Connect
To Top

ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Θεωρείται από τις καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα και την υγεία γενικότερα. Δείτε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε κολύμπι.

Είναι καλή αερόβια

Το κολύμπι δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και καλή αερόβια άσκηση. Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός είναι η τέλεια στιγμή για κολύμπι.

Οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρχίσει κολύμπι για να βελτιώσει τη γενική του υγεία. Το κολύμπι είναι καλή άσκηση χαμηλής έντασης για όλο το σώμα σε ανθρώπους με αρθρίτιδα, μυοσκελετικούς περιορισμούς ή περιορισμούς λόγω βάρους, δήλωσε ο Robert A. Robergs, του University of New Mexico στην Albuquerque. Επειδή είναι χαμηλής έντασης μπορεί να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους κάθε βάρους, ηλικίας ή σωματικής ικανότητας.

Το κολύμπι είναι αντιγηραντικό

Ενδεχομένως δεν βοηθά με τις ρυτίδες ή τις γραμμές γέλιου αλλά το κολύμπι φάνηκε πως μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά σχεδόν 50%.

Σύμφωνα με έρευνα του Dr. Steven Blair, του University of South Carolina, οι κολυμβητές έχουν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Η έρευνα τελείωσε σε 32 χρόνια. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 40.000 άντρες 20-90 ετών και ανακάλυψαν ότι όσοι κολυμπούσαν είχαν 50% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όσους έτρεχαν, περπατούσαν ή δεν ασκούνταν.

Ευλυγισία

Το νερό είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για να αυξήσουμε την ευλυγισία μας. Ορισμένοι ρευματολόγοι συνιστούν το κολύμπι όχι μόνο για να αυξηθεί η ακτίνα κίνησης αλλά για να αυξηθεί η σωματική δραστηριότητα χωρίς να προκληθεί πίεση στις αρθρώσεις.

Βελτίωση του άσθματος

Το κολύμπι, όπως πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων. Αυτό πιέζει το σώμα να δουλεύει περισσότερο. Καθώς το νερό είναι πιο πυκνό από τον αέρα οι πνεύμονες χρειάζεται να εργάζονται πιο σκληρά για να προσφέρουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα, δίνοντας στους πνεύμονες καλή άσκηση και μειώνοντας τα συμπτώματα άσθματος.

Σύμφωνα με έρευνα του McMaster University, το κολύμπι έχει οφέλη στον ασθενή με άσθμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται αύξηση στην αερόβια φόρμα και μείωση στη θνησιμότητα από άσθμα.

Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Με την τακτική άσκηση μειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης. Σύμφωνα με το University at Maryland, η αερόβια και η άσκηση με αντιστάσεις μόνες ή σε συνδυασμό βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου σε ασθενείς με διαβήτη 2.

Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Σύμφωνα το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), η άσκηση στο νερό βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Το κολύμπι βελτιώνει τη διάθεση στους άντρες και στις γυναίκες. Σε ανθρώπους με ινομυαλγία μπορεί να μειώσει το άγχος και οι θεραπευτικές ασκήσεις στο ζεστό νερό μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη. Η άσκηση στο νερό μπορεί να βελτιώσει την υγεία των εγκύων. Άνθρωποι με διαβήτη 2 έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια. Επομένως, η διατήρηση της καρδιακής υγείας και του βάρους είναι σημαντικοί παράγοντες στη νόσο. Σε έρευνα του Leiden University Medical Center, άσκηση διάρκειας 6 μηνών σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 φάνηκε να μειώνει παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το κολύμπι για τουλάχιστον μια ώρα μπορεί να κάψει 500 θερμίδες. Με αυτό δουλεύουν όλα τα μέρη και οι μύες του σώματος χωρίς να δημιουργείται πίεση στον οργανισμό. Μπορείτε να κολυμπάτε σχεδόν κάθε μέρα χωρίς να κινδυνεύετε από τραυματισμό, δήλωσε ο Joel Stager, του Indiana University στο Bloomington.

Είναι καλό για τις εγκύους

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη δεν είναι καλή μόνο για την έγκυο αλλά και για το έμβρυο. Οι ασκήσει στο νερό δεν πιέζουν, η υπερθέρμανση δεν είναι πιθανή και το κολύμπι με το πρόσωπο προς τα κάτω προάγει την κατάλληλη ροή αίματος στη μήτρα, αναφέρει έρευνα του The University at Maryland.

πηγή: http://www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019
 • ΠΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

  Η υπερκατανάλωση του αλατιού, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

  Beautiful Life10 Μαρτίου 2019