Connect
To Top

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ

Για να μείνουν φρέσκα για περισσότερο, τα φρούτα και τα λαχανικά σας, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα αποθηκεύσετε με τον σωστό τρόπο, εντός και εκτός ψυγείου. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips, ώστε να κρατήσουν περισσότερο.

1) Χρησιμοποιείστε πλαστικά σακουλάκια
Προσέξτε μόνο, μέσα στα σακουλάκια να παίρνουν αέρα, ώστε να απορροφήσουν υγρασία και οξυγόνο. Τα φρούτα και τα λαχανικά που μένουν κλεισμένα αεροστεγώς σαπίζουν γρηγορότερα.

2) Προσοχή στα λαχανικά που είναι ευαίσθητα στο κρύο
Πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδα αποθηκεύονται σε δροσερά, σκοτεινά μέρη, αλλά μακριά από το ψυγείο.

3) Προσοχή στο αιθυλένιο
Κάποια φρούτα μετά από μερικές ώρες αρχίζουν να απελευθερώνουν αιθυλένιο, που επιταχύνει την διαδικασία της ωρίμανσης. Τα μήλα και τα βερίκοκα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να μένουν στο ψυγείο για να διαρκέσουν περισσότερο. Πρέπει, όμως, να αποθηκεύονται και ξεχωριστά από τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, αφού το αιθυλένιο είναι αυτό που μπορεί να σαπίσει γρηγορότερα τις σαλάτες μας.

4) Στεγνώστε τα πλυμένα λαχανικά σας
Είναι καλή ιδέα να τα πλύνετε πριν τα βάλετε στο ψυγείο σας αλλά το να τα βάζετε χωρίς να τα έχετε στεγνώσει καλά μπορεί να τα μαλακώσει απότομα. Μετά το πλύσιμο, στεγνώστε τα απαλά με μία πετσέτα, τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και βάλτε τα στο ψυγείο.

5) Αφήστε τα εσπεριδοειδή εκτός ψυγείου
Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια) μπορούν να διατηρηθούν εξίσου καλά σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις