Connect
To Top

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

Συνταγή για μπεζέδες από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αβγού

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

χυμός λεμόνι

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα του κορνέ και σχηματίζουμε ροζέτες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις