Connect
To Top

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ…

Γνωρίζουμε και έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη της γυμναστικής. Ας δούμε έξι λόγους που η άσκηση κάνει θαύματα…

Το να αφιερώνουμε ακόμα και λίγα λεπτά κάθε μέρα για να κάνουμε μερικές ασκήσεις και να αυξήσουμε τους παλμούς της καρδιάς μας μπορεί να μας προστατεύσει από κάθε πιθανό κίνδυνο, δυναμώνοντάς μας και κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο υγιείς. Ίσως κάποια στιγμή στο (ελπίζουμε, κοντινό) μέλλον, η γυμναστική να… συνταγογραφείται από τους γιατρούς ως μορφή θεραπείας, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, ας θυμηθούμε γιατί είναι τόσο ωφέλιμη για εμάς. Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης:

Πιο δυνατό μυαλό

Η γυμναστική βελτιώνει την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, και βοηθά στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι μια πρωτεΐνη που εκκρίνεται από τους μύες κατά την διάρκεια της γυμναστικής, η καθεψίνη Β, σχετίζεται άμεσα με την μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες. Καταλαβαίνοντας πώς επηρεάζει αυτή η πρωτεΐνη τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να κατανοήσουν πολύ καλύτερα τον κίνδυνο άνοιας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου.

Καλύτερη διάθεση

Η γυμναστική μας ανακουφίζει από το στρες, βελτιώνει τον ύπνο και μας ανεβάζει την διάθεση. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης, και αποτελεί επιβεβαιωμένα μία από τις καλύτερες θεραπείες (συνδυαστικά, πάντα) για τις παθήσεις αυτές.

Καλύτερο δέρμα

Η καλύτερη ροή του αίματος μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, κάνοντας την επιδερμίδα μας πιο υγιή και λαμπερή.

Το κλειδί της νεότητας

Η ευλυγισία μας βελτιώνεται, όπως και η αίσθηση ισορροπίας μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε το σώμα μας πιο νεανικό. Την ίδια, όμως, στιγμή, έχει φανεί μέσα από μελέτες ότι η τακτική γυμναστική μπορεί να προσθέσει κυριολεκτικά μέχρι και 5 επιπλέον χρόνια στην ζωή μας, καθυστερώντας την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας.

Ενισχύει την δράση του ανοσοποιητικού

Ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπος 2, η οστεοαρθρίτιδα ή η καρδιακή ανεπάρκεια μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα συμπτώματά τους μέσω της γυμναστικής. Αρκεί, φυσικά, να κάνουν την σωστή γυμναστική και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να μιλάτε πάντα με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Χάνουμε βάρος

Όχι, όμως, μόνο μέσω της γυμναστικής. Πρέπει να συνδυάζουμε την γυμναστική με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και – το πιο σημαντικό – με καλή, ισορροπημένη διατροφή. Κάθε σωματική δραστηριότητα μας κάνει καλό, και μπορούμε να γυμναστούμε ικανοποιητικά και να αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα ακόμα και στο σπίτι, χωρίς να πληρώνουμε συνδρομή σε γυμναστήριο. Οι ειδικοί προτείνουν 150 λεπτά γυμναστικής την εβδομάδα, μισή ώρα για πέντε ημέρες, δηλαδή.

πηγή: http://www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

  Μήπως παράφαγες και νιώθεις φουσκωμένος; Τι είναι το πρώτο πράγμα που σού έρχεται στο μυαλό να κάνεις; Πιθανόν να πιεις μια...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Η παρακάτω τεχνική είναι ένας απλός κανόνας που μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητα και να μας διευκολύνει να...

  Beautiful Life20 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η “ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ”

  Οι ορμονικές αλλαγές στους άντρες, οι οποίες σχετίζονται με τη γήρανση, μερικές φορές είναι γνωστές ως το φαινόμενο της “ανδρικής εμμηνόπαυσης”…

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

  Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

  Beautiful Life17 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.

  Beautiful Life15 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  Στο έντερό σας υπάρχουν φυσιολογικά ωφέλιμα βακτήρια, σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό, τα οποία αποτελούν μέρος της άμυνας του οργανισμού και άρα...

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  Η υψηλή και δυνητικά επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στον επιθυμητό βαθμό.

  Beautiful Life14 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

  Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση...

  Beautiful Life13 Σεπτεμβρίου 2019
 • ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΑ

  Πέντε βήματα/ αρχές για να θέσουμε σωστά τα όρια και να καταφέρουμε ταυτόχρονα να τα διατηρήσουμε.

  Beautiful Life12 Σεπτεμβρίου 2019