Connect
To Top

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΣΟ FIT ΕΙΣΑΙ . . .

Μπορούμε να απαντήσουμε σε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το σώμα μας. Γνωρίζουμε το ύψος μας και τα κιλά μας, και με μερικές εξετάσεις μπορούμε πολύ εύκολα να πάρουμε πληροφορίες για τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας, και πολλά, πολλά άλλα. Είναι, όμως, αρκετά δύσκολο να υπολογίσουμε σε πόσο καλή φυσική κατάσταση βρισκόμαστε. Ακόμα χειρότερα, ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα άτομα που βλέπουμε—κάτι που είναι τεράστιο λάθος. Ώρα, λοιπόν, να μάθουμε πόσο fit είμαστε.

Η μέση προς το ύψος

Ένας εύκολος τρόπος να υπολογίσουμε πάνω-κάτω τα επίπεδα ευεξίας μας είναι να μετρήσουμε την περιφέρεια της μέσης μας, και να διαιρέσουμε με το ύψος μας, σε εκατοστά. Ενδεικτικά, θα ήταν καλό το αποτέλεσμα να μην ξεπερνάει το 0,52 για τους άνδρες και το 0,48 για τις γυναίκες.

Τα επίπεδα λίπους

Μια καλή μέτρηση της ευεξίας μας είναι το ποσοστό σωματικού λίπους, που μπορούμε εύκολα να μάθουμε με μία λιπομέτρηση, στο γραφείο ενός διαιτολόγου. Δεν είναι απόλυτο μέτρο, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που το επηρεάζουν, αλλά σε γενικές γραμμές, το χαμηλότερο σωματικό λίπος συνδέεται με καλύτερη ευεξία.

Οι παλμοί της καρδιάς

Μετρήστε τους παλμούς της καρδιάς σας ενώ είσαι χαλαροί. Πρέπει να είναι από 60 μέχρι 100. Ακόμα καλύτερη ένδειξη είναι το πόσο γρήγορα μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτούς τους παλμούς, μετά από έντονη άσκηση.

Δύναμη και αντοχή

Είναι ένας παράγοντας, αλλά όχι ο μοναδικός. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πόσα κιλά μπορείτε να σηκώσετε και το πόσες επαναλήψεις μπορείτε να κάνετε σε μια άσκηση αντοχής στο γυμναστήριο είναι ένας δείκτης του επιπέδου ευεξίας σας.

Το τεστ της… κουβέντας

Το πιο απλό τεστ για να καθορίσετε αν χρειάζεστε περισσότερη γυμναστική και άμεσα, είναι το εξής: Κάντε jogging με παρέα, και δοκιμάστε να κάνετε χαλαρή κουβέντα ταυτόχρονα. Όχι περίπλοκα ζητήματα, όχι μεγάλες προτάσεις. Μιλήστε, ας πούμε, για τον καιρό. Αν μπορείτε να κάνετε μια τέτοια απλή συζήτηση, χωρίς να πεθαίνετε από το λαχάνιασμα, τότε είστε σε αρκετά καλό επίπεδο.

πηγή: http://www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

  Από διατροφικής άποψης, η νηστεία χαρακτηρίζεται από ένα διαιτολόγιο πολύ χαμηλό σε κορεσμένα λίπη, αυξημένο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη…

  Beautiful Life19 Μαρτίου 2019
 • ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΧΟΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

  Ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, βιώνουν αμέσως έντονο άγχος.

  Beautiful Life18 Μαρτίου 2019
 • ΧΑΜΗΛΟ IQ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

  Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το I.Q. μας με το φαινόμενο του ρατσισμού;

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

  Το κοιλιακό λίπους είναι παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες.

  Beautiful Life17 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΝ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

  Τα σπυράκια, τα εξογκώματα και η αντιαισθητική ερυθρότητα είναι ανεπιθύμητα σημάδια της ακμής.

  Beautiful Life16 Μαρτίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

  Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τους χρόνιους πόνους και να βελτιώσουν τη διάθεσή σας …

  Beautiful Life15 Μαρτίου 2019
 • ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ;

  Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ;

  Ένα άτομο με εθισμό στην εργασία μπορεί να θέλει να αποφύγει άλλες πτυχές της ζωής του, όπως ενοχλητικά συναισθηματικά θέματα ή...

  Beautiful Life14 Μαρτίου 2019
 • 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η όραση στη ζωή ενός ανθρώπου.

  Beautiful Life12 Μαρτίου 2019