Connect
To Top

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ

Εύκολη γλυκιά συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά για 6 άτομα

200 γρ. καρότο τριμμένο

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. μπέικιν πάουντε

240 γρ. σπορέλαιο

2 κ.γ. κανέλα

80 γρ. καρύδα

100 γρ. σταφίδες

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και στη συνέχεια τις βανίλιες. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, την κανέλα,τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε, Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις