Connect
To Top

ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΕΤΡΑ

Η σανίδα είναι μια στατική μορφή άσκησης, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσετε το σώμα σας σε μια συγκεκριμένη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να κινείστε.

Για να ξεκινήσετε, ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα. Λυγίστε τους αγκώνες σας σε γωνία 90 μοιρών έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους σας. Το σώμα σας θα πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι ως τις φτέρνες σας, ενώ θα πρέπει να στηρίζεστε μόνο στους πήχεις των χεριών σας και στα δάχτυλα των ποδιών σας. Να θυμάστε ότι οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας.

Για να κρατήσετε αυτή τη θέση, πρέπει να σφίξετε τους κοιλιακούς μυς σας και να μην τους χαλαρώσετε. Οι γοφοί σας θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά και πρέπει να μείνετε σε αυτή τη θέση για αρκετά λεπτά. Αρχικά, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ή δύο λεπτά, όμως η ιδέα είναι να αυξήσετε την αντοχή σας και σταδιακά να φτάσετε τα πέντε ή περισσότερα λεπτά τη φορά.

 • Πέλματα: ίσως δυσκολευτείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, σφίξτε λοιπόν περισσότερο τους κοιλιακούς σας μυς.
 • Μηροί: θα πρέπει να είναι ίσιοι και ενωμένοι, για να διατηρηθεί το σφίξιμο των κοιλιακών μυών και του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης σας.
 • Γλουτοί: οι γλουτοί σας θα πρέπει να παραμένουν σφιγμένοι κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, καθώς με τη σειρά τους ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες στο κάτω μέρος του κορμού σας.
 • Μέση: αυτό το μέρος του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγκεκριμένης άσκησης. Η μέση σας πρέπει να παραμείνει ίσια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάμπτεται -φανταστείτε ότι ακουμπάει σταθερά σε κάποιον τοίχο.
 • Κοιλιά: σκοπός της άσκησης είναι να σφίξετε τους κοιλιακούς σας μυς έτσι ώστε να αισθάνεστε την πίεση αλλά χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας.
 • Αγκώνες: οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από τους ώμους σας, σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή, για να μην καταπονηθούν.

Συμβουλές για αρχάριους

Η ιδέα πίσω από τη «σανίδα» είναι να παραμείνετε σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε. Δεν πρόκειται για ιδιαίτερα εύκολη άσκηση, όμως οι ωφέλειες είναι απίστευτες. Αν δεν είστε συνηθισμένοι να ασκείστε ιδιαίτερα και θέλετε να ξεκινήσετε αυτή τη ρουτίνα, μπορείτε να αρχίσετε παραμένοντας στη θέση της σανίδας για δέκα με δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Αν ασκείστε τακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε με δύο λεπτά. Έπειτα μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να συνεχίσετε ολοκληρώνοντας μέχρι και πέντε επαναλήψεις.

Θυμηθείτε να αυξάνετε τη διάρκεια σταδιακά, μέχρι να μπορείτε να παραμείνετε σε αυτή τη θέση για αρκετά λεπτά χωρίς πρόβλημα.

Ωφέλειες της «σανίδας»

 • Γυμνασμένοι γλουτοί: η άσκηση αυτή γυμνάζει τους μυς των γλουτών και τους οπίσθιους μηριαίους μύες. Έτσι συμβάλλει στην τόνωση των γλουτών και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 • Δυνατότερη πλάτη: η σανίδα γυμνάζει τους μυς της πλάτης, των ώμων και του αυχένα σας. Συνιστάται για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων στον αυχένα και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε τους μυς της πλάτης σας μετά από την άρση βαρών.
 • Γυμνασμένοι μηροί: μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ κάψιμο στους μηρούς σας όταν κάνετε αυτή την άσκηση. Μην ανησυχείτε -αυτό σημαίνει ότι την εκτελείτε σωστά.
 • Επίπεδη κοιλιά: η θέση αυτή αναγκάζει τους λοξούς κοιλιακούς και τους κατώτερους κοιλιακούς μυς να συσπαστούν και να γυμναστούν.

 

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΟΤΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  Η γυμναστική δεν είναι πάντα το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Απαιτεί τον κόπο και τον χρόνο σου και, παρά το ότι γνωρίζεις ότι...

  Beautiful Life23 Ιανουαρίου 2019
 • ΒΟΗΘΑΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙΛΑ;

  Ο καφές περιέχει… καφεΐνη. Η οποία είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο. Η καφεΐνη εμπεριέχεται στα περισσότερα εμπορικά...

  Beautiful Life23 Ιανουαρίου 2019
 • ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

  Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας περνάει από φυσικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Για παράδειγμα, η απώλεια της διατήρηση της...

  Beautiful Life22 Ιανουαρίου 2019
 • ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ

  Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Υπάρχει...

  Beautiful Life22 Ιανουαρίου 2019
 • ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

  Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρόνια έκθεση σε στρες, άγχος και αρνητική διάθεση γενικά επιδρά στη σωματική υγεία και μάλιστα...

  Beautiful Life20 Ιανουαρίου 2019
 • ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

  Αν έχετε σημάδια ακμής που σας έχουν αφήσει κάποιες “ουλές” στο δέρμα σας, δεν χρειάζεται να “τα βάψετε μαύρα”. Υπάρχουν πολλοί...

  Beautiful Life20 Ιανουαρίου 2019
 • ΤΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ

  Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην εποχή της πλούσιας και σφαιρικής ενημέρωσης επάνω σε κάθε ζήτημα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν...

  Beautiful Life19 Ιανουαρίου 2019
 • ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

  Τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εικόνας μας, αυτής που παρουσιάζουμε στον κόσμο και αυτής που βλέπουμε κι εμείς στον...

  Beautiful Life17 Ιανουαρίου 2019
 • ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι «υπερτροφές» λέγονται έτσι; Αυτή η μεγάλη κατηγορία τροφών υπάρχει για να μας τονίσει πως οι συγκεκριμένες...

  Beautiful Life17 Ιανουαρίου 2019