Connect
To Top

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ

Καλοκαίρι σημαίνει ότι τον περισσότερο χρόνο τον περνάτε έξω και έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας τσιμπήσει κάποιο έντομο. Τις περισσότερες φορές, θα εμφανίσετε κάποια κοκκινίλα, λίγο πρήξιμο και φαγούρα. Αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται συνήθως εύκολα με ειδικές κρέμες και αντιισταμινικά. Κάποιες φορές, μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση με δυσκολία αναπνοής και σοβαρό πρήξιμο. Αν σας συμβεί αυτό, χρειάζεται να επισκεφθείτε αμέσως γιατρό ή φαρμακείο.

Τσίμπημα κουνουπιού

Τα κουνούπια γενικά μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Αν και το πιθανότερο είναι απλά να εμφανίσετε κοκκινίλα και φαγούρα, τα κουνούπια τρέφονται με αίμα και μπορούν να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες, όπως εκείνη του Δυτικού Νείλου. Ο ιός του Δυτικού Νείλου εκδηλώνεται με πυρετό, αδυναμία, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις και διόγκωση των λεμφαδένων. Τα συμπτώματα διαρκούν από 4 έως 7 μέρες.

Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετά σπάνιες στη χώρα μας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο τσίμπημα του κουνουπιού με εμετούς, εξανθήματα και δυσκολία αναπνοής. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, επισκεφθείτε γιατρό.

Τσίμπημα τσιμπουριού

Τα τσιμπούρια υπάρχουν στην ύπαιθρο και είναι υπεύθυνα για αρκετές ασθένειες. Συνήθως προσκολλώνται σε ζώα και κατοικίδια. Το τσίμπημά τους μπορεί να μολύνει τον οργανισμό με παράσιτα, βακτήρια και ιούς, όπως τη νόσο του Lyme, του Δυτικού Νείλου και τουλαραιμία. Ο κίνδυνος για κάθε πάθηση εξαρτάται από τη γεωγραφία.

Οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες έχουν συνηθισμένα συμπτώματα, σαν της γρίπης. Αν όμως δείτε ένα τσιμπούρι προσκολλώμενο πάνω σας, χρειάζεται να επισκεφθείτε γιατρό. Τα περισσότερα τσιμπήματα θεραπεύονται με αντιβιοτικά, αλλά χρειάζεται πρώτα να διαγνωστούν σωστά.

Τσίμπημα ψύλλου

Οι ψύλλοι ταλαιπωρούν πολύ τις γάτες και τους σκύλους, αλλά και οι άνθρωποι μπορεί να κολλήσουν. Θα παρατηρήσετε μικρά κόκκινα εξογκώματα, αν σας έχουν τσιμπήσει ψύλλοι. Συχνά, θα δείτε τρία μικρά εξογκώματα μαζί στα πόδια και στους αστραγάλους. Το σημαντικό είναι να μην ξύσετε το τσίμπημα. Οι οργανισμοί αυτοί απελευθερώνουν βακτήρια και όταν το ξύσετε βοηθάτε στην απελευθέρωση αυτή, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Η φαγούρα είναι το κύριο σύμπτωμα του τσιμπήματος αυτού.

Αν είστε αλλεργικοί, μπορεί να δυσκολευτείτε να αναπνεύσετε. Τα μολυσμένα τσιμπήματα πρήζονται και γεμίζουν πύον. Τα αντιισταμινικά και οι τοπικές αλοιφές μπορούν να βοηθήσουν στη φαγούρα και στις αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορείτε να κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο με διάλυμα από βρώμη, αλλά μην κάνετε πολύ ζεστά μπάνια, που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη φαγούρα.

Τσίμπημα κοριού

Δεν μεταφέρουν ασθένειες, αλλά είναι περισσότερο ενοχλητικοί και μπορεί να προκαλέσουν και άσχημες αντιδράσεις. Αποτελούν μεγάλο πρόβλημα σε ξενοδοχεία, κυρίως στα κρεβάτια. Ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν καμία αντίδραση στο τσίμπημα του κοριού. Άλλοι εμφανίζουν κόκκινα σημάδια με πρήξιμο και φαγούρα, αλλά συνήθως εμφανίζονται μετά από μέρες.

Δεν μπορούμε να νιώσουμε το τσίμπημά τους, επειδή εισάγουν αναισθητικό. Προσπαθήστε να μην ξυθείτε, υπάρχουν ειδικές λοσιόν που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Και φυσικά κάντε ο,τι είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε τους κοριούς, αν βρίσκονται στο σπίτι σας.

Τσίμπημα ψείρας

Οι ψείρες είναι πολύ πιο συνηθισμένες στα παιδιά παρά στους ενήλικες, επειδή τα παιδιά, λόγω του παιχνιδιού, είναι πιο πιθανό να ενώσουν τα κεφάλια τους. Έτσι, είναι ευκολότερο οι ψείρες να εξαπλωθούν. Οι ψείρες προκαλούν φαγούρα, κυρίως στο κρανίο, στα αυτιά και στο λαιμό, αφού γεννήσουν τα αυγά τους. Αφού αυτά εκκολαφθούν, φαίνονται σαν να έχουμε πιτυρίδα. Αν ξύνετε το κεφάλι σας μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ψείρες. Δεν μεταφέρουν ασθένειες, αλλά είναι πάρα πολύ ενοχλητικές.

Υπάρχουν ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν και φάρμακα και χρειάζεται να χτενίσετε προσεκτικά τα μαλλιά σας, για να ξεφορτωθείτε όλα τα αυγά. Για να μην τις μεταδώσετε αλλού, μην μοιραστείτε τίποτα που περνά από το κεφάλι σας (αξεσουάρ, καπέλα, βούρτσες, ακουστικά).

Τσίμπημα μυρμηγκιού

Από όλα τα διαφορετικά μυρμήγκια, τα κόκκινα μεγάλα μυρμήγκια κάνουν το πιο επώδυνο τσίμπημα. Είναι πολύ επιθετικά και τσιμπάνε κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Και αυτά τα τσιμπήματα δεν πονάνε μόνο, αλλά προκαλούν φαγούρα. Η περιοχή γίνεται κόκκινη και γεμίζει πύον.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Ύστερα τοποθετήστε λίγο πάνω και αφήστε το για 10 λεπτά. Αν η φαγούρα επιμείνει, δοκιμάστε τα αντιισταμινικά. Αν δεν είστε αλλεργικοί, θα υποχωρήσει σύντομα. Αν είστε, χρειάζεται άμεσα να επισκεφθείτε γιατρό.

www.http://enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ 5 ΚΙΛΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ;

  Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης.

  Beautiful Life14 Φεβρουαρίου 2019
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ

  Βέλγοι χειρούργοι πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή επέμβαση, η είδηση της οποίας κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.

  Beautiful Life13 Φεβρουαρίου 2019
 • ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ…ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

  Οι φουσκάλες στα πόδια αν και δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν πρέπει να μένουν χωρίς θεραπεία.

  Beautiful Life13 Φεβρουαρίου 2019
 • ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

  Οι τροφές που επιλέγουμε συνδέονται άμεσα με το τι θυμόμαστε υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

  Beautiful Life12 Φεβρουαρίου 2019
 • Dr. NIKOΣ ΖΑΠΑΡΑΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

  Καλύτερα να προλάβουμε παρά να θεραπεύσουμε…γιαυτό εμπιστευτείτε τον Dr. Νίκο Ζαπάρα για δερματολογικές εξετάσεις που θα προλάβουν τυχόν εμφάνιση καρκίνου. Πρέπει...

  Beautiful Life12 Φεβρουαρίου 2019
 • ΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ . . . ΧΑΣΕ ΒΑΡΟΣ!

  πορεί μια πρόσφατη έρευνα να υποστήριζε πως ακόμα και το να μυρίσεις φαγητό μπορεί να σε παχύνει, αλλά τα τελευταία νέα, είναι...

  Beautiful Life11 Φεβρουαρίου 2019
 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

  Στην εποχή του τεράστιου όγκου πληροφοριών, το κλασικό τελετουργικό της ανάγνωσης ενός βιβλίου ή μιας εφημερίδας πριν τον ύπνο πεθαίνει. Έχοντας...

  Beautiful Life10 Φεβρουαρίου 2019
 • TA LIGHT ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ

  Δυσάρεστα νέα επιφυλάσουν για όσους βρίσκονται σε δίαιτα και έχουν αντικαταστήσει τα αγαπημένα τους αναψυκτικά με light, τα αποτελέσματα νέας έρευνας,...

  Beautiful Life10 Φεβρουαρίου 2019
 • ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΕΧΕΤΕ;

  Ο πονοκέφαλος ταλαιπωρεί συχνότερα ή σπανιότερα κάθε άνθρωπο. Αλλά δεν είναι όλοι οι πονοκέφαλοι το ίδιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πονοκέφαλος κατηγοριοποιείται...

  Beautiful Life8 Φεβρουαρίου 2019