Connect
To Top

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ

Πολλά φαγητά, τα προτιμούμε συνήθως όταν κάνουμε δίαιτα και αυτό γιατί τα θεωρούμε «ακίνδυνα». Άλλα τα προτιμούμε γιατί αντικαθιστούμε τροφές με πολλές θερμίδες. Πολλά απ’ αυτά όμως τα φαγητά δεν είναι τίποτ’ άλλο, από τρόφιμα παγίδες, και μερικές φορές κατασκευασμένα έτσι ώστε να έχουν μεν λίγες θερμίδες, αλλά να μας παρασέρνουν σε υπερκατανάλωσή τους και παραδόξως, να παχαίνουμε αντί ν’ αδυνατίζουμε.

Ποια τρόφιμα δεν σας αφήνουν να αδυνατίσετε ακόμα κι όταν κάνετε δίαιτα

1. Αναψυκτικά light και διαίτης

Παρά το ότι δεν έχουν ζάχαρη ή έχουν λίγη ζάχαρη, είναι η νούμερο ένα επιλογή όσων προσπαθούν ν’ αδυνατίσουν ή να ελέγξουν το βάρος τους, αλλά έχουν εθιστεί στο πολύ γλυκό και όλα τα άλλα τους φαίνονται άγευστα.

Έτσι, ένας άνθρωπος που δεν καταναλώνει πολλά γλυκά, μπορεί να φάει μια σχετικά γινομένη μπανάνα και να του φανεί πολύ γλυκιά. Ο άνθρωπος που έχει εθιστεί στα γλυκά, δε νιώθει καθόλου τη γλύκα της μπανάνας.

Ακόμα κι ένα light αναψυκτικό του φαίνεται κάπως… άγευστο κι έτσι πίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε.

Ο άλλος μεγάλος κίνδυνος των αναψυκτικών είναι πως πρόκειται για υγρά γλυκά, και άρα δεν υπάρχει καν αίσθηση κορεσμού όταν τα καταναλώνουμε. Το στομάχι αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν δέχεται υγρή απ’ ότι στερεή τροφή με αποτέλεσμα να χωράει πολύ περισσότερη.

2. Κρέας

Τα κόκκινα κρέατα και τα επεξεργασμένα όπως το μπέικον, οι κοτομπουκιές κλπ παχαίνουν. Απλά παχαίνουν και μάλιστα πολύ. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρουσιαστεί εθισμός, αλλά όχι στον βαθμό της ζάχαρης και άλλων τροφών που θα δούμε παρακάτω.

Πάντως έχει παρατηρηθεί πως όσο περισσότερο κρέας έχει η διατροφή μας τόσο λιγότερο μας ελκύουν τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά κλπ. Είναι μάλλον θέμα κακιάς συνήθειας.

3. Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης

Ένα σιρόπι το οποίο υπάρχει μέσα σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί έχει την ικανότητα να αναστέλλει την έκκριση της ορμόνης λεπτίνης. Αυτή η ορμόνη, δε μας λεπταίνει ακριβώς όπως λέει τ’ όνομα, αλλά στέλνει σήμα στο εγκέφαλο ότι χορτάσαμε και σταματάμε να τρώμε.

Όταν αυτή η ορμόνη δε λειτουργεί, εμείς συνεχίζουμε και τρώμε μέχρι να χορτάσουμε. Αν τρώμε τροφές με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, θα τρώμε για πολύ ακόμα.

4. Αλκοόλ

Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί ποτό αντί για φαγητό, την ώρα του δείπνου κυρίως με το σκεπτικό πως το ποτό θα κόψει την όρεξη. Αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται προσωρινά αλλά το αλκοόλ περιέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, πολύ περισσότερες από τους υδατάνθρακες με 4 θερμ / γρ.

Άρα δεν καταφέρνουμε και πολλά από άποψη δίαιτας δεδομένου ότι πολλές φορές το ένα ποτάκι είναι τρία.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

  Μήπως παράφαγες και νιώθεις φουσκωμένος; Τι είναι το πρώτο πράγμα που σού έρχεται στο μυαλό να κάνεις; Πιθανόν να πιεις μια...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Η παρακάτω τεχνική είναι ένας απλός κανόνας που μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητα και να μας διευκολύνει να...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Η υψηλή και δυνητικά επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στον επιθυμητό βαθμό.

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση...

  Beautiful Life13 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ

  Πέντε βήματα/ αρχές για να θέσουμε σωστά τα όρια και να καταφέρουμε ταυτόχρονα να τα διατηρήσουμε.

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019