Connect
To Top

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

Εύκολη γλυκιά συνταγή από την Chef cookery professional NVQ κ. Ελένη Γκολοβόδα και το βιβλίο της “Τα περί Μαγειρικής από την Ελένη”.

Υλικά για 12 άτομα

400 γρ. κουβερτούρα

400 γρ. χαλβάς της αρεσκείας σας

1 βαζάκι ταχίνι

2 κ.σ. σπορέλαιο

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

δημητριακά και ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπαιν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα. Ρίχνουμε το λάδι, το ταχίνι και το ξύσμα. Μόλις διαλυθούν καλά,ρίχνουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς. Σε μια μακρόστενη φόρμα τοποθετούμε μία μεμβράνη και ρίχνουμε επάνω το μισό μείγμα. Προσθέτουμε το χαλβά σε χοντρά κομμάτια και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετή ώρα, ώστε να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.

Μυστικό

Μπορούμε να προσθέσουμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς γα πιο τέλεια γεύση.

 

Η κ. Ελένη Γκολοβόδα είναι πτυχιούχος του
University of Plymouth  (Chef cookery professional NVQ)

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία : Γεύσεις