δράση: μειώνει την φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος.
Αντιβακτηριδιακή δράση: καταπολεμά τα βακτήρια που συμμετέχουν στην εμφάνιση ακνεϊκών βλαβών.
Κερατολυτική δράση: βοηθά στο να γίνει η επιδερμίδα πιο λεία και με πιο υγιή όψη.

Πρωταρχικό, όμως, ρόλο στην θεραπεία και την αισθητική βελτίωση του δέρματος στην ακμή των ενηλίκων γυναικών παίζουν:
ο βαθύς ιατρικός καθαρισμός, όπου επιτυγχάνεται η μηχανική διάνοιξη και αποσυμφόρηση των διαφόρων βλαβών (φαγεσώρων, φλυκταινιδίων, κύστεων) με άσηπτες συνθήκες. Στις περισσότερες περίπτωσεις μάλιστα, επιμελείς ιατρικοί καθαρισμοί ανά καθορισμένα διαστήματα, σε συνδιασμό με τοπική φαρμακευτική αγωγή, αναστέλλουν την εμφάνιση νέων βλαβών και φρενάρουν εντυπωσιακά την όψιμη ακμή.
Ειδικά χημικά peelings
Σε κάθε περίπτωση στο ιατρείο μας, η αγωγή εξατομικεύεται και προσαρμόζεται καθ όλη την διάρκεια της παρακολούθησης της ασθενούς.

Οι ειδικές θεραπείες για την ακμή των ενηλίκων γυναικών συστήνονται και εφαρμόζονται στο ιατρείο μας, μόνο μετά από σχολαστική κλινική εκτίμηση

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

  Η μεσογειακή διατροφή μειώνει κατά 25% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, περίπου όσο τα φάρμακα όπως οι στατίνες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική...

  Beautiful Life10 Δεκεμβρίου 2018
 • ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β12

  Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β12 μπορεί να έχει  σοβαρούς κινδύνους για την υγεία Η βιταμίνη Β12 είναι πολύτιμη για τον οργανισμό...

  Beautiful Life9 Δεκεμβρίου 2018
 • ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΠΝΙΑΣ

  Τη ρίζα της στην παιδική ηλικία φαίνεται να έχει η ψυχογενής αϋπνία, σύμφωνα με ευρήματα από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του...

  Beautiful Life8 Δεκεμβρίου 2018
 • ΠΟΣΑ ΓΛΥΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

  Είναι ένα από τα πιο συχνά και… ανομολόγητα ερωτήματα ή σκέψεις που κάνουμε καθημερινά: μέχρι πόσα γλυκά μπορώ να φάω, για...

  Beautiful Life7 Δεκεμβρίου 2018
 • ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

  Ας είμαστε ειλικρινείς: τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος κατά την οποία όλοι κάνουμε αρκετές υπερβολές στην διατροφή μας.

  Beautiful Life6 Δεκεμβρίου 2018
 • ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

  Όλοι οι επιστήμονες αναφέρονται στην παχυσαρκία ως παγκόσμια επιδημία, που χρειάζεται να προληφθεί, ώστε να μειωθούν και οι αρνητικές επιδράσεις της...

  Beautiful Life5 Δεκεμβρίου 2018
 • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟ ΛΙΠΟΣ

  Το επίμονο λίπος στην κοιλιά δεν είναι ενοχλητικό μόνο όταν προσπαθείτε να μπείτε στο καινούριο σας τζιν.

  Beautiful Life4 Δεκεμβρίου 2018
 • ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΣΑΣ;

  Ανεξάρτητα από το στρεσογόνο παράγοντα, είναι σημαντικό να εξετάσετε τον αντίκτυπο του στρες στην υγεία και την ευημερία σας.

  Beautiful Life3 Δεκεμβρίου 2018
 • ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

  Το μούδιασμα είναι η αίσθηση όταν δεν μπορείτε να νιώσετε σχεδόν τίποτα σε κάποιο μέρος του σώματός σας.

  Beautiful Life2 Δεκεμβρίου 2018