Connect
To Top

ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΑ ΓΕΝΙΑ;

Τα γένια είναι στη μόδα αλλά μπορεί να είναι πιο βρώμικα ακόμα και από την τουαλέτα αν ένα άνδρας δεν πλένει τα χέρια του.

Την έρευνα σκέφτηκαν δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV που βγήκαν στους δρόμους και πήραν με μπατονέτα δείγματα από άνδρες που είχαν γένια.

Τα δείγματα ανέλυσε ο μικροβιολόγος Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κάποιοι άνδρες έχουν τόσο βρώμικα γένια όσο… οι τουαλέτες.

«Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», είπε ο Γκολόμπικ και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε ακόμα και βακτήρια των εντέρων – «το είδος που βρίσκουμε στα κόπρανα».

Ο Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας.

Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής. «Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή βρωμιά για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε, γεγονός που σημαίνει ότι μερικοί άνδρες δεν πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα.

Πάντως, τα επίπεδα των εντερικών βακτηρίων δεν ήταν τέτοια που να μπορούν να αρρωστήσουν όποιον έρθει σε επαφή με την γενειάδα.

Η έρευνα αυτή ήταν μικρή αλλά το μήνυμα είναι ότι ο καθένας πρέπει να πλένει καλά τα χέρια του με σαπούνι και νερό πριν βγει από την τουαλέτα.

Οι πρώτες αποδείξεις ότι τα γένια μπορούν να παγιδέψουν βακτήρια και τοξίνες ήρθαν το 1967 με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Microbiology.

Να σημειωθεί ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι τουαλέτες συχνά έχουν λιγότερα μικρόβια από άλλα σημεία του σπιτιού διότι συνηθίζουμε να τις απολυμαίνουμε.

πηγή: http://www.healthyliving.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ;

  Εδώ και χρόνια ακούμε πως το κρύο νερό μάς βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς...

  Beautiful Life24 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Ο μεσημεριανός ύπνος, ακόμα και ο σύντομος, επιτρέπει και στους πιο κουρασμένους να ξαναβρούν τον ρυθμό τους και ο οργανισμός να...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ

  Όταν καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, αυτός απορροφάται από το σώμα σας, κυρίως μέσα από το άνω τμήμα του...

  Beautiful Life23 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

  Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τα χημικά προϊόντα επειδή τα συναντάμε πολλές φορές την ημέρα και τα χρησιμοποιούμε χωρίς να το σκεφτόμαστε...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ; ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  Μια έρευνα που έγινε από την εταιρεία στρωμάτων Yogabed στις ΗΠΑ στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ

  Τα προβιοτικά έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφής.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ . . .

  Ορισμένες φορές η ευτυχία και η ευεξία δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μικρών συνηθειών που με την επανάληψη διαμορφώνουν μια ρουτίνα...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2018
 • ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: ΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

  Το αυχενικό σύνδρομο περιγράφει την φθορά στους σπονδύλους στο επάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης (αυχένας), η οποία έρχεται με το πέρασμα...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2018
 • Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩ ΔΙΑΤΑΣΕΩΝ

  Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να λύσει ο αθλούμενος είναι το όριο επιβάρυνσής του.

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2018