Connect
To Top

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ …ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορους τύπους προσωπικότητας κατά τη διάρκεια της ζωή μας. Γνωρίζουμε ανθρώπους φιλικούς, άνετους και εύκολους στην επικοινωνία και στην παρέα.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, συναντάμε επίσης ανθρώπους δύστροπους, δύσκολους στη συνεννόηση και μίζερους. Σε κάποια φάση της ζωής μας, φτάνουμε να συνειδητοποιούμε ότι πάντα θα υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι, ασχέτως του πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε. Είτε είναι η ζωή στο σπίτι, στην εργασία είτε απλά στις συγκοινωνίες, θα γνωρίζετε αναπόφευκτα κάποιον που θα χαλάει λίγο παραπάνω τη μέρα σας.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να χειριστείτε τέτοιες καταστάσεις σωστά και όλα ξεκινούν από εσάς. Πριν εκνευριστείτε, εκραγείτε μπροστά σε κάποιον και δημιουργήσετε σκηνή, προσπαθήστε να κάνετε λίγο πίσω και ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα, ώστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, όταν έρχεστε σε επαφή με δύσκολους ανθρώπους.

7 συμβουλές για τις φορές που δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους ανθρώπους

1. Μην εκνευρίζεστε

Ο εκνευρισμός ποτέ δεν βοήθησε κανέναν. Όσο πιο πολύ εκνευρίζεστε, τόσο πιο πιθανό είναι να πείτε ή να κάνετε κάτι απερίσκεπτο. Αν αφήσετε να ανάψουν τα αίματα και να χάσετε την ψυχραιμία σας απλά διαστρεβλώνετε τη σωστή και καλή σας κρίση. Αντί να εκνευρίζεστε, δοκιμάστε να πάρετε μια βαθιά ανάσα, πριν πείτε ή κάνετε το οτιδήποτε.

2. Σκεφτείτε, πριν μιλήσετε

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι αναστατώνονται και αντιδρούν, πριν πάρουν πρώτα λίγο χρόνο να σκεφτούν. Σκεφτείτε πρώτα την αντίδρασή σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε ή να αποσυμπιέσετε την κατάσταση. Σκεφτείτε την άποψη της άλλης πλευράς. Αν αυτό που πρόκειται να πείτε ή να κάνετε, δε βοηθήσει, τότε μπορεί να είναι καλύτερα να μην το πείτε ή να μην το κάνετε καθόλου, αφού είναι ανούσιο. Κάποιες φορές, όσα λιγότερα γίνουν, τόσο καλύτερα.

3. Προσπαθήστε να κατανοήσετε

Θα είναι πιθανότατα πολύ δύσκολο πάνω στην ένταση της στιγμής, αλλά πάρτε ένα λεπτό, ώστε να προσπαθήσετε να κατανοήσετε από πού έρχονται. Ίσως είχαν μια πολύ άσχημη μέρα. Ίσως περνούν πραγματικά δύσκολα αυτό τον καιρό στη ζωή τους. Ίσως η δουλειά τους είναι πιεστική ή έχουν καυγαδίσει με το/τη σύντροφό τους ή έχουν οικογενειακά ζητήματα.

Θα μπορούσε να υπάρχει ένας λόγος πίσω από τον τρόπο που δρουν έτσι. Ή… μπορεί να είναι απλά έτσι σαν άνθρωποι. Και δεν είστε εσείς αυτοί που θα τους αλλάξετε.

4. Μη βάζετε λάδι στη φωτιά

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιδεινώσετε μια κατάσταση είναι να προσθέσετε λάδι στη φωτιά. Ένα δύσκολο άτομο προκαλεί από μόνο του δύσκολες καταστάσεις, οπότε δεν χρειάζεται να προστεθείτε κι εσείς στην εξίσωση.

Να είστε εσείς οι ωριμότεροι, καταπιείτε τη περηφάνια σας και υποχωρήστε. Αν πολεμήσετε τη φωτιά με φωτιά, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δυναμώσετε την πυρκαγιά.

5. Επιλέξτε το δρόμο της καλοσύνης

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, να είστε ευγενικοί – και όχι με τον ψεύτικο τρόπο. Να είστε αυθεντικά ευγενικοί και να ακτινοβολείτε αγάπη αντί για θυμό και εκνευρισμό.

Ναι, μπορεί να σας φαίνεται τελείως μη ρεαλιστικό, αλλά ίσως να γίνετε εσείς εκείνοι που θα φωτίσουν τη μέρα τους ή τουλάχιστον θα τους δείξετε ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν φέρονται σαν και αυτούς.

6. Αφήστε το να φύγει

Μερικές φορές αφήστε το να πέσει στο πάτωμα, αγνοήστε το. Είναι αναπόφευκτο να γνωρίζουμε δύσκολους ανθρώπους, οπότε αντί να τους αφήνετε να ρουφούν όλη σας την ενέργεια, μπορεί να είναι καλύτερα να τους αγνοήσετε. Μην αφήνετε την κακή διάθεση κάποιου να σας χαλά τη μέρα.

7. Προχωρήστε

Αν υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που κάνει κακό στην ψυχική σας ηρεμία ή σας δυσκολεύει, προχωρήστε παρακάτω. Αποχωρήστε από οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση και επιλέξτε να πάτε εκεί που σας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και καλοσύνη.

Στο τέλος της μέρας, όλοι πρέπει να ζήσουμε σε έναν κόσμο γεμάτο από δύσκολες προσωπικότητες, με δύσκολο παρελθόν και εμπειρίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνυπάρξουμε αρμονικά είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, να παραμείνουμε ήρεμοι και να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά.

Αυτό θα μας φανεί πολύ χρησιμότερο στο άμεσο και έμμεσο μέλλον.

πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

  Το σώμα, μας προειδοποιεί όταν χρειάζεται άσκηση. Διαβάστε ποια είναι τα σημάδια.

  Beautiful Life22 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

  Τα οφέλη της άσκησης είναι τόσα πολλά και η ίδια η διαδικασία της γυμναστικής από μόνη της αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

  Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η οποία έχει καθιερωθεί κάθε 21 Σεπτεμβρίου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του...

  Beautiful Life21 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

  Μήπως παράφαγες και νιώθεις φουσκωμένος; Τι είναι το πρώτο πράγμα που σού έρχεται στο μυαλό να κάνεις; Πιθανόν να πιεις μια...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Η παρακάτω τεχνική είναι ένας απλός κανόνας που μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητα και να μας διευκολύνει να...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019