Connect
To Top

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Υπάρχουν τόσα βιβλία που αφορούν την ευτυχία αλλά την ίδια στιγμή ο ένας στους δέκα πεθαίνει από κατάθλιψη.

Σε μερικά χρόνια από τώρα θα πεθαίνει ο ένας στους δύο. Για ποιο λόγο;Για ποιο λόγο εάν η ευτυχία μένει μέσα μας, κατοικεί μέσα μας, εάν έχουμε πρόσβαση τόσο γρήγορα στην ευτυχία, για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τη νιώσουν;

Ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Για πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσα να ζήσω ευτυχισμένος, να νιώσω ευτυχισμένος αλλά δεν τα κατάφερνα. Μερικές φορές πίστευα ότι πρέπει να κάνω λεφτά. Δούλευα πάρα πολύ να κάνω πολλά λεφτά για να νιώσω ευτυχισμένος. Έβγαζα λεφτά… μάταιο. Έλεγα “Α! Τελικά πρέπει να πάρω μια μηχανή”, έπαιρνα την μηχανή… μάταιο. Μετά μου ερχόταν μια άλλη ιδέα που έλεγε “Α! Θα πάω να κάνω ελεύθερη πτώση.” Έκανα ελεύθερη πτώση… 50 δευτερόλεπτα ευτυχία και μερικές μέρες λιγότερη ευτυχία και μετά… μάταιο. Πήγαινα σε σεμινάρια. Έλεγα “Αυτό είναι. Πρέπει να πάω στο σεμινάριο.” και μετά από λίγο καιρό… μάταιο.

Και τελικά πήρα μια απόφαση και έλεγα “Μήπως τελικά δεν υπάρχει ευτυχία; Μήπως η ευτυχία είναι μια προσωρινή κατάσταση; Μήπως η ευτυχία είναι στιγμές;” Και αν παρατηρήσεις οι πιο πολλοί άνθρωποι κάτι τέτοιο πιστεύουν. Απ’ το “Δεν υπάρχει ευτυχία” μέχρι το “Η ευτυχία είναι στιγμές”. Κάποιοι είναι ονειροπόλοι και λένε “Ναι υπάρχει ευτυχία.” αλλά δεν ξέρουν πώς να τη νιώσουν. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκεις αλλά σε όποια και αν ανήκεις θέλω να ξέρεις ότι η ευτυχία είναι μια κατάσταση που ναι μεν κατοικεί μέσα μας αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην λειτουργία του εγκεφάλου που δεν της επιτρέπουν να εμφανιστεί.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Καταρχήν ο εγκέφαλος είναι ένα προϊόν αν θέλεις, το οποίο κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίσω, για την ακρίβεια περίπου στα 2.000.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο υπέροχος εγκέφαλος κατασκευάστηκε όχι για να είμαστε ευτυχισμένοι αλλά για να μπορούμε να επιβιώνουμε.

Άρα λοιπόν, η ευτυχία, σε προτεραιότητα, έρχεται δεύτερη. Τι σημαίνει αυτό;  Ο εγκέφαλος πρώτα θα κοιτάξει και θα φροντίσει να καλύψει όλα αυτά για τα οποία εσύ του έχεις δώσει εντολή ότι είναι σημαντικά για την επιβίωση σου και την ασφάλεια σου, όπως είναι τα χρήματα, η αγάπη των άλλων ανθρώπων, η επιτυχία, όπως είναι όλα αυτά τα πράγματα τα οποία θέλουμε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα μας. Και μετά θα σου δώσει την ευτυχία. Γι’ αυτό και για πάρα πολλούς ανθρώπους η ευτυχία είναι στιγμές.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις ευτυχισμένος, εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου, που στο τέλος της ημέρας είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα, αλλά και το πιο σημαντικό για να πετύχεις αυτό που θέλεις στην ζωή σου. Χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις το πως δουλεύει ακριβώς ο εγκέφαλος σου.

Φαντάσου το λοιπόν, σαν να θέλεις να κάνεις διάρρηξη σε ένα σπίτι που έχει συναγερμό. Για να τα καταφέρεις χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς πως λειτουργεί ο συναγερμός, να ξέρεις την δομή του. Αφού ξέρεις την δομή μετά μπορείς να σπάσεις τον συναγερμό, να σπάσεις τον κώδικα και μετά να μπεις μέσα στο σπίτι. Αν λοιπόν αυτός είναι ο εγκέφαλος σου, τότε χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις ακριβώς πως σκέφτεται ο εγκέφαλος σου, να σπάσεις αυτή την λειτουργία, να μάθεις τους κώδικες αυτούς, να μάθεις ακριβώς πως σκέφτεται προκειμένου να σου δίνει την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να μπορείς να επιβιώσεις και να μεταφέρεις αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στην ευτυχία και να μπορείς να απολαμβάνεις την ευτυχία σαν κάποιο αγαθό. Σαν κάτι που πραγματικά υπάρχει μέσα σου και μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό κάθε στιγμή. Για την ακρίβεια όχι να έχεις πρόσβαση, απλά να ζεις ευτυχισμένος στην καθημερινότητα σου.

Άρα:

 1. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου να δεις πως του δίνεις την ασφάλεια που χρειάζεται και πως αντιλαμβάνεται την ασφάλεια ο εγκέφαλος σου.
 2. Πάμε να γίνουμε χάκερ του εγκεφάλου μας. Αφού μάθεις λοιπόν πώς λειτουργεί και πώς αντιλαμβάνεται την ασφάλεια, πάρε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και τοποθέτησε τον στην ευτυχία.

Αφού το κάνεις αυτό μετά η ευτυχία θα είναι τρόπος ζωής στην καθημερινότητα σου.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος και ότι είσαι πάρα πολύ σημαντικός και για εσένα και για τους ανθρώπους που αγαπάς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Ευ Ζην

 • ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

  Τα ενοχικά συναισθήματα έχουν διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Τα πιο ήπια μπορούν να εκδηλωθούν σαν ενοχλητικό παράσιτο, που συνεχώς μας βασανίζει και...

  Beautiful Life17 Αυγούστου 2019
 • ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

  Ο κνησμός (φαγούρα) στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ…

  Δεν πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστο αστείο: Η αλλεργία στον ήλιο ή φωτοδερματίτιδα όπως αποκαλείται επιστημονικά, όχι απλώς είναι υπαρκτή πάθηση,...

  Beautiful Life16 Αυγούστου 2019
 • ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΤΕ

  Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα...

  Beautiful Life14 Αυγούστου 2019
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ

  Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  Συνήθως όταν προγραμματίζουμε καλοκαιρινές διακοπές, μεριμνούμε για πολλά πράγματα. Τοποθεσία, μετακινήσεις, κόστη, διαμονή είναι σε πρώτο πλάνο.

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ…

  Πόσες φορές δεν έχουμε πάει στον γιατρό για κάποιο σύμπτωμα και μετά από σειρά εξετάσεων η απάντηση είναι: «Δεν έχετε τίποτα,...

  Beautiful Life9 Αυγούστου 2019
 • ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ

  Καλοκαίρι και παγωτό είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πόσες θερμίδες έχει το κάθε παγωτό και πόση γυμναστική  χρειάζεται...

  Beautiful Life8 Αυγούστου 2019