Connect
To Top

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αν το πρόγραμμα γυμναστικής σας δεν περιλαμβάνει και σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πόδια, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό.

Ειδικά από την στιγμή που μπορείτε να τονώσετε τους μύες των ποδιών σας με τις παρακάτω απλές ασκήσεις, που μπορούν να ενσωματωθούν στα περισσότερα προγράμματα γυμναστικής.

Η στάση του πολεμιστή ΙΙΙ

Κίνηση yoga, η οποία κάνει θαύματα για τα πόδια, αλλά και για τον κορμό. Σταθείτε με τα πόδια σας ενωμένα, και σηκώστε το αριστερό πόδι προς τα πίσω, βάζοντας το βάρος του σώματος στο δεξί σας πόδι. Συνεχίστε, και έπειτα ρίξτε τον κορμό σας προς τα εμπρός, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ευθεία γραμμή με το τεντωμένο πόδι σας. Παραμείνετε στην στάση για πέντε αναπνοές, και επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.

Καθίσματα σε καρέκλα

Σταθείτε με την πλάτη σε μία καρέκλα, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Κάντε κίνηση καθίσματος, με την πλάτη ίσια, και σταματήστε λίγο προτού καθίσετε στην καρέκλα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.

Κάθισμα με άλμα

Με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, ξεκινήστε να κάνετε κάθισμα, και μόλις φτάσετε στα 2/3, κάντε ένα επιτόπου άλμα με τα χέρια προς το ταβάνι. Επιστρέφοντας κάτω, κάντε αμέσως και πάλι κάθισμα. Κάντε τρία σετ των είκοσι επαναλήψεων.

Γέφυρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα. Στερεώνοντας γερά τα πέλματα στο πάτωμα, υψώστε τους γλουτούς, μέχρι η πλάτη να έχει σχηματίσει ευθεία γραμμή από τα γόνατα μέχρι και τους ώμους. Παραμείνετε στην θέση για ένα δευτερόλεπτο, και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Κάντε 15 επαναλήψεις.

Προβολές

Σταθείτε όρθιοι, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το αριστερό σας πόδι, φροντίζοντας το δεξί να παραμένει σταθερό. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το δεξί πόδι. Κάντε 12-15 επαναλήψεις.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019