Connect
To Top

ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ…

Το μόνο σίγουρο είναι πως βαριέστε τις δουλειές του σπιτιού… ομολογήστε το!!! Δείτε μετιρά tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι καθαρό.

1. To πρώτο και σημαντικότερο, και καθόλου χρονοβόρο να το τονίσουμε, είναι το κρεβάτι! Μην αφήνετε ποτέ το κρεβάτι σας άνω κάτω! Ναι ξέρουμε ότι όταν σηκώνεστε με τα χίλια ζόρια, φοράτε ότι βρείτε μπροστά σας και φεύγετε με ένα τέταρτο καθυστέρηση από το σπίτι, το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι να στρώσετε το κρεβάτι σας αλλά πρέπει να το κάνετε γιατί κυριολεκτικά, θα αλλάξει την εικόνα του δωματίου σας. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε μονόχρωμα σεντόνια και σκεπάσματα, μιας και δίνουν την αίσθηση της απλότητας και του απέριττου, και άρα του τακτοποιημένου χώρου!

2. Κεφάλαιο δεύτερο και εξίσου σημαντικό: Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, συνήθως βγάζετε τα ρούχα σας και τα πετάτε όπου βρείτε; Εντάξει δεν είστε η μόνη μιας και αυτό κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, και δη των κάπως πιο τεμπέληδων όπως εμείς. Αλλά, σας έχουμε και γι’ αυτό τη λύση και δεν είναι άλλη από το δεύτερο καλάθι απλύτων. Για να γίνουμε πιο σαφείς, στο πρώτο θα βάζετε τα άπλυτά σας, και στο δεύτερο τα ρούχα, τα οποία έχετε φορέσει αλλά είναι ακόμα καθαρά ώστε να ξαναφορεθούν! Έτσι, και δεν θα ψάχνετε αιώνια στο σωρό, και τα μπλουζάκια σας δεν θα βρίσκονται σε καρέκλες και καναπέδες, δίνοντας την εντύπωση του χάους!

3. Και πάμε στα πιάτα… Αν έχετε πλυντήριο πιάτων τα θερμά μας συγχαρητήρια! Αν όχι, διαβάστε κάποιες χρήσιμες ιδέες που έχουμε για εσάς. Λοιπόν, αφού απομακρύνετε τα μαχαίρια μπορείτε όλα τα υπόλοιπα σκεύη, να τα τοποθετήσετε μέσα σε μία λεκάνη γεμάτη σαπούνι, και πολύ απλά να τρίψετε καλά οτιδήποτε υπάρχει εκεί μέσα. Πιστέψτε μας, και καθαρίζουν, και κερδίζετε άπειρο χρόνο. Για να τα ξεβγάλετε, δεν έχετε παρά να αδειάσετε το προηγούμενο νερό, και να ρίξετε άφθονο καθαρό και γάργαρο.

4. Το επόμενο βήμα, είναι το ξεσκόνισμα. Εντάξει είναι ίσως το πιο βαρετό και απωθητικό από όλες τις δουλειές του σπιτιού, και συν τοις άλλοις, γεμίζεις και ενοχλητική σκόνη η οποία σου προκαλεί το φτέρνισμα του αιώνα. Λοιπόν, επειδή έχουμε και δουλειές να κάνουμε και ο χρόνος είναι χρήμα, έχουμε να σας προτείνουμε τα ειδικά πανάκια ξεσκονίσματος που μαγντίζουν τη σκόνη. Ξεχάστε το κλασικό… φτερό, δεν παίζετε σε ελληνική ταινία, και πάρτε ένα από αυτά τα θαυματουργά σύγχρονα ξεσκονόπανα, τα οποία θα σας ενθουσιάσουν!

5. Και φυσικά το μπάνιο, το οποίο είναι και ο μεγαλύτερος μπελάς. Το βασικότερο είναι το μέρος που τοποθετείτε τις πετσέτες σας, οι οποίες καλό θα ήταν να είναι πάντα κρεμασμένες και στεγνές, ώστε να μη μεταφέρεται υγρασία σε όλο το μπάνιο. Γενικά προσπαθήστε να του ρίχνετε ένα καλό καθάρισμα 1 φορά τον μήνα περίπου, ενώ τις επιφάνειες, μπορείτε να τις κάνετε και με ένα ειδικό απορρυπαντικό σπρέι, ακόμη και κάθε εβδομάδα. Πιθανόν να σας πάρει λιγότερο από 5 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση