Connect
To Top

H ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα βρέφη που μεγαλώνουν σε «αποστειρωμένο» περιβάλλον,  πιθανώς κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν παιδική λευχαιμία. 

Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο της Αγγλίας, η οποία διήρκησε 30 χρόνια -μία ένδειξη για το πόσο αξιόπιστη είναι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Mel Graves, «Η έρευνα αποδεικνύει ότι η λευχαιμία προκαλείται από καθαρά βιολογικά αίτια και ενεργοποιείται όταν ο οργανισμός των παιδιών με προδιάθεση έρχεται σε επαφή με αμέτρητες λοιμώξεις αλλά δεν έχει προστατευτεί επαρκώς». Τότε είναι πιθανό να κάνει υπερπαραγωγή λευκών κυττάρων, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση λευχαιμίας.

Τρία ακόμα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι τα εξής:

–   ο αριθμός των περιστατικών της λευχαιμίας αυξάνεται στις οικονομικά αναπτυγμένες κοινωνίες, ένας αρνητικός δείκτης κάτι που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει.

–  δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι η εμφάνιση της λευχαιμίας οφείλεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος ή τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα

–  τα παιδιά με μεγαλύτερα αδέρφια και τα παιδιά που θήλασαν και άρα ήρθαν σε επαφή με καλά και κακά βακτήρια, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν λευχαιμία μεγαλώνοντας.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, ο Graves συμβουλεύει τους γονείς να μην αγχώνονται για το αν τα παιδιά θα νοσήσουν από κοινές ή λιγότερο σημαντικές λοιμώξεις και επισημαίνει ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε την επαφή τους με μεγαλύτερα παιδιά. Έτσι, το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα ενισχυθεί και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πιο σοβαρές ασθένειες στο μέλλον.

Η εν λόγω έρευνα είναι σημαντική για έναν ακόμα λόγο: «οι περισσότερες περιπτώσεις παιδικής λευχαιμίας είναι πιθανώς εφικτό να προληφθούν, με τον ίδιο ίσως τρόπο που ήδη εξετάζεται για τις αυτοάνοσες παθήσεις ή τις αλλεργίες, δηλαδή με απλές και ασφαλείς παρεμβάσεις για να εκτίθενται τα μικρά παιδιά σε μια ποικιλία κοινών και αβλαβών μικροοργανισμών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Graves.

πηγή: https://www.mama365.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις ποδήλατο… εμείς σου δείχνουμε τους τέσσερις καλύτερους!

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΚΕΦΙΡ ΝΕΡΟΥ(!) ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

  Αν είστε φαν των αναψυκτικών, αλλά προσπαθείτε να κάνετε υγιεινότερες επιλογές, ένα σχετικά νέο δημοφιλές ποτό αξίζει την προσοχή σας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΑΛΛΕΡΓΙΑ;

  Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως συνάχι, φτέρνισμα και βήχας.

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ;

  Εδώ και χρόνια ακούμε πως το κρύο νερό μάς βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς...

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Ο μεσημεριανός ύπνος, ακόμα και ο σύντομος, επιτρέπει και στους πιο κουρασμένους να ξαναβρούν τον ρυθμό τους και ο οργανισμός να...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ

  Όταν καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, αυτός απορροφάται από το σώμα σας, κυρίως μέσα από το άνω τμήμα του...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

  Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τα χημικά προϊόντα επειδή τα συναντάμε πολλές φορές την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε χωρίς να το σκεφτόμαστε...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ; ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  Μια έρευνα που έγινε από την εταιρεία στρωμάτων Yogabed στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ

  Τα προβιοτικά έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφής.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018