Connect
To Top

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Το αντηλιακό είναι το απαραίτητο προϊόν για την επιδερμίδα καθ όλη τη  διάρκεια του χρόνου, ποσό μάλλον το καλοκαίρι όπου ο ήλιος είναι  πολύ πιο δυνατός. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές φόρμουλες και διαφορετικές καθώς και δείκτες προστασίας.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό για εσάς;

Πριν προβείτε σε αγορά ενός καινούργιου αντηλιακού, αφιερώστε λίγο χρόνο παρατηρώντας την επιδερμίδα σας. Ο τύπος επιδερμίδας και ο χρωματικός σας τόνος θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο spf. Σε γενικές γραμμές ισχύει, ότι όσο πιο ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο μεγαλύτερος δείκτης προστασίας χρειάζεται:

Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες: SPF 30-50+

Σταρένιες επιδερμίδες: SPF 15-30

Μελαμψές επιδερμίδες: SPF 6-15

Σκουρόχρωμες επιδερμίδες: SPF 2-10

Τι είναι το SPF;

Το SPF (Sun Protection Factor) είναι η μονάδα μέτρησης προστασίας του δέρματος από τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν εγκαύματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, ο δείκτης δεν αποτυπώνει την προστασία από τις UVA ακτίνες, που είναι εξίσου βλαβερές για το δέρμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε ένα νέας γενιάς αντηλιακό ευρέος φάσματος για προφύλαξη από όλα τα φάσματα ακτινοβολίας.

Πώς δουλεύει;

Ο δείκτης SPF αποτελεί μία εργαστηριακή σταθερά, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο αφού οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί. Σε γενικές γραμμές πάντως, ένα αντηλιακό με SPF30 υπολογίζεται ότι επιτρέπει το 1/30 των ακτίνων του ήλιου να φτάσει στο δέρμα, δηλαδή του παρέχει 97% προστασία. Ομοίως το SPF50 μεταφράζεται σε ποσοστό 98%. Με απλά λόγια, αν το δέρμα σας καίγεται μετά από 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, ένα προϊόν SPF 15 σας δίνει την δυνατότητα να καθίσετε περίπου 150 λεπτά στον ήλιο, χωρίς να υποστείτε έγκαυμα. Και πάλι, όμως, τίποτα δεν είναι βέβαιο, αφού πρέπει να υπολογιστεί ο τύπος του δέρματος, η ένταση του φωτός και φυσικά, η ποσότητα του αντηλιακού.

Πώς θα εφαρμόσετε το αντηλιακό;

Κατά την εφαρμογή του αντηλιακού προσώπου 2 παράγοντες έχουν σημαντικό ρόλο: η ποσότητα του αντηλιακού  και η συχνότητα ανανέωσης του . Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι, ότι χρησιμοποιούν λιγότερο προϊόν από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μειώνουν την αντηλιακή τους προστασία. Εξίσου σημαντική είναι και η ανανέωση του προϊόντος κάθε 2 ώρες. Είτε με δείκτη SPF 15 είτε με SPF 50, η ανανέωσή του είναι απαραίτητη. Στην πόλη καλό είναι να έχετε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι, που θα μπορείτε να ψεκάζετε και επάνω από το μακιγιάζ σας ενώ στη θάλασσα, η ανανέωσή του επιβάλλεται ακόμη και μετά από κάθε μπάνιο, καθώς το νερό και το σκούπισμα με την πετσέτα αλλοιώνει την αποτελεσματικότητά

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Μόδα - Ομορφιά

 • ΕΠΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ!

  Οι εκπτώσεις στο ΑΤΕΛΙΕ είναι … καυτές! Αγαπημένα brands σε μοναδικές τιμές, μόνο στο ΑΤΕΛΙΕ!

  Beautiful Life19 Ιουλίου 2019
 • LA COUPE: ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

  Υπέροχες καλοκαιρινές δημιουργίες από το τους ειδικούς του κομμωτηρίου LA COUPE!

  Beautiful Life19 Ιουλίου 2019
 • BEAUTY & STYLE: ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  Εμπιστευτείτε την αποτρίχωση του σώματος σας στους ειδικούς, με τη χρήση σωστών προϊόντων και τεχνικής. Αποκτήστε απαλό και όμορφο δέρμα και...

  Beautiful Life19 Ιουλίου 2019
 • ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

  Oρισμένες τροφές μπορούν να κάνουν την κοιλιά σας να φαίνεται διπλάσια από όση είναι στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγες ώρες αφότου...

  Beautiful Life18 Ιουλίου 2019
 • ΞΥΠΝΑ ΟΜΟΡΦΗ

  Όλοι επιθυμούμε να δείχνει όμορφο το πρόσωπό μας το πρωί. Το ντουλάπι του μπάνιου είναι γεμάτο από προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.

  Beautiful Life17 Ιουλίου 2019
 • GEFO JEWELLERY: ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΒΑΦΤΙΣΗΣ

  Η συλλογή GEFO JEWELLERY διαθέτει μεγάλη ποικιλία με σταυρούς βάφτισης, σε μοναδικά, ξεχωριστά σχέδια!

  Beautiful Life17 Ιουλίου 2019
 • BENETTON SUMMER SALES

  Εκπτώσεις UNITED COLORS OF BENETTON… εκπληκτική collection σε εκπληκτικές τιμές!

  Beautiful Life16 Ιουλίου 2019
 • Δρ.ΝΙΚΟΣ ΖΑΠΑΡΑΣ: ΑΠΟΤΙΡΧΩΣΗ ΜΕ LASER ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ

  Laser Αλεξανδρίτη για αποτρίχωση προσώπου & σώματος, στο DERMA MEDICAL με την ιατρική φροντίδα του Dr. Νίκου Ζαπάρα.

  Beautiful Life15 Ιουλίου 2019
 • ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΒΕΡΝΤΟΣΑ

  Εκπτώσεις στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων ΒΕΡΝΤΟΣΑ… αποκτήστε τώρα τα αγαπημένα σας ρούχα σε μοναδικές τιμές!

  Beautiful Life14 Ιουλίου 2019