Connect
To Top

ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΑ ΓΕΝΙΑ;

Τα γένια είναι στη μόδα αλλά μπορεί να είναι πιο βρώμικα ακόμα και από την τουαλέτα αν ένα άνδρας δεν πλένει τα χέρια του.

Την έρευνα σκέφτηκαν δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV που βγήκαν στους δρόμους και πήραν με μπατονέτα δείγματα από άνδρες που είχαν γένια.

Τα δείγματα ανέλυσε ο μικροβιολόγος Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κάποιοι άνδρες έχουν τόσο βρώμικα γένια όσο… οι τουαλέτες.

«Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», είπε ο Γκολόμπικ και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε ακόμα και βακτήρια των εντέρων – «το είδος που βρίσκουμε στα κόπρανα».

Ο Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας.

Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής. «Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή βρωμιά για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε, γεγονός που σημαίνει ότι μερικοί άνδρες δεν πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα.

Πάντως, τα επίπεδα των εντερικών βακτηρίων δεν ήταν τέτοια που να μπορούν να αρρωστήσουν όποιον έρθει σε επαφή με την γενειάδα.

Η έρευνα αυτή ήταν μικρή αλλά το μήνυμα είναι ότι ο καθένας πρέπει να πλένει καλά τα χέρια του με σαπούνι και νερό πριν βγει από την τουαλέτα.

Οι πρώτες αποδείξεις ότι τα γένια μπορούν να παγιδέψουν βακτήρια και τοξίνες ήρθαν το 1967 με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Microbiology.

Να σημειωθεί ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι τουαλέτες συχνά έχουν λιγότερα μικρόβια από άλλα σημεία του σπιτιού διότι συνηθίζουμε να τις απολυμαίνουμε.

πηγή: http://www.healthyliving.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

  Από διατροφικής άποψης, η νηστεία χαρακτηρίζεται από ένα διαιτολόγιο πολύ χαμηλό σε κορεσμένα λίπη, αυξημένο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη…

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2019
 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019