Connect
To Top

ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ

Ξέρουμε ότι για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή, σφιχτή και νεανική, πρέπει να τρώμε υγιεινά και να ασκούμαστε τακτικά. Και, ναι, το προσπαθούμε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Υπάρχει και το στρες της καθημερινότητας, άλλωστε, και μερικές φορές δεν αφήνει τα πράγματα να πάνε όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Υπάρχουν, όμως, και μερικές συμβουλές που δεν έχουν να κάνουν με γυμναστική και δίαιτα, και οφείλουμε να τις ακολουθούμε…

Η θετική σκέψη μας δίνει ζωή

Οι πετυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν να βλέπουν τα πράγματα πιο θετικά. Εστιάζουν στις επιτυχίες τους, και δεν αφήνουν τις αρνητικές σκέψεις για το μέλλον να τους επηρεάσουν. Αφήστε όλα όσα έχετε κατορθώσει μέχρι τώρα να σας γεμίσουν έμπνευση και ασφάλεια, και συνεχίστε δυναμικά για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο αναλύοντας τα μικρά, καθημερινά εμπόδια που μπαίνουν στον δρόμο σας. Προσπαθήστε κάθε στιγμή να προσέχετε τα θετικά που υπάρχουν γύρω σας.

Η καλή εργασιακή ηθική μας κρατάει υγιείς

Βλέπουμε την δουλειά μας σας κάτι αναγκαίο. Σαν κάτι που πρέπει να υπομείνουμε. Και αυτός είναι εντελώς τοξικός τρόπος σκέψης. Πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας στην δουλειά και να ξέρουμε ότι πάντα κάνουμε σωστά αυτό που πρέπει να κάνουμε, ώστε να μην μας απασχολούν σκέψεις του γραφείου την υπόλοιπη μέρα.

Η επιμονή δεν είναι κακό πράγμα

Έχουμε συνδέσει την επιμονή με άτομα που δεν αλλάζουν την (λάθος) γνώμη τους με τίποτα, αλλά η επιμονή είναι κάτι καλό. Σημαίνει ότι δεν τα παρατάμε, και ότι αναγνωρίζουμε μια πρόκληση, με όλες τις δυσκολίες της. Χρειάζεται βέβαια και ένας βαθμός αυτοκριτικής, για να ξέρουμε πότε πρέπει να υποχωρούμε. Αλλά το σημαντικό είναι πως πρέπει να μην τα παρατάμε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι επιμονή είναι και η απόφαση να γυμναζόμαστε τακτικά, παρά το πόσο… ελκυστικός φαίνεται ο καναπές και το Netflix.

Η καλή κοινωνική ζωή μας διατηρεί νέους

Οι άνθρωποι δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε μόνοι μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε μια υγιή κοινωνική ζωή, καθώς αυτό σημαίνει ότι πάντα θα έχουμε ένα στήριγμα για οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή το χρειαστούμε. Και αυτό είναι αρκετό για να πετάξουμε από πάνω μας τεράστιο κομμάτι του καθημερινού στρες.

Το να μην μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος είναι καλό

Το να έχουμε ανάγκη για κοινωνική ζωή, έχει και τα κακά του, βέβαια. Συγκεκριμένα, το ότι χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση των άλλων όταν παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις, και πολλές φορές η γνώμη των άλλων ανθρώπων είναι αρκετή για να μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Το να είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και να μην ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο εκτός από την εποικοδομητική κριτική είναι ό,τι καλύτερο για την αυτοπεποίθησή μας.

πηγή: http://www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019
 • ΠΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

  Η υπερκατανάλωση του αλατιού, όπως έχει καταδείξει πληθώρα επιστημονικών μελετών, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

  Beautiful Life10 Μαρτίου 2019