Connect
To Top

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Παιδιά που παίζουν έξω ή που αθλούνται κινδυνεύουν από τραυματισμούς. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να τους αποφύγουν.

Οι παιδικές χαρές είναι αγαπημένος τόπος ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Εκεί παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο, ορισμένες φορές καραδοκούν κίνδυνοι για ατυχήματα και τραυματισμούς.

Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος αναψυχής, στο οποίο όμως χρειάζεται να υπάρχει επίβλεψη από τους μεγάλους.

Μια απρόσεχτη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό του παιδιού και άγχος για τους γονείς. Ένα παιδί μπορεί να χτυπήσει σε κάποιο όργανο ή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να υποστεί εκδορές, γρατζουνιές ή κοψίματα.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, σχεδόν το 40% των 200.000 τραυματισμών το χρόνο στις ΗΠΑ, συνδέεται με ανεπαρκή επίβλεψη. Αν και οι γονείς και οι συνοδοί δεν είναι εκπαιδευμένοι να επιβλέπουν, μπορούν να επιτηρούν οπτικώς για τυχόν προβλήματα ασφάλειας και να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα παίζουν σε ασφαλές περιβάλλον, με ασφαλή όργανα.

Tips για να θυμούνται οι γονείς όταν επιβλέπουν παιδιά

Να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε τα παιδιά. Να κινείστε στην περιοχή και να μη στέκεστε μακριά. Να αλληλεπιδράτε με τα παιδιά και να μη χρησιμοποιείτε το χρόνο για κουβέντα με άλλους ενήλικες ή για να κάνετε γραφική δουλειά. Να παρακολουθείτε όλα τα παιδιά και τα κρυφά μέρη που μπορούν να πάνε.

Τα παιδιά μπορούν να βρεθούν σε επικίνδυνη κατάσταση σε πολύ σύντομο διάστημα.

Χρειάζεται να έχετε  οπτική επαφή, για να βοηθήσετε στην πρόληψη ακατάλληλης συμπεριφοράς.

Τα όργανα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τις σωματικές, ηλικιακές και συναισθηματικές διαφορές των χρηστών.

Δεν είναι όλα καταλληλα για όλες τις ηλικίες. Να κατευθύνετε τα παιδιά στα κατάλληλα όργανα για την ηλικία τους και να προσέχετε για μη ασφαλείς συμπεριφορές.

Επίσης θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά κανόνες ασφαλείας.

Να τους υπενθυμίζετε ότι δεν πρέπει να απομακρύνονται χωρίς άδεια από τους ενήλικες.

Πείτε τους να έχουν τα χέρια τους μόνο για αυτά και να μη χτυπούν, σπρώχνουν, σκουντούν, δαγκώνουν ή κλωτσούν, όπως και να μη ρίχνουν άμμο.

Να προειδοποιήσετε τα παιδιά σχετικά με ακατάλληλη συμπεριφορά και να παρεμβαίνετε όταν τσακώνονται, αμέσως, ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Τα ρούχα θα πρέπει να είναι κατάλληλα. Αφαιρέστε τα χαλαρά ρούχα, τις κουκούλες και τα κορδόνια που μπορούν κάπου να πιαστούν.

Προσέξτε για κινδύνους όπως καρφιά, γυαλιά που προεξέχουν ή σπασμένα μέρη στα όργανα.

Να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών, εύκολα διαθέσιμο, για τυχόν τραυματισμό.

Επίσης, συχνοί είναι οι τραυματισμοί των παιδιών σε αθλήματα. Μπορούν να πέσουν από το ποδήλατο ή με μια αδέξια κίνηση να γρατζουνιστούν ή να πέσουν στο έδαφος και να τραυματιστούν.

 • Μπορείτε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να παίζουν με τη δική τους ένταση και ρυθμό.
 • Να τα ενθαρρύνετε να ξεκινήσουν να αποκτούν φόρμα ένα μήνα πριν την έναρξη ομαδικού αθλήματος.
 • Να δώσετε έμφαση στο στρέτσιγκ και σε ασκήσεις ευλυγισίας.
 • Σιγουρευτείτε ότι τα δάπεδα είναι σε καλή κατάσταση και ότι τα παιδιά φορούν- και με σωστή εφαρμογή- εξαρτήματα όπως κράνη.

 

πηγή: http://www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Μαμά & Παιδί

 • ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ

  Κάθε ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί, εστιάζει την συχνότητα των σεξουαλικών του επαφών τις ημέρες που η γυναίκα είναι πιο...

  Beautiful Life15 Δεκεμβρίου 2018
 • BAMBINI COMFORT: ΑΝΕΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛ

  Παιδικά βήματα με άνεση, ομορφιά και στυλ… στο BAMBINI COMFORT βρίσκεται τα πιο όμορφα παιδικά παπούτσια! Επώνυμα παιδικά υποδήματα σε εξαιρετικά,...

  Beautiful Life12 Δεκεμβρίου 2018
 • ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Στους έφηβους και στους ενήλικες τα συμπτώματα από την κατάθλιψη είναι αρκετά αναγνωρίσιμα, αλλά πολλοί γονείς αδυνατούν να τα αντιληφθούν εγκαίρως...

  Beautiful Life12 Δεκεμβρίου 2018
 • FAIRYTALE: ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

  Στο fairytale βρίσκετε τα ομορφότερα παιδικά ρούχα, στην καλύτερη ποιότητα και στις πιο προσιτές τιμές!!! FAIRYTALEΠαιδικά ενδύματαΕμμ. Ανρόνικου 17ΣέρρεςΤηλ. 23210 22987

  Beautiful Life11 Δεκεμβρίου 2018
 • ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ

  Παιδικό βιβλίο: ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στη σκέψη, στις αισθήσεις του παιδιού! Μέσα από τα βιβλία το παιδί έρχεται σε...

  Beautiful Life11 Δεκεμβρίου 2018
 • FAIRYTALE: ΜΕΓΑΛΟ PARTY ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!

  Έρχονται τα Χριστούγεννα και το FAIRYTALE έχει ετοιμάσει το πιο μεγάλο πάρτι!!! Ελάτε στις 8 Δεκεμβρίου, στις 11.30 στο προαύλιο του...

  Beautiful Life7 Δεκεμβρίου 2018
 • BAMBINI COMFORT: ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

  Τα ομορφότερα παιδικά παπούτσια είναι στο BAMBINI COMFORT! Επιλέξτε για το παιδί σας το ζευγάρι που θα αγαπήσετε από την μεγάλη...

  Beautiful Life5 Δεκεμβρίου 2018
 • FAIRYTALE: ΜΕΓΑΛΟ PARTY ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!

  Έρχονται τα Χριστούγεννα και το FAIRYTALE έχει ετοιμάσει το πιο μεγάλο πάρτι!!! Ελάτε στις 8 Δεκεμβρίου, στις 11.30 στο προαύλιο του...

  Beautiful Life4 Δεκεμβρίου 2018
 • ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ

  Είναι περίοδος γλυκών, στολισμού, γέλιου και χαράς… Επίσης είναι και περίοδος μοναξιάς για κάποιους, κούρασης για τις οικοδέσποινες και πολλών εξόδων!

  Beautiful Life4 Δεκεμβρίου 2018