Connect
To Top

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

Ένας τρόπος για να καθαρίζετε αποτελεσματικά και σε βάθος τον φούρνο, δίνοντας έμφαση και στις σχάρες είναι εξής: Αφού ο φούρνος έχει κρυώσει, αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τις να μουλιάζουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Ωστόσο, σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα. Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρώμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού, για πιο αποτελεσματικό τρίψιμο. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι (για άρωμα και αντισηψία) ή απορρυπαντικό πιάτων.

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, φορέστε γάντια και αρχίστε το τρίψιμο με ένα σφουγγάρι –για τις «δύσκολες» γωνίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα. Αφήστε το διάλυμα χωρίς να το αφαιρέσετε, για μερικά λεπτά ακόμα, και ασχοληθείτε με τις σχάρες, τρίβοντάς τις με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν. Τελειώνοντας, «περάστε» όλον τον φούρνο με ένα υγρό βετέξ και τα καμένα λίπη θα φεύγουν… μόνα τους!

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Οικία & Διακόσμηση