Connect
To Top

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το μανάβη τους.

Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο, γλυκό και μυρωδάτο καρπούζι; Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το καρπούζι σου πριν το πας για ζύγισμα:

1. Σωστό βάρος

Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Το σωστό το καρπούζι απλά είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.

2. Λεία όψη
Θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

3. Κίτρινο σημάδι
Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι («ενθύμιο» από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!

4. Χλωρό κοτσάνι
Το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

5. Καλό ήχο
Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε -λυπούμαστε αλλά- είναι πολύ άγουρο!

Extra tip!
Θα σε συμβουλεύαμε να μην αγοράζεις καρπούζια που έχουν μείνει για πολλή ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο. Αντίθετα, επίλεξε καρπούζια που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

πηγή: http://www.olivemagazine.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις

  • ΓΕΥΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

    Πίτσα ή πεϊνιρλί; Μα είναι διλήμματα αυτά; Φυσικά και τα δύο αρκεί να είναι ΡΕΚΟΡ!!! Tο ΡΕΚΟΡ το βρίσκετε:Μεραρχίας 1Μεραρχίας 57Βενιζέλου...

    Beautiful Life18 Δεκεμβρίου 2018
  • ΛΩΞΑΝΤΡΑ: ΔΩΡΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ

    Χριστούγεννα… ημέρες μαγικές, ημέρες αγάπης και δώρων… Ελάτε στη ΛΩΞΑΝΤΡΑ να φτιάξετε δώρα για τους αγαπημένους σας ανθρώπους ξεχωριστά και μοναδικά!...

    Beautiful Life18 Δεκεμβρίου 2018
  • ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ . . . ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

    Και την περίοδο των γιορτών επιλέγουμε μόνο το καλύτερο φαγητό… επιλέγουμε “ΚΑΛΥΤΕΡΟ”

    Beautiful Life17 Δεκεμβρίου 2018
  • ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

    Δημιουργήθηκαν πριν από πολλά χρόνια ως ένας απλός τρόπος συντήρησης του κρέατος. Ό,τι δεν κατανάλωνε άμεσα η οικογένεια χρησιμοποιόταν αργότερα και...

    Beautiful Life17 Δεκεμβρίου 2018
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

    Η παράδοση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι “προστάζει” την παρουσία της γαλοπούλας, αν και το συγκεκριμένο έθιμο έχει φτάσει μόλις τις τελευταίες δεκαετίες...

    Beautiful Life16 Δεκεμβρίου 2018
  • ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ: ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

    Ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε μελομακάρονα… μην το σκέφτεστε… τα πιο αγνά υλικά , για τα πιο νόστιμα γλυκά των...

    Beautiful Life16 Δεκεμβρίου 2018
  • ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ”

    Κάθε μέρα είναι νόστιμη στο ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ! Πεντανόστιμα πιάτα, συνταγές της μαμάς και ξεχωριστές γεύσεις!!!

    Beautiful Life16 Δεκεμβρίου 2018
  • ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

    Απολαύστε τις γιορτές με χοιρινά καπνιστά από τα Σερραϊκά Εδέσματα. Τα πιο νόστιμα εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι!

    Beautiful Life15 Δεκεμβρίου 2018
  • ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

    Τώρα τις γιορτές γαρνίρουμε τα εντυπωσιακά γλυκά μας, όπως τούρτες και κέικ, με ζαχαρωμένα φρούτα, πέταλα από αράντιστα άνθη ή μυρωδικά...

    Beautiful Life15 Δεκεμβρίου 2018