Connect
To Top

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Το να θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να βελτιώσουμε το σώμα μας, είναι – όπως και να το κάνουμε – μια επιλογή προσωπική. Είναι ζήτημα υγείας, αλλά πάνω από όλα, το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Κάθε επιθυμία για αλλαγή πρέπει να προέρχεται από μέσα μας, από την δική μας επιθυμία να αισθανόμαστε καλύτερα και να είμαστε πιο υγιείς, και όχι για να φτάσουμε κάποια δυσπρόσιτα (ή, καλύτερα, απρόσιτα) standards που ορισμένες βιομηχανίες μας έχουν πείσει ότι είναι “το φυσιολογικό”.

Με αυτή τη λογική, λοιπόν, αυτά είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμίζουμε τακτικά στον εαυτό μας, για να αισθανόμαστε καλά, και να γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την σχέση που έχουμε με το σώμα μας.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν νοιάζονται και τόσο για τα αισθήματά σου

Ναι, είναι πολύ ωραίο το πώς τα περισσότερα μέσα προωθούν το body positivity, αλλά δεν το κάνουν για αλτρουϊστικούς σκοπούς. Οι ίδιες βιομηχανίες που κάποτε μπορεί να ωθούσαν άτομα στην ανορεξία, πλέον έχουν βρει ένα νέο αγοραστικό κοινό, και περισσότερες ευκαιρίες για κέρδος. Συνεπώς, ο προσωπικός αγώνας του καθενός, εξακολουθεί να είναι προσωπικός. Την ίδια στιγμή, όμως, τα social media (ειδικά εκείνα που έχουν ως κύριο μέσο την εικόνα, όπως το Instagram) αποτελούν πολύ καλύτερη πλατφόρμα για την δημιουργία κοινοτήτων αποδοχής.

Οι φίλοι σου είναι η κοινότητά σου

Και πρέπει η κοινότητά σου να είναι δεκτική, θετική, και να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου. Όλοι χρειαζόμαστε υποστήριξη στο ταξίδι της ζωής μας, και οι τοξικοί, αρνητικοί άνθρωποι που έχουν μόνο άσχημα λόγια να πουν… δεν έχουν χώρο στην καθημερινότητά μας.

Προτεραιότητα είμαι εγώ

Πρέπει να επενδύουμε στον εαυτό μας πάνω από όλα. Όχι στα μη ρεαλιστικά standards, και σίγουρα όχι στην γνώμη των άλλων. Με πολύ απλά λόγια: Η κοινωνία σου λέει ότι εκείνο το τέλειο ρούχο που έχεις βάλει στο μάτι δεν είναι κατάλληλο για το σώμα σου; Άλλος ένας λόγος να το πάρεις, και να το φορέσεις όπως θέλεις εσύ! Δικό σου το σώμα, δικές σου οι επιλογές.

Μην ξεχνάς: Οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν

Από συμβουλές “για την υγεία σου” στα social media που δεν ζήτησες ποτέ, μέχρι “καλοπροαίρετα” σχόλια από την οικογένειά σου, μην αφήνεις τίποτα να σου ρίχνει την διάθεση και μην αφήνεις τίποτα να σε κάνει να βλέπεις τον εαυτό σου αρνητικά. Αντ’ αυτού, να θυμάσαι ότι η αρνητικότητα προκύπτει από την ανασφάλεια. Και, προφανώς, δεν είναι η δουλειά σου να βοηθάς όποιον βρίσκεται μπροστά σου με τις ανασφάλειές του, αλλά τίποτα δεν σε σταματά από το να εκπέμπεις θετική ενέργεια, αγάπη και αποδοχή για όλους. Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ιδανικός, και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αλλά εσύ, έστω σε προσωπικό επίπεδο, μπορείς να κάνεις την διαφορά.

Όλοι είμαστε μοναδικοί…

…και το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Μην συγκρίνεις το σώμα σου, μην συγκρίνεις τα κατορθώματά σου, και μην συγκρίνεις την ζωή που ζεις. Αντιθέτως, ψάξει να βρεις το θετικό στους ανθρώπους γύρω σου. Αν κάποιος έχει πετύχει κάτι που σε εμπνέει, άφησε τον εαυτό σου να πάρει δύναμη από αυτό, για να φτάσεις κι εσύ τους στόχους σου.

www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

  Από διατροφικής άποψης, η νηστεία χαρακτηρίζεται από ένα διαιτολόγιο πολύ χαμηλό σε κορεσμένα λίπη, αυξημένο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη…

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2019
 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019